Kirjoittaja Aihe: "Kahden maailman välissä" leffaksi?  (Luettu 52541 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

J.Kantelinen

 • Jäsen
 • Viestejä: 54
 • Cabals The Card Game
Re:Uusin nettisarjakuvani - "Kahden maailman välissä"
« Vastaus #45 : 22.07.2004 klo 01:08:35 »
Mutta missä on JJ, tai paremminkin uusi päivitys!??
Alan lakkoon, kunnes uusi päivitys suoritetaan! Barrikaadeille toverit!

Leo

 • Jäsen
 • Viestejä: 1 269
Re:Uusin nettisarjakuvani - "Kahden maailman välissä"
« Vastaus #46 : 22.07.2004 klo 11:36:42 »
Viimeksikin päivitys tuli iltapuoleen. Eihän missään lue, mihin kellonaikaan päivitys tulee vaan vain,  että tänään se tulee 8) Eli ei tarvitse huolestua Jay Kalma (samoin kuin muut fanit, ei paniikkia!). Hermojanne voitte lepyytellä vaikkapa Kahden maailman välissä -foorumilla

JJ Naas

 • Toikkarointia lammashaassa
 • Jäsen
 • Viestejä: 1 522
Re:Uusin nettisarjakuvani - "Kahden maailman välissä"
« Vastaus #47 : 22.07.2004 klo 15:33:19 »
Kyllä se luvattuna päivänä puolella tulee (tänään), mutta vasta illalla. (Takaisin puurtamaan) X__x

bgt

 • Jäsen
 • Viestejä: 604
 • Grrr....
Re:Uusin nettisarjakuvani - "Kahden maailman välissä"
« Vastaus #48 : 22.07.2004 klo 16:34:22 »
Taasko olen ollut varsinainen puusilmä, kun vasta nyt kolmannella kerralla huomasin tuon etusivun kuvan taustalla nuo mechat? ???

Hienoa jälkeä yhtä kaikki, mutta jos pääpaino ei pysy ihmissuhdedraamassa, niin tosiaan alku on edennyt vähän turhan rauhallisesti.

HTML-rakenteisesti Kiintoisa tuon kuvan jakaminen kahteen osaan ja kokoaminen taas kasaan table-soluina. Tiedänhän toki tuon tekniikan, mutta se pelottaa sinäänsä, että mitenkö mikäkin selain sitä mahtaa parsia. Mozilla Firefoxissa tuo ylempi kuva on pikselin verran liikaa vasemmalla alempaan osaan nähden, mutta se ei kyllä pahimmalla tahdollakaan tirkistelemällä näy kuin kuvien ulkolaidoilla.
Also spracht Blau Tiger.

Reima Mäkinen

 • Jäsen
 • Viestejä: 9 849
Re:Uusin nettisarjakuvani - "Kahden maailman välissä"
« Vastaus #49 : 22.07.2004 klo 19:08:16 »
Minäkin yhdyn kuoroon. Mainio nettisarjis. Mainio sarjis muutenkin. Näkee että JJ on perehtynyt asiaan ja tehnytkin nettiin aiemminkin. Haluan uskoa, että tekniset ratkaisut ovat harkittuja ja vaikkeivät olisikaan niin asiat ovat kuitenkin kohdillaan. Ehkä mulla on sit samanlainen maku selamisen ja taiton suhteen kuin tekijällä. Lueskelen modeemilla ja silti toimii. Pidän myös luonnosmaisesta piirrostyylistä. Kaikin puolin hyvää käyttösarjakuvaa. Joskus sivujen lataantumista ei tahdo jaksaa odottaa niin, että lukisi kuplat oikeassa järjestyksessä. Tämä on ehkä sellainen seikka jota voisi vielä jatkossa koettaa katsoa kuntoon. Sivun alareunan kuplat siis jäävät helposti paitsioon kokonaisuuden kannalta. Mutta kuten sanottu, eipä tästä negatiivista sanottavaa juuri ole. Hahmoja olisi ehkä voinut esitellä enemmän tekojen kautta kuin puheissa, mutta menee se noinkin. Tuppaavat minulla menemään hieman sekaisin kun kaikki tulivat mukaan yhdessä rysäyksessä. En ole kyllä sen kummemmin fiilistellyt tai keskittynyt, lukenut vaan ahmien läpi. Eli lukiessa tarina korostuu ja hahmot jäävät ohueksi, toistaiseksi. Tämän päivän satsia innolla varttuen...
"Facts are meaningless. You can use facts to prove anything that's even remotely true." Homer Simpson

JJ Naas

 • Toikkarointia lammashaassa
 • Jäsen
 • Viestejä: 1 522
Re:Uusin nettisarjakuvani - "Kahden maailman välissä"
« Vastaus #50 : 22.07.2004 klo 22:42:03 »
Päivitetty on.

