Kirjoittaja Aihe: Teräsmies nykyään (Post-Infinite Crisis) *Saattaa spoilata*  (Luettu 7585 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Doctor Phantomizer

 • Kesyttämätön outolintu
 • Jäsen
 • Viestejä: 6 544
 • Bite from the dust til the dawn
No sen verta COIEta ja Teristä on retconnattu COIEn jälkeen että eroavaisuudet nyky-Teriksen ja pre-COIE-Teriksen välillä ovat minimaaliset (Clark Kent on taasen asia erikseen).

Nykyinen Teräsmies on post-Infinite Crisis Teräsmies. Post-IC Teräsmies on Post-Crisis ja Pre-Crisis Teräsmiesten yhdistelmä, jossa on tarinallisesti parhaat palat kummastakin. Post-IC Teräsmies alkoi One Year Later eventistä. Eli Superman lehden numerosta 650 ja Action Comics #837:sta. Superman #685/Action Comics #874 numerossa Post-IC Teräsmies siirtyi Superman:World of New Krypton #1-#12 lehtiin, joiden jälkeen alkoi Blackest Night.

Eli tämä on se Teräsmies joka kohtaa Earth-1 vastineensa. Tätä ei tule sekoittaa Post-Crisis ja Pre-Crisis Teräsmieheen. Tämä uusin Teräsmies variaatio, Post-IC Teräsmies olisi hyvä tapa aloittaa uudestaan Teräsmiehen suomeksi julkaisu. Ensin Superman: Secret Origins, sitten Superman 650-685/Action Comics #837-874 ja lopulta Superman:World of New Krypton 1-12. Lukijoiden ei tarvitsisi pohtia edellisiä tapahtumia yhtään. Post-IC Teräsmies on lisäksi laadukasta tavaraa. Yhtäkään huonoa tarinaa en ole lukenut.
« Viimeksi muokattu: 13.03.2010 klo 22:22:51 kirjoittanut Michael Riddle »
"Ollie, the only people who have to worry about Big Brother are the people who are doing something wrong."-Green Lantern, Hal Jordan.

Lurker

 • Valvoja
 • ***
 • Viestejä: 17 124
Teräsmies nykyään
« Vastaus #1 : 09.03.2010 klo 12:54:47 »
Nykyinen Teräsmies on post-Infinite Crisis Teräsmies. Post-IC Teräsmies on Post-Crisis ja Pre-Crisis Teräsmiesten yhdistelmä,  (...) Tätä ei tule sekoittaa Post-Crisis ja Pre-Crisis Teräsmieheen. Tämä uusin Teräsmies variaatio, Post-IC Teräsmies  (...)

Hih.

Doctor Phantomizer

 • Kesyttämätön outolintu
 • Jäsen
 • Viestejä: 6 544
 • Bite from the dust til the dawn
Teräsmies nykyään
« Vastaus #2 : 09.03.2010 klo 13:02:28 »
Hih.

Joo, tiedän. Nauroin vähän itsekin, että ensin kerron litanjana, että mistä Teräsmiehestä on ja ei ole kyse. Sitten ihan pokkana sanon, että "Älä vaan sekoita tätä Teräsmiehiin nimeltä...". Mutta tuon selkeämmin asiaa ei oikein voi selittää.

Lyhyesti:
Teräsmiehiä on tavallaan kolme. Ne ovat Pre-Crisis Teräsmies, Post-Crisis Teräsmies ja Post-Infinite Crisis Teräsmies. Nykyinen Teräsmies on viimeksi mainittu. Älkää sekoittako niitä keskenään. Se on väärin, ja rangaistava teko.
"Ollie, the only people who have to worry about Big Brother are the people who are doing something wrong."-Green Lantern, Hal Jordan.

