Kirjoittaja Aihe: Story House Egmont  (Luettu 115275 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Petteri Oja

 • Juudas itselleen
 • Jäsen
 • Viestejä: 8 204
Vs: Story House Egmont
« Vastaus #30 : 18.06.2010 klo 12:59:27 »
Jos Egmont karistaa Tampereen taakseen, niin takaisin se tuskin tulee. Lähtö tekisi Tampereen sarjakuvakenttään semmoisen loven, ettei hevillä parane. Kovin moni tuskin on valmis vaihtamaan paikkakuntaa, mutta nekin jotka lähtee, vie paljon mukanaan.

Totta. Kaiken keskittyminen on Helsinkiin on muutenkin eri huono asia.

Tällä hetkellä ei ole kovin kivaa olla sarjakuvakustantaja Suomessa. Muutama tuttu ja turvallinen nimike myy hienosti, muu ei millään. Tarjonnan kaventaminen lienee edessä yhdellä jos toisella taholla.

Reima Mäkinen

 • Jäsen
 • Viestejä: 9 810
Vs: Story House Egmont
« Vastaus #31 : 18.06.2010 klo 14:17:41 »
Reima tarkottaa, että jokin muu täyttää tyhjiön. Ei vain voi sanoa millä (ryönällä) se tyhjiö täyttyy, ja kenen makuun sen on. Mutta suurissa mullistuksissa piilee aina isoja mahdollisuuksia.
Juu, ja olen kyllä selvillä että toiveajatteluahan se on. Egmontin etu on kuitenkin sarjiskustantamisessa ollut mm. mahdollisuus mainostaa uutuuksia muissa omissa julkaisuissa.

Jos Egmont karistaa Tampereen taakseen, niin takaisin se tuskin tulee. Lähtö tekisi Tampereen sarjakuvakenttään semmoisen loven, ettei hevillä parane.
Tuo on totta. Tampere on suurin häviäjä ja (sarjakuva)kustantamisen keskittyminen Helsinkiin on pelkästään negatiivinen juttu. Ja kun muistetaan mitä Kukunorin lähtö teki... Noin yleensä tämä on kyllä masentava juttu ja kertoo ehkä selvemmin kuin mikään muu lähiaikojen uutinen, siitä että digitalisoituminen ja netti syövät sarjakuvabisnestä. Kai sitä oli 90-luvulla jo jotain kriisiä, mutta pantiinko Egmontilta sentään silloin väkeä pihalle?

Luulisi että olis halvempaa olla Tampereella.
Kai sieltä lasitalosta joku pöydänkulma aina sarjakuva- ja askarteluhommia varten löytyy? Eikä maksa paljon.  :)

Hesaan kun ovat kaikki tunkemassa,
... Kaikki Hesassa, eikä missään muualla mittään... juu.
Look Who's talking  ;)
"Facts are meaningless. You can use facts to prove anything that's even remotely true." Homer Simpson

Timo Ronkainen

 • professionaali amatööri, sarjakuvaneuvos
 • Toimittaja
 • *
 • Viestejä: 19 082
 • "Ja rangaistus on greippi!"
Vs: Story House Egmont
« Vastaus #32 : 18.06.2010 klo 14:30:20 »
Kai sitä oli 90-luvulla jo jotain kriisiä, mutta pantiinko Egmontilta sentään silloin väkeä pihalle?

Laitettiin. 90-luvun alun lamassa leikattiin Egmontilla justiinsa samalla tavalla.

Look Who's talking  ;)

Heh. juu... mut kun on pakko. En tee päätöksiä. Tai voisin päättää että en tee töitä ja olen vielä köyhempi.  ;D

Timo

Chemo

 • Jäsen
 • Viestejä: 640
Vs: Story House Egmont
« Vastaus #33 : 18.06.2010 klo 16:05:07 »
eivät myöskään merkittävästi pönkittämässä -- muuten kuin kulttuuri-imagon suhteen.

Kulttuuri-imagoa ne ovat olleet sitten pönkittämässä sitäkin vahvemmin. Todella muikeasti valittuja ja upeasti toteutettuja julkaisuja olette tarjonneet. Rohkenisikohan sanoa, että viime vuosien kovakantiset ovat olleet hienointa sarjakuvan julkaisutoimintaa ikinä tässä maassa?