Ok, kommentteja Reimalle ja bqt:lle.

Pitääpäs tässä hieman selitellä omia töitään:

Verkkainen aloitus: Olette oikeassa, alku venyi hieman pidemmäksi ja hitaammin eteneväksi kuin oli tarkoitus, ideana oli lähinnä esitellä hahmot ENNEN toimintaan siirtymistä. No, asiat voi tehdä monella tavalla, tässä tehtiin nyt tällä tavalla. Alunperinhän tästä urakasta piti selvitä 80-90 sivulla, mutta taitaa tuplaantua. Johtuu osittain siitä, että koska juoni etenee sitä mukaa kun... kun edetään, niin ei oikein voi muodostaa koko hommasta mitään kokonaiskuvaa. Juoni on vain pääpiirteittäin kirjoitettu loppuun asti, ja koska tarjoitus on ottaa mukaan osioita, joissa lukijat saavat vaikuttaa juoneen (kuten jo vähässä määrin onkin) niin juonta ei etukäteenkään voi kirjoittaa kovin valmiiksi. Tämä on hieman kuin kuvaisi raakamateriaalia suureen leffaan, tämä on editoimaton versio; siinä vaiheessa kun koko homma on kasassa ja käännän kaiken vielä englanniksikin, pitänee varmaan hieman tiivistää alun kerrontaa, ja poistaa joitain turhia kohtauksia.

Ihmissuhteet: Ihmissuhteilla on tarinassa kaksi tehtävää; esitellä niiden kautta hahmoja ja toisekseen kaikki tähän asti tapahtunut ihmissuhdejaarittelu tulee vaikuttamaan olennaisesti tapahtumiin sitten kun päästään toiminnallisempiin jaksoihin. (Elokuun 5.n päivitys)

Teemat ja muu jaarittelu: Esimerkiksi tämän viikon päivityksessä esitellään Sanna -hahmo, ja hänen kauttaan tarinan ohelle nostetaan teema todellisuudesta, sen luonteesta ja hahmottamisesta. Tällä pyritään peilaamaan asioita sitten, kun päästään toimintaan (ja epätodellisempiin jaksoihin). No, ongelma on tietty se, että kuten aiemmin sanoin, juoni etenee käytännössä sitä mukaa kun piirretään, on hankala sanoa, että saako tällaisen teeman mukaanttuomisella aiheesta mitään järkevää irti. Todellisuusteema otettiin mukaan melko fiilispohjalta. Myönnetään, tässä on käsikirjoitus paikolin sellaista: "ympätään mukaan joku teema ja toivotaan parasta."  ;)

No, ei sitä muuten opi kuin tekemällä, ja välillä menemällä ns. perse edellä puuhun. Siltikin, omasta mielestäni tähän asti tarinassa esiintyneet turhatkin kohtaukset ovat olleet omasta mielestäni ihan hupaisia, vaikka eivät kokonaisuuteen tai henkilökuviin aina mitään uutta toisikaan. Hauskaa on ollut tehdä, vaikka ranteeseen sattuu ja väsy painaa. X__x

Huh, tulipas tekstiä. ;)

Veli Loponen

 • Isoveli
 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 11 039
 • <><
Re:Uusin nettisarjakuvani - "Kahden maailman välissä"
« Vastaus #51 : 22.07.2004 klo 23:04:45 »
Rupesin minäkin lukemaan, kun on niin paljon kehuttu. Mutta mitäs tää sivu 29 meinaa? Onko noi kaksi puhekuplaa tarkoituksella tyhjiä?
Perry Rhodan ei polta tupakkaa!
http://www.veliloponen.com/sarjakuva

J.Kantelinen

 • Jäsen
 • Viestejä: 54
 • Cabals The Card Game
Re:Uusin nettisarjakuvani - "Kahden maailman välissä"
« Vastaus #52 : 23.07.2004 klo 00:15:36 »
Luin uutukaisen. Nyt puren nyrkkiä ja katson kalenteriin...