Laine, Jukka

 • Jäsen
 • Viestejä: 37 308
Teräsmies nykyään
« Vastaus #3 : 09.03.2010 klo 14:07:47 »

Meta

 • Jäsen
 • Viestejä: 163
Vs: Teräsmies nykyään
« Vastaus #4 : 09.03.2010 klo 14:45:53 »
Ja mä kun luulin etten piittaa Teräsmiehestä sen takia että hahmon historia olisi jotenki sekava...

Olli T

 • Omat säännöt
 • Jäsen
 • Viestejä: 239
Vs: Teräsmies nykyään
« Vastaus #5 : 09.03.2010 klo 15:05:24 »
DC saisi olla ainakin luovempi tapahtumiensa nimeämisessä, kun Infinite Crisis ja Crisis on Infinite Earths (ja Final Crisis) menevät aika helposti asiaan perehtymättömältä sekaisin. Ihan niinkuin rebooteissa, retconeissa ja aikamatkustukseen kevyesti suhtautuvissa multiversumeissa ei olisi muuten riittävästi päänvaivaa. All-Star Superman sentään uskaltaa olla kaanonin ulkopuolella, kai.

Laine, Jukka

 • Jäsen
 • Viestejä: 37 308
Vs: Teräsmies nykyään
« Vastaus #6 : 09.03.2010 klo 16:03:09 »
Olihan crisisten välissä Zero Hour, mutta se ei vaikuttanut Teräsmieheen mitenkään. Paitsi kun Legioona uusittiin silloin, niin Teräsmiehen tavanneet legioonalaiset eivät muistaneet tavanneensa koko äijää.

Doctor Phantomizer

 • Kesyttämätön outolintu
 • Jäsen
 • Viestejä: 6 544
 • Bite from the dust til the dawn
Vs: Teräsmies nykyään
« Vastaus #7 : 10.03.2010 klo 14:03:32 »
Post-IC jatkumossa Legioona tapasi Teräsmiehen nuorena, kun tämä oli vasten tahtoaan Teräspoika, koska tämän äiti oli tehnyt tälle puvun, ja pakottanut tämän käyttää sitä. Legioona jonka jäsenet, etenkin naispuoliset, palvoivat ja ihailivat Teräsmiestä, saivat hänet vakuuttumaan, että nuoren Clark Kentin äidin tekemä puku oli kovin juttu koko maailmassa.

Nykyisten Legioonalaisten tulevaisuus muistuttaa enemmän Spider-Man 2099 kuvioissa nähtyä apokalyptistä tulevaisuutta, jossa superolentoja on alettu metsästämään. On siis luonnollista, että tuossa ajassa elävät Legioonalaiset ovat ottaneet esimerkikseen sankarillisen Teräsmiehen, joka on jokaisessa aikalinjassa ja variaatiossa ollut se sankarit vaikeuksien kautta voittoon johtava uljas patriootti, jolla ei vain yksinkertaisesti ole lupaa pelätä.

Teräsmies ei uhraa itseään sankaroidessaan vain fyysisesti, mutta myös henkisesti.
Maailma luottaa siihen, että hän on esimerkki, jonka hänen kuuluukin Lex Luthorin vastalauseista huolimatta olla. Mm. tämä on Post-IC Teräsmiehen tärkeimpiä teemoja, johon tartutaan nyt paremmin kuin ennen.

Toinen merkittävä teema Teräsmiehen sisäinen konflikti Kryptonin ja Maan välillä, joka muuttuu New Krypton ja War of The Supermen tarinakuvioiden myötä konkreettiseksi ja eläväksi, kun Teräsmies joutuu päättämään, kumpaa edustaa, ja vielä hetkellä, jolloin molemmat ovat rakentuneet ajatuksena Teräsmiehen henkiseksi kodiksi.

Vanha Teräsmies palaa!
J. Michael Straczynski kirjoittaa albumin Earth-1: Superman, ja henkilö on se Teräsmies jonka tunsimme 25 vuotta sitten.

