Kirjoittaja Aihe: Story House Egmont  (Luettu 116057 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Curtvile

 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 15 748
Vs: Story House Egmont
« Vastaus #300 : 29.09.2010 klo 22:35:14 »
okei, no tavallaan "helpottaa" elämääni. jos vielä iskevät Spidermanille napin otsaan ja muutaman pienlehden lisäksi hankin sitten enään karkeasti yleistettynä Apollo kustannuksen tuotteita ja ehkä yhden tai kaksi Arktisen tuotetta vuodessa.

Pitäkää kittinne.

Jarkko Sikiö

 • Valvoja
 • ***
 • Viestejä: 8 135
Vs: Story House Egmont
« Vastaus #301 : 29.09.2010 klo 22:50:14 »
Minulle supersankareista Ryhmä-X on läheisin, mutta supersankareiden pitäminen lehtihyllyillä on ollut kustantajalle yhtä sinnittelyä. Kun sekin jonain päivänä hyllyiltä katoaa, ei siinä mitään protesteja ole tarpeen harrastaa, lähinnä voi hetken muistella menneitä, kohauttaa olkapäitä Ja poimia hyllyltä uusi Tex Willer ja pari mangapokkaria.

Aika aikaa kutakin.

Curtvile

 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 15 748
Vs: Story House Egmont
« Vastaus #302 : 29.09.2010 klo 23:21:22 »
mangoista seuraan vain Black lagoonia ja Oblivion Highta.
Näistäkin Black lagoonia saa myös englanniksi ja mangoissakin hankin englanninnokset, suomijulkaisuista enin osa ei kiinnosta pätkän vertaa.
Sisältö ratkaisee, ei kieli.

Texejä ja korkkareita hankin satunnaisesti, mutta niistäkin ja muista IPCn ja Bonellin tuotteista on laajempi valikoima englanniksi ja italiaksi.

Kustantamot ovat osoittaneet ettei heitä kiinnosta julkaista mitä haluan lukea joten en näe syytä tukea ihan tukemisen osalta enää.

Agentti X9n uusi tuleminen on tuskin pitkäikäinen sekään.
Toimituskunnan ottaessa potkuja kuopattaneen sekin.

Anonyymi

 • Jäsen
 • Viestejä: 37 308
Vs: Story House Egmont
« Vastaus #303 : 30.09.2010 klo 13:52:02 »
Kysely mitä lehtiä kukin ostaa säännöllisesti, on jaettu omaksi ketjukseen.

http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,13056.0.html

OM

 • Jäsen
 • Viestejä: 2 337
Vs: Story House Egmont
« Vastaus #304 : 30.09.2010 klo 14:53:05 »
 Olen täysin samoilla linjoilla kuin Curtvile mitä tulee Agenttin jatkumiseen ja yleensä siihen, että välitetäänkö meistä kuluttajista tarpeeksi. Jotenkin aika jota elämme on muuttunut radikaaliksti niistä hyvistä sarjakuvan vuosista, joista meillä enään muisto elää. Jäänteinä näistä kultaisista vuosista on enään divarien miellyttävä "vanhan ja hyvän-ajan sarjakuvien" tuoksu ja lehdet odottamassa ostajia. Nykyään ei kovin paljoa uskalleta enään edes aloittaa mitään uutta. Onneksi Egnont aloitti tuon Sillagen. Ehkä ainoa kanava tulevaisuudessa on enään Internetti. Täytyypi ruveta ihan ajan kanssa etsimään sieltä itseään kiinnoatavia sarjakuvablogeja ja muita netti-sarjakuva sivustoja. Olikohan kvaakissa joskus luetteloakin mahdollisesti joistakin kiinnostavista netti-sivustoista. Täytyypi ruveta penkomaan kvaakkia läpi jos jotain kiinostavaa löytyisi. Tosin saattaa olla, että osa www-osoitteista on jo vanhentuneita, sillä Internetti on elinvoimainen ja muuttuva media.

Minä ainakin toivoisn, että jos esimerkiksi Sillage ja Agentti X-9 lopetetaan, siitä ilmoitettaisiin rohkeasti ja kaunistelematta asiaa. Peittely ei koskaan johda muuhun kuin pettyneisiin kuluttajiin. :-\
« Viimeksi muokattu: 30.09.2010 klo 14:59:25 kirjoittanut Orjan May »

Lurker

 • Valvoja
 • ***
 • Viestejä: 17 048
Vs: Story House Egmont
« Vastaus #305 : 30.09.2010 klo 15:09:18 »
Olikohan kvaakissa joskus luetteloakin mahdollisesti joistakin kiinnostavista netti-sivustoista.

