Kirjoittaja Aihe: Sarjakuvapelit  (Luettu 47401 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Doctor Phantomizer

 • Kesyttämätön outolintu
 • Jäsen
 • Viestejä: 6 253
 • Bite from the dust til the dawn
Vs: Sarjakuvapelit
« Vastaus #75 : 04.05.2014 klo 22:03:31 »
Kuvittelin vanhaa sarjakuvalehteä selatessani törmänneeni hassuun kuriositeettiin, mutta Phantom 2040 ei varsinaisesti olekaan Mustanaamio-peli, vaan Mustanaamio-hahmoon löyhähti perustuvaan ranskalaiseen scifi-tv-sarjaan perustuva peli.

Ei se minusta poista sitä etteikö siinä olisi hassun kuriositeetin makua. Kokeillessa peliä epäilen että hassut ovat tosin kaukana, jos yhtään 1990-luvun lisenssipelejä tunnen.
"Ollie, the only people who have to worry about Big Brother are the people who are doing something wrong."-Green Lantern, Hal Jordan.

Jarkko Sikiö

 • Valvoja
 • ***
 • Viestejä: 8 092
Vs: Sarjakuvapelit
« Vastaus #76 : 16.06.2014 klo 04:06:03 »
Ihme kyllä, unohdin täysin Robocop versus The Terminator -helmen 1990-luvun alusta.

Minulla oli tuo kyseinen Wikipediassa näkyvä Sega Mega Drive -versio ja ilmeisesti kannesta johtuen se ei minulla enää vuosien jälkeen yhdistynyt Frank Millerin ja Walter Simonsonin käsittämättömän hienoon minisarjaan.

Minunhan tuo peli oli saatava juuri sarjakuvasta johtuen, mutta jotain elementtejä taustajuonesta siihen oli ilmeisesti otettu, vaikka epäilen että se oli lähinnä kansipaperiselityksiä tms. koska ei minulla muisti sen suurempia sarjakuvayhteyksiä loihdi.

Peli itse oli lisenssipelien peruskauraa, eli käveltiin vasemmalta oikealle, mutta peli oli vertaisiaan moninverroin parempi. Ja miettikää nyt, onhan se sentään RoboCop. Väkivaltaa oli enemmän kuin Imatran taksijonossa.

Vincent

 • Jäsen
 • Viestejä: 1 186
Vs: Sarjakuvapelit
« Vastaus #77 : 16.06.2014 klo 13:13:34 »
Deadpool - peli tuli pari viikkoa sitten vastaan Prisman alekorissa puolet halvempana. Hahmon fanina olin jo pitkään halunnut peliä pelata, mutta keskinkertaiset arvostelut olivat saadeet minut epäröimään pelin ostamista, mutta nyt kun sai halvemmalla niin pitihän se mukaan napata. Ennen kuin alan selittämään mietteitä, niin pitäisi varoittaa, että en ole mikään hardcore gameri ja jos sellaisen joskus kasvokkain tapaisin, niin luultavasti saisin mielipiteistäni nyrkin naamaani (mm. olen sitä mieltä, että Uncharted on yksi tämän sukupolven yliarvostetuimpia asioita ikinä ja Assasin's Creed kyllästytti niin voimakkaasti, että en jaksanut pelata loppuun), joten en tosiaankaan ole mikään peliguru, jonka mielipiteitä kannattaisi nostaa ihmeellisemmälle jalustalle.

Lyhyesti sanottuna Deadpool oli viihdyttävä, mutta pikkuvikoja täynnä. En kertaakaan kokenut halua lopettaa pelisessiota kesken turhautumisen tms. takia, mutta en myöskään ihan heti jaksa pelata peliä uudestaan läpi, jotta kaikki mahdolliset kyvyt jms. saisi lukittua.

Vihollisten listiminen erilaisilla terä - ja tuliaseilla Deadpoolin heittäessä koomisia kommenttejaan ei käynyt tylsäksi. Kaiken näköisiä comboja ja temppuja löytyy, jotka varmistavat ettei meno pääse koskaan liikaa itseään toistavaksi. Myös kaikki Deadpoolimaisimmat hetket olivat pelin parhaimmistoa, kuten esim. pelin muuttuminen vanhanaikaiseksi tasohyppelyksi vähäksi aikaa.

