Kirjoittaja Aihe: Sarjakuvapelit  (Luettu 47374 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Darth Mika

 • Insinööri
 • Toimittaja
 • *
 • Viestejä: 5 787
 • Leopard-tankkeja Ukrainaan ja vähän äkkiä!
Vs: Sarjakuvapelit
« Vastaus #105 : 13.11.2020 klo 18:33:17 »
Tänään osui silmiin kommentteja, joissa Twitterissä Hämistä joskus lukeneet pelien innoittamina ovat tutustuneet mitä vanhalle sankarille tänään kuuluu. Tuloksena on totaalinen täystyrmäys, nekin jotka ovat sarjakuvia enemmän jääneet lukemaan palasivat vanhoihin tuttuihin tarinoihin.
Tämä on ihan totta myös itsellä. En ole aikoihin lukennut Spidermania tai kutsutaan sen oikeella suomalaisella nimellä eli Hämähäkkimieslehteä. Oliko se muutama vuosi sitten, kun luin yhden tarinan...se oli joku rinnakkaisjuttu, jossa Peter Paker ja Mary Jane on naimisissa ja niillä oli myös lapsia.

Oikeestaan ensimmäinen harmistus Spidermanin osalta oli, kun ne kloonaushommat tuli lehteen, sitten sisällissota ja se Ihan naureettavan idioottinen juttu paholaisen kanssa, että Peter ja Mary ei koskaan edes menneet naimisiin.

Lopullinen niitti oli se The Amazing Spidermanin loppuminen eli Spidermanin ns. kuolema...siihen loppu meikäläisen Spidermanin luku...hyvä sarjakuva pilattiin ihan täysin. Ei kiinnosta lukea sitä enää sekunttiakaan.

Vähän sama leffojenkin suhteen Sam Raimin leffat menetteli, mut nää uudet ei yhtään. Varsinkin tää Spidermanin pukuhommeli, kun siinä on tekoälyä ja vaikka mitä vempainta...pyh!

Spidermanin eka peli kun muutama vuosi tuli pelattua PS4:lla. Se oli ihan hyvä, vaikka ei pysynytkään sarjakuvan kaanonissa. Tätä uutta PS5:en peliä en ole vielä pelannutkaan, mutta näyttää hienon näköiseltä Youtubessa. Peleissä Spidermania voidaan vähän muutella...en katso sen mitenkään menevän sarjakuvan kaanonin mukaan, mutta sarjakuvien pitäisi kyllä pysyä lestissään, eikä keksiä ihan älyttömyyksiä sinne juoniin.

Onneksi mulla ja broidilla on maalla kaikki ne oikeet 80-90-luvun hämikset ja jonkin verran IHME-sarjaa. Siinä saa nauttia oikeesta kunnon Hämiksestä ja muistella aikoja, kun lehtipistesarjakuvat olivat fantastisia.
« Viimeksi muokattu: 13.11.2020 klo 19:58:05 kirjoittanut Darth Mika »
"Opinions are like assholes, everybody has one" (The Dead Pool, 1988 Clint Eastwood)

Jarkko Sikiö

 • Valvoja
 • ***
 • Viestejä: 8 092
Vs: Sarjakuvapelit
« Vastaus #106 : 05.10.2021 klo 04:05:35 »
X-Men Mutant Academy 2 on PSOne-kauden tuotoksia, mutta se on meidän perheessä ollut yllättävän suosittu.

Siinä on varsin näyttävä ulkoasu, mutta se ei vaadi siihen rytinään paljoakaan taitoa, eli se sopii juuri siihen lyhyeen välikauteen, kun isän ei tarvitse antaa tasoitusta, mutta poika ei vielä päihitä lumierälukemin isää.

Kuitenkin siinä on paljon vaihtelua ja siksi sopii paremmin kuin vaikka 16-bit ns. skrollaavat katutappelupelit, jotka on tässä parin vuoden aikana taisteltu läpi niin monesti, ettei jaksa sitä monotonisuutta enää yhtään.

Marvel vs. Capcom on ehkä ulkoa näyttävämpi, mutta merkittävästi tylsempi pelata.

Lueskelija

 • Jäsen
 • Viestejä: 66
Vs: Sarjakuvapelit
« Vastaus #107 : 17.10.2022 klo 19:28:18 »
The Sims 3 -peliin myydään virtuaalisena lisäsälänä mehukojua, jossa lapsihahmot pystyvät paitsi myymään mehua myös antamaan psykiaktrisia neuvoja. Tai ainakin suomikäännös puhuu psykiaktristen neuvojen antamisesta. Animaatio tuo kyllä enempi baarimikon mieleen, vaikka kyllähän esikuvan mukaisesti kolikko kilahtaa purkkiin. ;D Tenavilla taitaa olla todella suuri vaikutus Yhdysvaltain populaarikulttuuriin.

Linkki pelin julkaisijan sivuille https://store.thesims3.com/productDetail.html?productId=OFB-SIM3:58846&categoryId=13177&section=UpSell

Ja tästä näkee animaationäytteen https://www.youtube.com/watch?v=eCnC_5mdLW0

Jarkko Sikiö

 • Valvoja
 • ***
 • Viestejä: 8 092
Vs: Sarjakuvapelit
« Vastaus #108 : 18.08.2023 klo 10:28:50 »
Jukka O. Kauppinen kirjoitti Retro Rewind -lehteen artikkelin, joka on nyt julkaistu myös netissä. Tässä oli uutta myös minulle.