Lienevätkö nuo Welzun mainitsemat tyhjät ruudut vain ihmetyksestä tyhjiä.

 :-[
Edellisestä kommentistani mainittakoon, että olin ilmeisesti torkkunut koneen ääressä, enkä ollut huomannut, että kello oli ehtinyt naksuttaa yli puolen yön ja päivät olivat sekaisin ja siksi kutsuni barrikaadeille oli hieman ennen aikainen.


Leo

 • Jäsen
 • Viestejä: 1 269
Re:Uusin nettisarjakuvani - "Kahden maailman välissä"
« Vastaus #53 : 23.07.2004 klo 09:38:39 »
Mä päättelin ne tyhjät puhkuplat  tyhjiksi, koska hahmot olivat hämmästyneitä ja menivät sanattomiksi. Toisaalta tilanne on sellainen, että hyvinkin voisivat jotain puhua.  Tiedä häntä.

Hazart

 • Jäsen
 • Viestejä: 3 171
 • YARRRR!
Re:Uusin nettisarjakuvani - "Kahden maailman välissä"
« Vastaus #54 : 23.07.2004 klo 10:23:18 »
Hieno päivitys! Olet sie Naas aika tekijä. Kiitos, kun jaat tämän meille! Kerrohan vähän tän projektin toteuttamisesta (jos haluat paljastaa). Kuinka työ etenee: Missä järjestyksessä ja millä välineillä. Kuinka paljon käytät aikaa per sivu ja per päivä. Kiinnostaa!

8)

Veli Loponen

 • Isoveli
 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 11 039
 • <><
Re:Uusin nettisarjakuvani - "Kahden maailman välissä"
« Vastaus #55 : 23.07.2004 klo 10:39:18 »
Minäkin mietin tuota hämmästystä tyhjien kuplien aiheuttajana, mutta kun ne ovat niin isot. Olen tottunut, että tyhjät hämmästyskuplat ovat normaalikuplia pienempiä tai jos ne on isoja, niin sisällä on tähti tms.
Siinä jäi vaan vähäks aikaa miettimään, että mitäs tää tarkottaa.
« Viimeksi muokattu: 23.07.2004 klo 10:39:51 kirjoittanut Welzu »
Perry Rhodan ei polta tupakkaa!
http://www.veliloponen.com/sarjakuva

JJ Naas

 • Toikkarointia lammashaassa
 • Jäsen
 • Viestejä: 1 522
Re:Uusin nettisarjakuvani - "Kahden maailman välissä"
« Vastaus #56 : 23.07.2004 klo 11:44:56 »
Welzu: Tosiaan! Niissä puhekuplissa kyllä pitäisi olla tekstiä, kumma kun en ole aiemmin huomannut... pitänee fiksata asia kuntoon kunhan tästä ehdin.

Hazart: Ok, voin kertoa prosessista jos kiinnostaa. :)

Juonirakenne on kirjoitettu vain pitkäksi aikajanaksi, jossa on ranskalaisilla viivoilla merkitty, että mitä pitäisi tapahtua suunnilleen missäkin kohtaa, mutta homma on kuitenkin koko ajan avoin muutoksille. Tätä rakennetta silmälläpitäen sitten piirrän kuvakäsikirjoituksen, jossa on ruutu ruudulta ja puhekupla puhekuplalta piaisesti hahmoteltu sivun eteneminen.

Originaalit piirrän tavalliselle kopiopaperille B5 -kokoiseksi. Siihen luonnostelen ensin sinisellä puuvärillä hahmot, ja sen päälle "tussaan" HB -lyijykynällä ääriviivat. Kun kuva on skannattu (grayscalena), niin Photoshopissa brightnessia ja contrastia säätämällä suodatan sinikynäluonnokset taustalta pois (jotka grayscalena skannatessa näkyvät jo valmiiksi melko himmeinä), niin että vain lyijykynän vedot jäävät näkyviin. Sitten kuva RGB:ksi.