Rohkenen. Kiitos niistä. Suurin osa on tullut ostettua, ja tykättyä. Tsemppiä jatkoon.
Päätän raporttini ulkoavaruudesta tähän.

Jarkko Sikiö

 • Valvoja
 • ***
 • Viestejä: 8 018
Vs: Story House Egmont
« Vastaus #34 : 18.06.2010 klo 16:40:28 »
Egmont on ollut jo pitkään komeassa nousukiidossa sarjakuvajulkaisujensa suhteen.

Kaikki tähän kirjoitettu on helppo alleviivata viimeistä lausetta myöten.

Kulttuuriväen tapaan myös sarjakuvaharrastajista tuntuu aina löytyvän se joukko, jotka itkevät jokaista julkaisua ennen ja jälkeen, kaikki kun on aina huonosti ja erityisen huonosti Suomessa.

Toivon jaksamista ja kaikkea hyvää sille loistavaa, monipuolista ja laadukasta julkaisupolittiikkaa harrastavalle Egmontin sarjakuvaväelle!

Dennis

 • Jäsen
 • Viestejä: 2 770
Vs: Story House Egmont
« Vastaus #35 : 18.06.2010 klo 17:38:42 »
Kyllähän toi siirto Hesaan olisi aika p*sk* ratkaisu, sinne mitäänsanomattomien ja rumien rakennusten keskelle työskentelmään jonnekin lasisen Sanoma-talon nurkkaan, en usko että moni lähtee. Ja pomoina jotkut markkinointipellet jotka eivät tajua sarjiksista mitään ja nää ei muuta puhu kuin jotain markkinajargonia.

Tampere on ollut mulle aina Suomen sarjakuvapääkaupunki.
Je suis alle kuuden euron pizza!

Hannu

 • Jäsen
 • Viestejä: 2 262
Vs: Story House Egmont
« Vastaus #36 : 18.06.2010 klo 19:06:59 »
Eiköhän tuo ollut jo vähän yliampuvaa, Dennis? Hesassa pomoina markkinointipellet?
Tampere on ihan kiva paikka, samoin Hesa.
Pääasia että Asko A. saa pitää pallinsa (oho!) ja Tex Willerit, samoin kuin muutkin laadukkaat sarjakuvat jatkavat ilmestymistään.
Kaikki on miltä se kulloinkin näyttää

Doctor Phantomizer

 • Kesyttämätön outolintu
 • Jäsen
 • Viestejä: 6 567
 • Bite from the dust til the dawn
Vs: Story House Egmont
« Vastaus #37 : 18.06.2010 klo 21:07:48 »
Rohkenisikohan sanoa, että viime vuosien kovakantiset ovat olleet hienointa sarjakuvan julkaisutoimintaa ikinä tässä maassa?
-------------------
Rohkenen. Kiitos niistä. Suurin osa on tullut ostettua, ja tykättyä. Tsemppiä jatkoon.

Ehdottomasti. Koko 2000-luvun aikana olen kerennyt elämään niin 70, 80, 90 ja 2000 luvun sarjakuvatarjonnan parhaat palat vanhempia sarjoja sisältävillä kokoelmilla ja uudempia sarjoja sisältävillä julkaisuilla.

Paljon on ollut positiivisia yllätyksiä kuten Holmesit ja Ihmmissudet. Perhana, kaduttaa nyt että tulee valitettua siitä ettei uusia lempisarjoja julkaista, kun tärkeintähän on loppujen lopuksi että tarjonta on hyvää. Toivottavasti kunkin julkaisun lukijoille jää jotakin luettavaa.

Harmittelut myös työpaikkansa menettäville. Toivottavasti löytävät nopeasti miellyttävän uuden työn, se kun on hankalaa nykyään.
"Ollie, the only people who have to worry about Big Brother are the people who are doing something wrong."-Green Lantern, Hal Jordan.