Otaksun, että kyseisessä tarinassa kerrotaan samalla kun Earth-1 Teräsmies palaa kuolleista (vain oletus), tämän nykyisestä asemasta Post-IC Teräsmiehen maailmassa. Yleensä nimittäin kriisit myöhemmin kierretään jatkumossa niin, että eri hahmojen ensikohtaamiset yms. ovatkin tapahtuneet ennen kriisejä tms.
Earth-1 Teräsmies ja Psycho-Pirate esiintyi viimeksi Teräsmiehen oman Blackest Nightin yhteydessä. Ehkä tuota käytetään Brightest Day:ssä, jossa selviää ketkä zombeista jää eläväksi, avaimena paluulle. Mutta mikä sija hahmolla nykyään on?
"Ollie, the only people who have to worry about Big Brother are the people who are doing something wrong."-Green Lantern, Hal Jordan.

X-men

 • Jäsen
 • Viestejä: 15 161
 • Comics costs too much, damned!!!
Vs: Teräsmies nykyään
« Vastaus #8 : 10.03.2010 klo 20:45:15 »
Selvä peli, tämä tyyppi lähtee munkiksi. :P

Eroavaisuuksia toki löytyy mutta voimien osalta on lähempänä pre-COIE Teristä kuin pre-IC Teristä (tosin Teris lenteli avaruudessa ilman happilaitetta jo vuonna 1990) ja Byrnen aikaan Darkseid vs Teris ei ollut ihan tasapuolinen ottelu kun taas post-IC ottelut ovat olleet tasaväkisempiä, Byrnen Teris lenteli nopeimmillaan varmaan x kertaa äänennopeus kun taasen pre-IC ja post-IC Teris lentelee jo samaa vauhtia kuin pre-COIE Teris, suurimpia eroja on se että Teris ei ole täysin haavoittumaton (tuskin tullaan muuttamaan) ja puku on tuhoutuvainen (veikkaan että tullaan muuttamaan), nyky-Teris on myös suoraviivaisempi kuin vanha-Teris.

Kummallakin Teriksellä on Terästyttö-serkku (tosin nykyinen on nuorempi kuin entinen) ja Kandor on taas olemassa (en nyt muista onko suurennettu jo vaiko vielä pullossa nykyään) ja Kryptonilaiset vanhemmat ovat jonkinlainen sekoitus pre- ja post-COIE vanhempia ja Kryptoniitin (vihreä) sietokyky on parempi kuin pre-COIEn Teriksen (tämä kun olisi varmaan kuollut otellessaan Doomsdayn ja sotilaan sekoitusta vastaan huoneessa joka oli vuorattu Kryptoniitilla).

Jos post-IC Teris olisi otellut Doomsdaytä vastaan silloin 90-luvulla niin ottelun lopputulos olisi ollut Teriksen selviytyminen ja pre-COIE Teris olisi hoitanut homman kotiin lyhyemmässä ajassa.
There Are Too Many Comics Which Don't Get Published Here.

Doctor Phantomizer

 • Kesyttämätön outolintu
 • Jäsen
 • Viestejä: 6 544
 • Bite from the dust til the dawn
Vs: Teräsmies nykyään
« Vastaus #9 : 12.03.2010 klo 13:45:43 »
ja Byrnen aikaan Darkseid vs Teris ei ollut ihan tasapuolinen ottelu kun taas post-IC ottelut ovat olleet tasaväkisempiä,

Viimeisin (ja varmaan ainoa) Post-IC Teräsmiehen ja Darkseidin kohtaaminen tapahtui Final Crisis eventissä. Post-IC Darkseid on uudestisyntyneenä ovelampi, kierompi, julmempi ja ironian perään enemmän tajuava. Darkseidilla oli kyseisessä tarinassa psykolooginen etu, sillä hän oli tehnyt koko multiversumin jokaisesta ihmisestä ns. Darkseidin. Vasta kun Darkseid oli tappanut Batmanin, Teräsmies valahti toimimaan. Tämmöistä on Darkseidin ja Teräsmiehen väliset ottelut Post-IC universumissa.