Väritysvaiheessa lyijykynä ei kuitenkaan jää harmaaksi, vaan ennen kuin vien kuvan Painteriin, valitsen jonkun värin (tummansininen, tummanruskea, tummanvihreä) ja Hue/Saturation -valikosta klikkaan "colorize", jolloin kaikki lyijykynävedot värjäytyvät valitun värisävyn mukaiseksi. Painter 8:ssa en käytä "aitoa" vesivärityökalua, vaan "digital watercolour" -työkalua. Tässä on vain se ongelma, että kukin sivu on väritettävä yhdeltä istumalta loppuun, sillä jos puolivalmiin kuvan tallettaa ja avaa myöhemmin uudestaan, kanvaasia ei voi kastella uudelleen. (Mikä on kyllä todella typerää, toivottavasti tähän tulee muutos.)

Sitten taas Fotariin, puhekuplat ja tekstit paikalleen. Käytetty fontti on netistä ilmaiseksi ladattu LetterOMatic, josta tosin puuttui skandit, joten Fontlabissa piti fonttia hieman kustomoida; ottaa A, kopioida Ä-kirjaimen lokeroon, lisätä ää-pilkut ja tallentaa. (Hmm, mitähän copyright-lait moisesta sanoo? Ei voi auttaa, mitäs eivät olleet laittaneet skandeja.)

Sivuja syntyy noin 3-4 per päivä.


Veli Loponen

 • Isoveli
 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 11 039
 • <><
Re:Uusin nettisarjakuvani - "Kahden maailman välissä"
« Vastaus #57 : 23.07.2004 klo 11:51:46 »
No hyvä, että selkisi.

Netistä muuten löytyy valmiina ohjeet ja säädöt, miten no sinikynät saa heti skannauksessa pois. Toisaalta ite oon semmonen, että luotan enempi siihen, että teen sen ite kun anna koneen tehdä... Ehkä sulla on sama...
Perry Rhodan ei polta tupakkaa!
http://www.veliloponen.com/sarjakuva

jokela

 • sörsselsson
 • Jäsen
 • Viestejä: 777
 • .. I'm a devil in disguise ..
Re:Uusin nettisarjakuvani - "Kahden maailman välissä"
« Vastaus #58 : 23.07.2004 klo 16:07:27 »
Hoi ...ja HUH!!

Luin tuon uusiksi viimeisen päivityksen kanssa. Voi että .. ihailtavaa jälkeä on.  :D :D  Ja nythän juttu kehittyy ja jännentyy!!

Nuo väriskaalojen vaihtelut tunnelmaa tiivistäen on tosi onnistuneita. Toi viimesin (s.49 >>) on niin kesäisen lämpöistä kun taas kalastajat on tosi sateen sinen harmaassa ja mökissä vanhan harmaassa tunnelmassa!

Ja s. 41 - 45 on suorastaan loistavaa! Varsin psykedeelistä ja melkein hyökkää silmille värikkyydessään.

... Ok, voin kertoa prosessista jos kiinnostaa. :) ...

Joo, ja tommonen aina kiinnostaa ainaskin mua, thanx! Hyviä vinkkejä jos itte sattuisi kokeileen!

Jatkoa odotan jo hiukan malttamattomana.  ;D

ps. muuten -- toimii hyvin laajakaistalla, napakasti latautuu ilman kommelluksia.

-- j --
He may look like an idiot and talk like an idiot but don't let that fool you. He really is an idiot.

Wilpuri

 • Vellihousu
 • Jäsen
 • Viestejä: 1 279
 • Jaa kuka?
Re:Uusin nettisarjakuvani - "Kahden maailman välissä"
« Vastaus #59 : 23.07.2004 klo 19:51:37 »
Jännää suomifantasiaa...  8)

Täytyy edelleen kuolata tuota piirrosjälkeä. Äijä saa muutamalla vedolla aikaan ihastuttavia tyttöjä, veikeitä kissoja ja vanhoja talon rötisköjä! Olen ihan avoimesti kateellinen...
"Someday I will be so powerful that secretaries will HAVE to explain why they laugh at me" - Asok the Intern