EetuT

 • Jäsen
 • Viestejä: 403
Vs: Story House Egmont
« Vastaus #38 : 18.06.2010 klo 21:25:19 »
Kylmä fakta on se, että ne markkinointipellet ja hienot sarjakuvaihmiset, täytyisi saada tungettua saman katon alle, homman toimivuuden kannalta ja Helsinki nyt vaan sattuu olemaan se keskeinen paikka.

(Itsekin jouduin muuttamaan lopullisesti Helsinkiin töiden takia, suurin osa ystävistä ja sosiaalisesta elämästä jäi Tampereelle mutta, saanpahan ainakin tehdä töikseni sitä mistä tykkään. Muuttoni ei siis liity mitenkään Egmontiin, kunhan otin esimerkkinä että joskus joutuu tekemään näin.)

Ajatuksena esim. viidentoista perheen siirtäminen paikasta A paikkaan B, tuntuu erittäin ikävältä. Mites puolisot, miten niiden työt? Lapsilta häviää oma ystäväpiiri yms. Uskoakseni toisella puolen vaakakupissa on se, että firmalle olisi elintärkeää saada koko kopla yhteen ja jonkunlainen yhteishenki porukkaan, joku fuusio taisi ehkä aikoinaan unohtua suorittaa loppuun ruohonjuuritasolla. Edelliset on omia olettamuksiani. Ihan saatanan vaikeita asioita, ei varmastikkaan ole kiva olla just nyt töissä, jaksamisia.
« Viimeksi muokattu: 18.06.2010 klo 21:41:40 kirjoittanut EetuT »
E.T

X-men

 • Jäsen
 • Viestejä: 14 660
 • Comics costs too much, damned!!!
Vs: Story House Egmont
« Vastaus #39 : 18.06.2010 klo 22:03:55 »
Ehkä meillä on pian kiinalaiset kääntäjät (käännöskoneilla) ja tekstaajat? Jipii.

Timo

Painatus jossain kaukana mutta käännös täällä voi olla yksi tulevaisuus-skenaario.
There Are Too Many Comics Which Don't Get Published Here.

Dennis

 • Jäsen
 • Viestejä: 2 770
Vs: Story House Egmont
« Vastaus #40 : 18.06.2010 klo 22:39:10 »
Painaminen ei tässä ole se ongelma, Sanoma-Wsoylla on omia painoja ja onhan melkoinen osa sarjispokkareista ja -kirjoista jo nyt painettu mm Tanskassa jne....Ja ohan Virossa tällä hetkellä halpaa painotyövoimaa.....

Toimitustyöstä ja toimistosta  toi porukka lähtee.

Egmontin pomoksi siis tulee:

"Uudeksi toimitusjohtajaksi tulee elokuun alusta Helsingin Sanomien mediamyyntijohtaja Jaana Lindvall-Harki". Ei nyt demonisoida vielä, mutta ohan ton aiempi työ pelkkää "myyntiä ja numeroita".....
Je suis alle kuuden euron pizza!

EetuT

 • Jäsen
 • Viestejä: 403
Vs: Story House Egmont
« Vastaus #41 : 18.06.2010 klo 23:07:38 »
Toimitusjohtajan ensisijainen tehtävähän on olla osaava markkinointi(pelle). Tuskinpa tj päättää yhdenkään yksittäisen sarjakuvan kohtalosta. Korkeintaan vetää isot linjaukset ja näistäkin saattaa tulla ohjeistukset Suomen ulkopuolelta. Toki on iso bonus, jos tjllä on jonkunlainen kosketuspinta sarjakuvaan. Puhdas sarjakuvaihminen tjnä Egmontin kokoisessa lafkassa voisi olla hekumallinen, mutta melko lyhyt ja tuhoisa ratkaisu.
« Viimeksi muokattu: 18.06.2010 klo 23:09:49 kirjoittanut EetuT »
E.T

sila

 • Vieras
Vs: Story House Egmont
« Vastaus #42 : 19.06.2010 klo 07:47:35 »
Tähän tapaukseen viittaamatta:yleensä vähennyksiä tehdään, jotta toiminta voisi jatkua ja taataan edes yritykseen jääville töitä.Vaihtoehtona on se, että kaikki toiminta lakkaa siihen.