Kummallakin Teriksellä on Terästyttö-serkku (tosin nykyinen on nuorempi kuin entinen)

Nykyinen Terästyttö on teini-ikäinen. Post-IC Teräsmiehen maailmassa se on ollut käytännössä katsoen aina, vaikka tarina jossa Terästyttö löydettiin, kuuluukin Post-Crisis jatkumoon. Kun Clark Kent oli vailla Teräsmiehen voimia Up, up and away aloitus tarinassa, Terästyttö tuurasi häntä, ja Clark käytti tämän kutsumiseen Jimmyn Olsenin kelloa. Nykyisellä Terästytöllä on hänen Kandorilainen perhe, (-isä?) elossa. Terästyttö kuuluu Vihreän Nuolen ja Vihreän Lyhdyn kapinallisiin Oikeuden Puolustajiin.

ja Kandor on taas olemassa (en nyt muista onko suurennettu jo vaiko vielä pullossa nykyään)

Jotta kokonaisuus valottuisi, joudun ensin kertomaan hiukan "The Last Son" tarinan tapahtumista: Siinä Post-IC Kenraali Zod vapautuu Aaverajalta poikaansa hyväksi käyttäen. Kun Zod pääsi vapaaksi, hän vapautti loputkin Aaverajan rikolliset, ja paiskasi Teräsmiehen Aaverajalle, jossa hän kohtasi Post-IC Kon-Elin, josta tuli myöhemmin hänen "seuraajansa". Kenraali Zod poppoineen vangitsi jokaisen Maapallon supersankarin, ja tappoi kasan vastustelevia Maapallon asukkaita. Teräsmies palaa Aaverajalta. Pelastaa päivän yhdessä Lex Luthorin tiimin kanssa. Lex Luthor on sankari, Kryptonilaiset vihollisia.

Kandor suurennettiin Brainiac trilogian Post-IC versiossa. Kandor oli Brainiacin hallussa. Suurennettiin heti. Kandorin asukkaat yrittivät diplomatialla tulla yhteisymmärrykseen Maan asukkaiden kanssa, mutta epäonnen yms. seurauksena yritys epäonnistuivat, ja he joutuivat kyhäämään New Kryptonin uudeksi asuinpaikaksi. Maan asukkaat karkoittivat vihassaan kaikki Krypton peräiset olennot, ja lain mukaan heillä ei ole oikeutta astua maanpinnalle.

Seuraavaksi New Kryptonin asukkaat lähtevät sotaan Maanasukkaita vastaan.
Kon-El on nykyinen Teräsmies Maapallolla.

Jos post-IC Teris olisi otellut Doomsdaytä vastaan silloin 90-luvulla niin ottelun lopputulos olisi ollut Teriksen selviytyminen.

Eip. Nykyinen Teräsmies on edelleen kuollut kerran Doomsdayn käsiin.
Kyseisestä päivästä on tehty jopa sankareiden muistopäivä.
"Ollie, the only people who have to worry about Big Brother are the people who are doing something wrong."-Green Lantern, Hal Jordan.

X-men

 • Jäsen
 • Viestejä: 15 161
 • Comics costs too much, damned!!!
Vs: Teräsmies nykyään
« Vastaus #10 : 12.03.2010 klo 19:52:46 »
Eip. Nykyinen Teräsmies on edelleen kuollut kerran Doomsdayn käsiin.
Kyseisestä päivästä on tehty jopa sankareiden muistopäivä.

Juu Doomsday vs Teris erä 1 (ja muutkin erät) on yhä kaanonia mutta nykyinen Teris (saati sitten 25 vuotta vanha) ei välttämättä olisi kuollut.

Teris ja Darkseid ottelivat myös Teris/Battis-lehdessä pariin otteeseen ja mm. vangitsi D:n Source Walliin (ei taida olla suomennosta tuolle) joksikin aikaa.