Valitettavasti sitten on ne edellä mainitut pikkuviat. Ensinnäkin kentät ja ympäristö kävivät hyvin itseään toistaviksi hyvin nopeasti. Pääasiassa samoja geneerisiä käytäviä tulee juostua läpi uudelleen ja uudelleen. En ymmärrä lainkaan miksi Deadpool piti vangita yhteen tarinaan ja ympäristöön. Ideaalinen Deadpool - peli minusta voisi koostua monista pienistä tarinoista (joilla voisi toki olla jokin toisiaan yhdistävä punainen lanka), jotka veisivät Deadpoolia Marvel Universumin päästä päähän. Koska hahmo on palkkasoturi ja... no Deadpool, niin mitään ihmeellisempiä loogisia syitä ei tarvitsisi sepittää.

Pelissä oli myös muutamia hetkiä, joissa kuolin jatkuvasti. En sen takia, että olisin tyrinyt uudelleen ja uudelleen, mutta koska vaikeusaste oli ohjeilmotu liikaa pelin puolelle. Deadpoolin paranemisvoimista ja teleporttauksesta huolimatta vastaan tuli liikaa tilanteita, joissa luoteja satelee jokaisesta ilmansuunnasta niin suurella määrällä ja tarkkuudella, että kuolo korjaa ennen kuin ehtii edes ajatella vastatoimenpiteitä. Ainoa keino, joilla näistä tilanteista selvisin oli menemällä vihollisten luo, ampumalla pari luotia ja sitten pakenemalla paikalta paranemaan. Tämä imi hauskuuspisteitä roimasti ja vei pois ison osan Deadpool - kokemuksesta. Deadpool on hahmoa, jonka pitäisi pysty juoksemaan aseet tanassa suoraan kohti kolmatta maailmansotaa ja silti selvitä voittajana.

Jos Deadpoolin hahmo viehättää yhtään, niin suosittelen kokeilemaan tätä peliä edellämainituista vioista huolimatta, sillä hauskuuspisteet riittivät ainakin minulla kiikuttamaan vaa'an pelin puolelle. Suosittelen silti etsimään pelin joko alennettuna tai peräti käytettynä. Jos Deadpool ei kiinnosta yhtään tai tämän genren pelien parhaimmisto on tullut pelattua etu - ja takaperin satoja kertoja, niin ei kannta vaivautua.

Ja muuten: Pelattuasi tätä peliä et enää ikinä voi lukea Deadpool - sarjista kuulematta Nolan Northin ääntä päässäsi. Ja se on hyvä asia.

Doctor Phantomizer

 • Kesyttämätön outolintu
 • Jäsen
 • Viestejä: 6 253
 • Bite from the dust til the dawn
Vs: Sarjakuvapelit
« Vastaus #78 : 19.06.2014 klo 09:27:09 »
Minusta kaikki pelit nykyisellään ovat ylipitkitettyjä ja tylsiä. Eli en nyt sano että Vincentin mielipiteet Assasin Creedistä yms. olisivat mitenkään erityisen radikaaleja. Playstation 2 aikaan niitä vielä jaksoi. Nyt pelipamput ovat niin innostuneita rahan tuomista mahdollisuuksista oma talouden kannalta ja tärkeämpää on että konsoli ostetaan eikä itse pelien ostaminen.
« Viimeksi muokattu: 19.06.2014 klo 09:30:33 kirjoittanut Doctor Phantomizer »
"Ollie, the only people who have to worry about Big Brother are the people who are doing something wrong."-Green Lantern, Hal Jordan.

echramath

 • Suomen Hakki Hamsteri -kerhon puheenjohtaja
 • Jäsen
 • Viestejä: 3 398
Vs: Sarjakuvapelit
« Vastaus #79 : 19.04.2015 klo 11:15:48 »
Yleisesti tiedetään, että Batman ei suostu tappamaan ketään, ei edes Jokeria, joka tämän takia pääsee tappamaan lisää. Internetin irvileuat tästä kommentoimaan Arkham-pelejä, että ihmisiä voi kuitenkin pieksää neliraajahalvautuneeksi, ja sitäpaitsi esimerkiksi tuo tyyppi, jonka pään Battis juuri tunki sähkökaappiin, taisi kyllä kuolla ihan oikeasti. video
I've got 99 problems, but luftballons ain't one.