http://www.kvaak.fi/linkit.php

OM

 • Jäsen
 • Viestejä: 2 337
Vs: Story House Egmont
« Vastaus #306 : 30.09.2010 klo 15:16:00 »
Kiitti linkistä Lurker. Jotenkin olen ton missannut kokonaan. En edes muista milloin olen tuossa linkissä käynyt.  Tosiaan koko toi linkki sivusto oli jäänyt täysin vähemmälle katomiselle. Täytyy korjata asia pikimiten.
« Viimeksi muokattu: 30.09.2010 klo 15:58:20 kirjoittanut Orjan May »

echramath

 • Suomen Hakki Hamsteri -kerhon puheenjohtaja
 • Jäsen
 • Viestejä: 3 402
Vs: Story House Egmont
« Vastaus #307 : 01.10.2010 klo 09:00:37 »
Mietin tässä, että ensinnäkään Egmont ei mangapuolella käsittääkseni oikein palvele aikuista lukijaa, vaikka siellä nyt pari nimikettä taitaa sellaisellekin väelle olla. Francobelgialaisen laatukamankin se on enimmäkseen jättänyt muille.

Mutta mahtaako Egmont myöskään palvella – tai edes voida palvella – sitä aikuisen amerikkalaisen supersankari/scifi/seikkailusarjakuvan yleisöä, sitä kamaa jota arvostellaan Tähtivaeltajassa? Kovakantisia klassikoita tulee ja ne on usein kiinnostaviakin, eikä ihan kaikkia edes ryyditä elokuva, mutta esim. DC Speciaalit loppuivat jo 2007 ja tuliko niissä koskaan koherentisti kokonaisia sarjoja kohtuullisessa ajassa? Mieleeni tulee vain itse ostamani Planetaryn neljän ensimmäisen numeron nide, joka minullakin jäi täysin tarpeettomaksi...
I've got 99 problems, but luftballons ain't one. // comixblag

Reima Mäkinen

 • Jäsen
 • Viestejä: 9 748
Vs: Story House Egmont
« Vastaus #308 : 01.10.2010 klo 10:18:29 »
Mietin tässä, että ensinnäkään Egmont ei mangapuolella käsittääkseni oikein palvele aikuista lukijaa,
Ei. Joku Hirviöprinsessa Hime oli/on kuitenkin aika köykäistä tavaraa. Rumiko Takahashin uusi sarja Rinne, taas vaikuttaa olevan tehtykin ihan pilteille. Eka pokkari ei todellakaan vakuuttanut (kun vertaa vaikka Ranmaan). Sitäpaitsi eiköhän kaikki nuoremmat Takahashin ystävät taas ole sen jo lukeneet skanlaatioina verkosta?  :P

Mutta, onhan siellä Oh, My Goddess! En vaan ole ilmeisesti tarpeeksi otaku että se olisi jaksanuyt pidemmän päälle kiinnostaa. Tämäkin sarja lienee tosin jo loppumetreillään ellei jo loppunut. Deathnote oli... Hellsingiä voisi kai pitää aikuisten sarjana, jos aikuisuuden määrittelee sillee kapeasti.  :)
"Facts are meaningless. You can use facts to prove anything that's even remotely true." Homer Simpson

haplo

 • Toimittaja
 • *
 • Viestejä: 1 554
Vs: Story House Egmont
« Vastaus #309 : 01.10.2010 klo 10:45:42 »
Oh! My Goddess kyllä tulee jatkumaan vielä hetken aikaa. Japanissakin sarja on kesken ja Suomessa noin kymmenen kirjaa vielä julkaisussa ollaan jäljessä. Tuon sarjan kohdalla vaan kovasti pelottaa, olisiko se kenties Egmontin ensimmäinen manga jonka heittävät kesken. Suosio ei ilmeisesti ole ollut kovin hyvä.

Olikohan vuoden alkupuolella Egmontilla blogissa maininta jostakin aikuisemmasta mangasta, mutta eipä ole sen jälkeen mitään kuulunut. Liekö viime aikojen myllerryksellä vaikutusta asiaan, vai onko sopimushommissa tullut muita esteitä?

Aura

 • Wannabe
 • Jäsen
 • Viestejä: 2 443
Vs: Story House Egmont
« Vastaus #310 : 01.10.2010 klo 11:09:17 »
Koska nuortenmanga myy niin hyvin (ja mitään muuta ei täällä mangaksi edes hyväksytä) on varmaan aika epätodennäköistä että Egmont alkaisi julkaista jotain aikuisemmalle yleisölle suunnattua. Riittäisikö niille edes lukijoita? Tuskin ovat kovin innokkaita ottamaan riskejä.