Yrityksen pitäisi tehdä voittoa, jos homma on +-, ei se innosta sijoittajia.Sijoittajat ja omistajat haluavat korkoa yritykseen laittamalleen pääomalle. Miksi? Siksi, että muuten ne rahat kannattaa sijoittaa muualle, kun siellä niille saa parempaa korkoa.

Jos vaihtoehtona on se, että et saa mitään, vaikka kuinka teet töitä tai pistät ne rahat pankkitilille tai muihin osakkeisiin kasvamaan korkoa,niin kai se on selvää, ettei yritystä kannata taloudellisesti pitää, mikäli siihen sijoitettu raha tuottaa vähemmän kuin muualla.

Toki kun tehdään nollatulosta,voidaan yrittää säilyttää työpaikat.Harva yksityinen yritys vain haluaa tai pystyy tähän pitemmällä aikavälillä.(Jätän nyt julkiset palvelut, yhdistykset jne. pois tästä.)

Luullakseni toimitusjohtajan yleinen tehtävä on viedä firmaa eteenpäin niin, että yrityksestä saatu voitto ylittää tai sivuttaa pääoman korkotuoton muualla.Samalla pitäisi säilyttää työpaikat, tuotteiden pitäisi houkutella asiakkaita, soveltua brändiin, olla ekologisia, noudattaa lakeja jne..

Ja sitten topikkiin:
Hevoshullun toimitus on Tampereella ja toivottavasti lehden julkaiseminen jatkuu.
« Viimeksi muokattu: 19.06.2010 klo 08:00:31 kirjoittanut sila »

Antti Vainio

 • Karpaattien nero
 • Jäsen
 • Viestejä: 4 321
Vs: Story House Egmont
« Vastaus #43 : 19.06.2010 klo 13:21:29 »

Yrityksen pitäisi tehdä voittoa, jos homma on +-, ei se innosta sijoittajia.Sijoittajat ja omistajat haluavat korkoa yritykseen laittamalleen pääomalle. Miksi? Siksi, että muuten ne rahat kannattaa sijoittaa muualle, kun siellä niille saa parempaa korkoa.Kun luin ton Askon lähettämän linkin Journalistista niin tuli ensin sellainen kyrpiintynyt olo että miksei laiteta koko Suomea kiinni, ei tämä tuota tarpeeksi, ulkoistetaan koko vitun maa kiinalaisille. Myöhemmin  heräsi sellainen ajatus että minkä  takia me itketään jonkun Sanoman tai WSOYn tapaisten vittumaisten firmojen vuoksi?  Edellinen kirjoittaja on näköjään täysin sisäistänyt propagandan jonka mukaan runkkukapitalismi toimii jotenkin kaikkien yhteiseksi hyväksi vaikka se on juuri päinvastoin, tollaiset suuryritykset nimenomaan tuhoavat meidän elämänlaadun. Jos ei osteta niiltä mitään vaan tuetaan mieluummin Pappa-Samin ja Petterin tapaisia tyyppejä joita ei kiinnosta paskaakaan   se miten paljon sijoittajat saavat pääomalleen korkoa niin kaikki voittavat. Paitsi Erkon suku.
"This country sucks. It's all about the nature and who the fuck cares about the nature".

Dennis

 • Jäsen
 • Viestejä: 2 770
Vs: Story House Egmont
« Vastaus #44 : 19.06.2010 klo 13:48:31 »
Outoa on että Egmont olisi niin huonossa tulosakunnossa?

Kyllä tässä taidetaan Sanoma-Wsoy (tai mika lie) muiden osastojen tappioita maksattaa Egmontilla.

Wsoy on alamäessä ja sielläkin viikate on jo iskenyt, ja lisää on tulossa?

Vaikka olen itsekin kaupallista alaa lukenut ja tiedän "talouden realiteetit" niin ei tää kauppakamarinulikkameininki yhtään miellytä.

Pahaa pelkään, että kun tää homma siirtyy Hesaan sinne muiden jalkoihin niin sinne se jää tallottavaksi. Toki siis homma pyörii, ei siinä mitään, mutta pystyykö se tuomaan mitään uutta lisäarvoa ja uusia ideoita? Tuskin!

Markkinatalous on tuhoava voima, ei uutta luova!
Je suis alle kuuden euron pizza!