BobbySK

 • Uusi jäsen
 • Viestejä: 4
Vs: Sarjakuvapelit
« Vastaus #80 : 23.04.2015 klo 00:46:58 »
Tämän listauksen mukaan sarjakuvapelejä on runsaat 400 kpl. Kyseenalaisesti lista tosin alkaa Alien vs. Predator -peleillä, jotka ovat elokuvalisenssejä. Hirviöiden yhdistelmä esiintyi toki ensi kertaa sarjakuvasivuilla, kuten myös Kvaak-artikkeli kertoo.

Toi on ihan hyvä lista, vaikka puutteitakin tuossa näin nopeasti huomasin esim. kaikki Lucky Luke pelit uupuu ja Wanted: Weapons Of Fate (vaikkakin on elokuvan pohjalta).

Jarkko Sikiö

 • Valvoja
 • ***
 • Viestejä: 8 092
Vs: Sarjakuvapelit
« Vastaus #81 : 23.04.2015 klo 03:05:36 »
Toi on ihan hyvä lista, vaikka puutteitakin tuossa näin nopeasti huomasin esim. kaikki Lucky Luke pelit uupuu ja Wanted: Weapons Of Fate (vaikkakin on elokuvan pohjalta).

Hyvä, että huomasit ja kerroit. Tässä ketjussa voi tosiaan bongata välistä jääneitä ja tiedottaa uusista.

Tervetuloa foorumille ihan vain muutenkin.

BobbySK

 • Uusi jäsen
 • Viestejä: 4
Vs: Sarjakuvapelit
« Vastaus #82 : 24.04.2015 klo 13:24:08 »
Hyvä, että huomasit ja kerroit. Tässä ketjussa voi tosiaan bongata välistä jääneitä ja tiedottaa uusista.

Tervetuloa foorumille ihan vain muutenkin.

Kiitoksia, vuosia lueskellut keskustelualuetta, enemmän pelejä tullut keräiltyä niin huomaa helposti tuollaiset puutteet. Tosin sarjakuvat on viime aikoina ollut hurjassa nousussa.

No onhan tässä tullut huomattua lisääkin mitä tosta listasta uupuu:
Piko ja Fantasio (Spirou(SNES), Spirou: The Robot Invasion(GBC) ja Marsupilami (Mega Drive))
Iznogoud (Iznogoud(C64, DOS, Atari jne,), Iznogoud (Playstation))
Flash Gordon (Amiga,C64, MSX jne...)
Defenders of the Earth (Amiga, C64 jne..)
Dan Dare II: Mekon's Revenge (Spectrum)
Dan Dare III: The Escape (Spectrum)

Näyttäis uupuvan uudemmatkin pelit:
Sam & Max Season 3
Uusimmat Batmanit
Marvel vs Capcom 3 jne..
« Viimeksi muokattu: 24.04.2015 klo 13:56:42 kirjoittanut BobbySK »

Jarkko Sikiö

 • Valvoja
 • ***
 • Viestejä: 8 092
Vs: Sarjakuvapelit
« Vastaus #83 : 25.04.2015 klo 06:37:50 »
Täällä fiilistellään vanhojen pelien mainoksia. Alla linkki 4000 mainoksen kokoelmaan.

Tuossa minun linkissäni niitä on vähemmän, mutta Acclaimin Shadow Man on Valiant-sarja Shadowman. Ja ihan oikein luit, välilyönnillä ja ilman.

lapsuusmuistelua

 • Jäsen
 • Viestejä: 10
Vs: Sarjakuvapelit
« Vastaus #84 : 14.05.2015 klo 07:46:45 »
Laitoin tuon Aku Ankka noppapelin (pelkkä pelilauta) huutokauppaan. Sen voi nyt saada ihan pilkkahintaan omakseen, ei hintavarausta.

Muoks. peli myyty 50 sentillä  ;D

http://www.facebook.com/pages/Muistikuvia-lapsuudesta/1415068965463039

« Viimeksi muokattu: 15.05.2015 klo 09:16:06 kirjoittanut lapsuusmuistelua »

MattiV

 • Jäsen
 • Viestejä: 10
Vs: Sarjakuvapelit
« Vastaus #85 : 11.08.2016 klo 21:18:55 »
Telltale gamesiltä on tullut tässä hiljan parikin sarjakuvapeliä.

