Kirjoittaja Aihe: Barron Storey, McKeanin ja Sienkiewiczin opettaja  (Luettu 2157 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Jyrki Vainio

  • Mielikuvittelija
  • Jäsen
  • Viestejä: 1 619
  • Kvaak!
Barron Storey, McKeanin ja Sienkiewiczin opettaja
« : 05.09.2010 klo 05:07:56 »

Tulipa vastaan tämmöinen tyyppi kuin Barron Storey, josta en ollut ennen kuullut. Wikipedia sanoo hänen olevan kuvittaja ja vaikutusvaltainen kuvituksen opettaja, joka on vaikuttanut moniin amerikkalaisiin "maalaaviin sarjakuvantekijöihin", kuten Dave McKeaniin, Bill Sienkiewicziin, George Prattiin ja Kent Williamsiin.
Ja toden totta, kun näitä kuvia vilkaisee, niin yhtäkkiä huomaa, että eivätpä ne Sienkiewicz ja McKean sitten ollenkaan mistään tyhjästä ponnistaneetkaan, vaan polku vaikutteita antaneeseen edeltäjään on todellakin aika selvä:

http://www.barronstorey.com/html/archive_p001.htm

http://www.geocities.com/negsleep/main/links/barron/barron2.html

JJalonen

  • Jäsen
  • Viestejä: 840
Vs: Barron Storey, McKeanin ja Sienkiewiczin opettaja
« Vastaus #1 : 05.09.2010 klo 20:47:50 »
Barron Storey on tosiaan kova kuvakielen vaikuttaja Jenkkilässä, mutta muualla nimenä melko tuntematon. Storey aloitti 1960-luvun alussa mainosgraafikkona ja laajensi sarjakuvarintamalle vasta 1990-luvulla; tuotokset ovat enemmän tai vähemmän "mielipuolisia". Ilmeisesti McKeanin kautta myös Neil Gaiman fanittaa herraa, joten yllättävästi Storeyn taidetta löytyy jopa suomennettuna; Sandman - Ikuiset yöt-albumista.

Samaa "Onko tämä nyt ihan täysjärkistä"-linjaa edustaa Storeyn omakohtainen blogi. Aikast massiivista. Latautuminenkin vie jo oman aikansa.

http://barronstorey.blogspot.com/

Tässä vielä San Francisco Weeklyn artikkeli Storeystä vuodelta 1996.

http://www.sfweekly.com/1996-01-17/news/barron-storey-s-life-is-an-open-comic-book/

Barron Storeyn oppilaina ovat olleet mm. Kent Williams, George Pratt, John Van Fleet, Scott McCloud, Dan Clowes, Peter Kuper ja Dan Brereton. Ystäväpiiriin kuuluvat Bill Sienkiewicz ja Dave McKean, josta Storey vaatimattomasti toteaa Watch Annual-lehdessä:

"I was asked just the other day a question that still comes up. "Was McKean one of your students?" No, for God's sake! Once and for all, get it straight: I'm one of his."
 ;D

Puolessa tunnissa puhelinkeskustelun lomassa töherretty Time-lehden kuuluisa kansikuva Howard Hughesista. :laugh:

« Viimeksi muokattu: 05.09.2010 klo 21:27:38 kirjoittanut JJalonen »