Myös Teräsmies oli teininä Legioonan jäsen eli taas yhtymäkohta pre-COIE Terikseen.

Eroavaisuutena nykyinen Teris on rämäpäisempi kuin 25 vuotta sitten seikkaillut Teris.
There Are Too Many Comics Which Don't Get Published Here.

Lurker

 • Valvoja
 • ***
 • Viestejä: 17 124
Vs: Teräsmies nykyään
« Vastaus #11 : 12.03.2010 klo 20:21:33 »
Eiköhän sarjakuvissa ole tärkeintä hyvät tarinat eikä järkyttävän määrän nillitystä sisältävä "kaanon". Ei sillä oikeasti mitään merkitystä ole, pikemminkin pieni "taiteilijan vapaus" juonessa nostaa yksittäiset jutut muiden yläpuolelle.

X-men

 • Jäsen
 • Viestejä: 15 161
 • Comics costs too much, damned!!!
Vs: Teräsmies nykyään
« Vastaus #12 : 13.03.2010 klo 20:13:24 »
Eiköhän sarjakuvissa ole tärkeintä hyvät tarinat eikä järkyttävän määrän nillitystä sisältävä "kaanon". Ei sillä oikeasti mitään merkitystä ole, pikemminkin pieni "taiteilijan vapaus" juonessa nostaa yksittäiset jutut muiden yläpuolelle.

Toki on mutta kun nykyään tarinat on crossover sillisalaattia suurelta osin tai sitten laskentaa siihen crossoveriin joka on ollut suunnitteilla jo vuosikaudet ja sillä välillä on tullut muutama crossover.
There Are Too Many Comics Which Don't Get Published Here.

bats

 • Jäsen
 • Viestejä: 574
Vs: Teräsmies nykyään
« Vastaus #13 : 13.03.2010 klo 20:18:30 »
Toki on mutta kun nykyään tarinat on crossover sillisalaattia suurelta osin tai sitten laskentaa siihen crossoveriin joka on ollut suunnitteilla jo vuosikaudet ja sillä välillä on tullut muutama crossover.

Ketäköhän tämä muuten palvelee? Jos ei tuollaista menoa vanhatkaan lukijat jaksa niin eivät crossoverit myöskään uusia lukijoita houkuttele. Nuo DC:n hommat vaikuttavat minusta juurikin kummalliselta sillisalaatilta jolla ei ole minkäänlaista viihteellistä saati taiteellista arvoa. Tämä siis selailun perusteella. Marvelin Civil Warin minisarjasta pidin todella paljon, mutta en niitä siihen kytkettyjä sarjoja ole lukenut.
"He ovat yhdistelleet eri lajeja ja luoneet hengittävää, sosiaalista norsun paskaa, jonka geeneistä on hyötyä ihan käytännössä."

- Jari Tapani Peltonen

Doctor Phantomizer

 • Kesyttämätön outolintu
 • Jäsen
 • Viestejä: 6 544
 • Bite from the dust til the dawn
Vs: Teräsmies nykyään
« Vastaus #14 : 13.03.2010 klo 22:21:09 »
Ketäköhän tämä muuten palvelee? Jos ei tuollaista menoa vanhatkaan lukijat jaksa niin eivät crossoverit myöskään uusia lukijoita houkuttele. Nuo DC:n hommat vaikuttavat minusta juurikin kummalliselta sillisalaatilta jolla ei ole minkäänlaista viihteellistä saati taiteellista arvoa. Tämä siis selailun perusteella. Marvelin Civil Warin minisarjasta pidin todella paljon, mutta en niitä siihen kytkettyjä sarjoja ole lukenut.