Mulla on jo pitkään ollut vahvasti sellainen tunne että koko mangajuttu on jotenkin kämmätty. Nyt se on liikaa leimautunut lastenjutuksi, ja jotenkin noloksi, ja suuri osa niistä jotka kasvoivat ulos nuortensarjoista on lakannut lukemasta mangaa koska se on huonoa/noloa/jne. Eikä yleisön mangaähky satojen nimikkeiden suossa oikein auta asiaa. Ehkä myös aikuisempaa tavaraa olisi pitänyt tulla heti ulos? Viz alkoi julkaista paljon nimikkeitä, mutta olikohan se USAN markkinoillekin vähän liian myöhäistä...

Antti Valkama

 • Jäsen
 • Viestejä: 875
Vs: Story House Egmont
« Vastaus #311 : 01.10.2010 klo 11:19:14 »
Sangatsun Neon Genesis Evangelion ja Emma ynnä Punaisen jättiläisen Gunnm eivät varsinaisesti olleet lastenkamaa, mutta sangen kehnosti menivät joka tapauksessa. Voihan sitä aina pohtia, olisiko jokin aikuisten oikeesti aikuinen (lue: wanhojen harrastajien fanittama) sarja kuten Yokohama Kaidashi Kikoo tai Nausicaä tai Tezukan Buddha tai jokin Kazuo Koiken samuraistooreista aiheuttanut varttuneempainkin keskuudessa mangabuumin. Minulla on kyllä epäilykseni.

Aura

 • Wannabe
 • Jäsen
 • Viestejä: 2 443
Vs: Story House Egmont
« Vastaus #312 : 01.10.2010 klo 11:33:36 »
Mä luulen, että sen "aikuisemman" mangan pitäisi olla lähempänä eurooppalaista aikuisten kamaa jotta se otettaisiin vakavasti suuremman yleisön keskuudessa. Gunnm on hyvä sarja, mutta moni näkee ensimmäisenä kyborgit, toiminnan ja aivojen lentämisen, ja päättelee ehkä siitä että ihan nolo. Mua kyllä ihmetyttää, etteivät Emma ja Nausicaä saaneet laajempaa huomiota, ottaen huomioon senkin että Miyazakin elokuvat ovat täällä tunnettuja ja suosittuja. Tulee väkisinkin mieleen että ehkä sarjakuva ei vain oikeasti kiinnosta.

Mutta yksi vika mielestäni on siinä ettei sarjojen pitäisi aloittaa mangabuumia, vaan enemmän tilanteen pitäisi olla niin, että ihmiset tajuaisivat että sarjakuvaakin voi lukea, ja lukisivat itseään kiinnostavia sarjakuvia riippumatta siitä mistä maasta ne tulevat.

Juuri tämä "en lue mitään mikä tulee Japanista" tai "en lue mitään mikä EI tule Japanista" sekä yleinen erottelu mangaan ja kaikkeen muuhun on aiheuttanut sen että manga on eriytynyt pikkutyttöjen ja manganörttien jutuksi.
« Viimeksi muokattu: 01.10.2010 klo 11:49:15 kirjoittanut Aura »

Jari Lehtinen

 • Jäsen
 • Viestejä: 4 044
 • Itsevalaiseva myyrä joka selvittelee kurkkuaan
Vs: Story House Egmont
« Vastaus #313 : 01.10.2010 klo 13:10:39 »
Otomon Akira olisi ollut juuri sellainen eurooppalaistyylisempi teos. Mutta se mentiin julkaisemaan niin kuin se julkaistiin. Yksi osa kahden vuoden välein, sitten äkkiä monta osaa yhdessä hujauksessa, ja eikös siinä välissä muutettu ulkoasua ja kokoakin.
”Yhdysvalloissa vuosittain julkaistaan 720 miljoonaa kappaletta »C o m i c s» sarjakuvia … joista ei vain puutu kaikki kasvatuksellinen arvo, vaan jotka ovat suorastaan vahingollisia.” Lastemme puolesta, Kansainvälisen lastensuojelukonferenssin Suomen päätoimikunta 1952.

Anonyymi

 • Jäsen
 • Viestejä: 37 308
Vs: Story House Egmont
« Vastaus #314 : 01.10.2010 klo 13:55:46 »
Kazuo Koiken samurait ovat eurooppalaista tyyliä. Kyllä ne kovat kehut saisivat osakseen, mutta eivät kävisi kaupaksi. Eivät käy edes silloin kun nykyinen mangasukupolvi on varakasta aikuisyleisöä. Heillä on Lone Wolfit ja Samurai Executionerit silloin jo englanniksi, tai on jo nyt.