Batman - Telltale Gamesta on ilmestynyt ensimmäinen episodi viidestä ja tämän perusteella vaikuttaa hyvältä peliltä. Batmanilla taistelu ja tutkiminen oli tehty hyvin. Juoni keskittyi uran alkuvaiheisiin ja oli irrallinen sarjakuvista esim. Pingviini oli ollut Brucen kaveri nuorempana yms. Hyvä fiilis jäi tästä.

Walking Dead Michonne minipeli taas ei jättänyt aivan niin hyvää fiilistä. Perusjuoni oli kohdillaan ja sisälli muutamia ilkeitä valintoja mutta sitten siinä oli typeriä kohtauksia, jossa Michonne näki näkyjä kuolleista lapsistaan ja ne ei sopineet mielestäni Michonne hahmoon ollenkaan ja olisivat paremmin toimineet takautumina. Jotenkin en osaa ajatella, että Michonne alkaisi kesken taistelun tai palavasta talosta pakenemisen hetkillä näkemään näkyjä ja muuttuisi toimintakyvyttömäksi.

Curtvile

 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 15 819
Vs: Sarjakuvapelit
« Vastaus #86 : 26.01.2017 klo 23:34:58 »
Telltalelta tulee myös Guardians of Galaxy ja muutenkin marvelilta tulee pelejä melkein joka lähtöön

http://kotaku.com/marvel-comics-and-square-enix-launch-new-partnership-wi-1791651439

Jarkko Sikiö

 • Valvoja
 • ***
 • Viestejä: 8 092
Vs: Sarjakuvapelit
« Vastaus #87 : 09.04.2018 klo 20:24:13 »
Mitä yhteistä on Hämähäkkimiehellä, Asterixilla ja Henri Tervapuron Kätyreillä?

Eipä juuri mitään, mutta kunhan Kätyrit eli King of Peasants -mobiilipeli julkaistaan ensi vuonna, ovat ne kaikki sarjakuvia, joista on tehty myös peli.

Jarod_Speed

 • Jäsen
 • Viestejä: 15
Vs: Sarjakuvapelit
« Vastaus #88 : 10.04.2018 klo 19:04:15 »
Hauska yksityiskohta on, että ensimmäinen Batman-peli on kyseisen talon tuotantoa. Itse en näihin törmännyt, mutta Caped Crusader -mainos on painunut mieleen. Linkkiin kannattaa tutustua jo yksin siitä syystä, että pelissä todella koetettiin tuoda sarjakuvaruutuja keskelle pelikokemusta. Kuriositeetiksi sekin kuitenkin jäi, joten sen kummemmin en sitä tahtonut nostaa artikkelissa esiin.
Tässä onnistui Comix Zone Sega Genesiksellä. Aivan loistava peli (sankari)sarjisten ystäville; kirjaimellisesti "sarjakuvapeli".

Ainoa hyvät lisenssipelit, minkä muistan pelanneeni on Star Wars -pelejä. Jedi Knight: Dark Forces II, ja X-wing-sarjan pelit oli kovia.
Star Wars -peleistä "Battlefront 2" (2005) on ehdottomasti kärkikastia.

Mutta ehdottomasti eniten ollaan pelattu Hero Quest-peliä ja sen 2 lisäosaa. Keksittiin aina omia seikkailuja siihen. Maalasin jopa hirviöt ja sankarit siihen peliin itse. Sitä tulee aina välillä pelattua ja meikä ottaa aina Barbaari-hahmon.
Ja tuo Hero Questin barbaarihan on ilmiselvästi sarjakuvien Conan.

Nykyään oma innostukseni videopeleihin on täysin hiipunut viime vuosina ja ainut peli mitä nykyään pelaa edes harvoin on Marvel: Ultimate Alliance. Ja tämä vain sen takia koska on Marvel (ja myös oikeesti hyvä peli). Tällä kertaan en ole edes viitsinyt modata peliä (PC:llä siis pelailen) minkä aiemmilla asennuskerroilla aina tein.

Anonyymi Jaarittelija

 • Jäsen
 • Viestejä: 1 230
 • "I hate Mondays!"
Vs: Sarjakuvapelit
« Vastaus #89 : 20.07.2018 klo 16:56:05 »
Jälleen kerran yksi Robert Kirkmanin hengentuotteista on kääntynyt videopeliksi...

Rival Games Ltd - Thief of Thieves: Season One

"Kill one man, and you are a murderer.
Kill millions of men, and you are a conqueror.
Kill them all, and you are a god."
Jean Rostand (1894 - 1977)