Lue seuraavat crossover event tarinat, jos haluat lukea DC:n parasta crossover event antia:

Crisis on Infinite Earths ( Esittelee sekä Multiversumin, DC:n kaikki hahmot, uuden Cos-Sci-Fistisen käsitteen/tarinan kerronta tavan, DC Universumin koko historian ja teki kaiken loppuunsa asti jännittävällä tarinalla, jota on yritetty jäljitellä sen ensiesityksestä alkaen, yhdenkään saavuttamatta yhtä suurta asemaa niin kirjallisuudessa kuin tarinankerronnassa yleensä. Nosti myös pinnalle melko tuoreet taiteilijat ja aiheutti supersankari sarjakuva lukijoille jo yli 20 vuotta kestäneen kinastelun, keskustelun ja hämmästelyn. )
Legends (Suom. Legendat, esitteli Post-Crisis Universumin Oikeuden Puolustajien syntytarinan, ja Darkseidin. Näppärä keino tutustua Post-Crisisin tärkeimpiin hahmoihin. Tekijänä John Byrne. Tarina oli alkusoittoa Marvelin Civil Warin kaltaisille tarinoille, joissa sankareiden asemaa piiskataan. )
Identity Crisis ( Erinomainen trilleri, jossa pääosassa ovat B-luokkaa yms. edustavat hahmot. Maanläheisetkin konnat saavat uutta vaarallisuuden tuntua, kuten konnat yleensä. Selitti myös, miten sankarit ovat vuosien varrella henkilöllisyyden paljastumisen uhalla jaksaneet taistoaan epäoikeutta vastaan. )
Sinestro Corps War ( Perust. Alan Mooren Suomeksikin nähdyn lyhyttarinan ideaan. On Geoff Johnsin muiden teosten ohella melko näppärä keino tutustua Vihreän Lyhdyn maailmaan. Geoff Johns Green Lantern trilogian kolmas osa, Green Lantern: Rebirthin jatko. Laajensi entisestään Lyhty lehtien universumia. Esitteli myös Post-IC version Sinestrosta ja tämän joukoista. )
Blackest Night ( Geoff Johnsin Green Lantern trilogian viimeinen osa, joka esittelee aivan uuden ja ennen näkemättömän keinon hyödyntää Lyhty lehtien sormuksia. Se on kosminen kauhutarina, jossa sankareiden ystävät heräävät zombeina eloon, ja valloittavat maailman. Käsittelee DC Universumin kuolemaa kaikkein vahvinten. Samalla se esittelee Flashin, Lyhdyt ja muut voimakkaammat, vähemmän tunnetut DC hahmot.)

Battle for the Cowlin ja Final Crisisin olet tainnutkin lukea. Ne kuuluvat Infinite Crisis eventin ohella eventteihin, joilla on hyviäkin hetkiä, mutta ovat pääosin heikkotasoisia tai värittömiä. BFTC:n lyhyt kesto ja tie-init on toisaalta palkinnon arvoinen saavutus. Mitä tulee tuleviin eventteihin, niin Batmanin ohella kannattaa kohdistaa silmät ja odotukset War of the Supermen eventtiin ja Brightest Dayhin (Blackest Nightin Aftermath.). Viimeksi mainittu saattaa olla ensimmäinen tarinan vuoksi lukemisen arvoinen eventin aftermath.

Mitä tulee itse kysymykseesi:
Crossover eventit palvelevat onnistuessaan sekä kaikkia lukijoita, että kustantajaa. Kuten ylläolevasta viisikosta saatat huomata, ovat kyseiset tarinat näppärä väylä tutustua DC Universumiin, ja sen hahmoihin. Sitä ei voi kiistää, etteikö eventtejä ole liikaa. Määrä on haitannut sekä tasoa, eventtien tehoa, lukijoiden keskittymistä, hahmojen historiassa perässä pysymistä jne. vaikka se onkin kokoajan ollut suht. helppoa. Mutta liika informaatio on aina liikaa.
"Ollie, the only people who have to worry about Big Brother are the people who are doing something wrong."-Green Lantern, Hal Jordan.