Kirjoittaja Aihe: Invincible  (Luettu 2205 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

janne luokkanen

 • Jäsen
 • Viestejä: 514
Invincible
« : 26.05.2009 klo 18:58:49 »
Kyllä tuli tehtyä löytö kun tähän sarjikseen törmäsin. Ja kyseessähän on siis INVINCIBLE. Kirjoittajana Robert Kirkman, nykyään piirtää Ryan Ottley aluksi siellä oli joku muu ukko mutta en nyt tähän hätään muista sen nimeä. Oon nyt ostanu näitä ultimate collectioneita ja nelonen tuli Itellalta eilen. Luin sitä jonku verran mutta piti pakottaa ittensä lopettaa ku olis menny muuten koko yö sitä tutkaillessa.

Kirkmanin kynäilyt on kyllä hauskinta ja vauhdikkainta tekstiä mihin on pitkään aikaan törmänny. Ei se nyt mitään vedet silmissä nauramista ole mutta hauskaa hauskalla tavalla. Tarinat etenee ryhdikkäästi ja uusia tilanteita tulee vastaan hyvällä syötöllä. Tykkään kyllä lukea tarinaa missä on paljon sivujuonia ja niitä käsitellään sattumanvaraisen oloisesti. Isot tapahtumat rullaa ja pienemmät tilanteet kehittyy samaan aikaan ja välillä siellä on kaikki hahmot kusessa sen takia. Taidan olla menossa osassa 40 ja tässä on tapahtunut NIIN paljon että aasialainen tarinankertoja ei sitä eläissään saisi paperille. Perheitä on hajonnut, planeettoja tuhottu, nuoret ovat päässeet petihommiin ja kyklooppialieni on käynyt kotonaan. Siis, joo. Meneehän nämä tapahtumat vähän yli, mutta saman aikaan hahmojen suhtautuminen tapahtumiin on samaistuttavaa ja silti niin erillaista mitä voisi kuvitella oikeasti tapahtuvan. Ja tuo vaan toimii. Ja on realistisesti esitetty.

Ottleyn kynän jälki on todella hienoa. Dynaamista, puhdasta viivaa ja sopivasti röpöä välillä, erittäin harvoin tosin. Tämä tyyli tukee tarinaa täydellisesti. En voi muuta kuin ähistä kun en keksi mitä voisin sanoa siitä muutaku että tykkään ja kovasti.

Tää on vaan niin ihqu sarjis että... Ei mitään uutta supersankarisarjakuvana mutta kokonaisuus toimii. Uskaltaisin jopa sanoa että tämä on täydellistä viihdesarjakuvaa. Tarpeeksi syvällinen ja tarpeeksi älyvapaa. En muista toista sarjakuvaa missä alkoholisoitumista olisi kuvattu siten miten se tässä tehtiin.

Se eka ultimate collection on myynnissä ainaki bookdepositeryssa ja hintaa jotain 25€. Suosittelen kaikille. Ihan kaikille. Ostakaa ja lukekaa niin voidaan ihquttaa sitä kaikki yhdessä.

puro

 • Multirajoitteinen
 • Jäsen
 • Viestejä: 2 261
 • Ei se siitä suttaannu.
Vs: Invincible
« Vastaus #1 : 27.05.2009 klo 16:10:12 »
Selkeestihän sarja on parasta kolmannesta omalla alallaan, minua vaan alkaa rassaamaan koomiset sivuhahmot ja värityksen kliinisyys. Tulipahan tuo 4 iso kirja hommattua ja todennäköisesti sitten seuraavakin...

Lönkka

 • Jäsen
 • Viestejä: 4 186
 • Life goes on (except for those who die)
Vs: Invincible
« Vastaus #2 : 27.05.2009 klo 16:57:01 »
Irtonumeroissa on viimeaikoina tuo (vähäinen) koomisuus jäänyt vielä vähemmälle kun sarja keskittyy turpasaunoihin.

Minua ei väritys ole haitannut ikinä. Oikeastaan päinvastoin. Sopii jotenkin piirrokseen ja antaa sarjalle omanlaisen leimansa.

Monet sarjan hahmoista kumartavat (peräti niin paljon että voisi sanoa että pyllistävt) esikuvilleen Marvelilla ja DCllä. Mutta kokonaisuutena sarja on tähän asti ollut NIIN paljon parempaa luettavaa kuin kummankaan ison kustantamon surpersankarihuttu (vrt. allekirjoittaneen tuoreet kommentit toisessa ketjussa). No, tokihan tässä on kyseessä vain yksi sarja (OK, crossoveria on Astounding Wolf-Manin kanssa) ja sekin vasta päässyt numeroon 62 joten karilleajon mahkut ovat toistaiseksi huomattavasti pienemmät kuin Marvelilla ja DC:llä.


BTW Jos tästä tykkää niin suosittelen lämpimästi antamaan Bendiksen ja Oemingin upealle (ja useimmiten synkemmälle) Powersille mahdollisuuden. Supersankareihin on yhytetty saippuan sijasta enempi Hill Street Bluesia ja on muutenkin aika perinteistä Invincibleä "aikuisempi". Alppuja tullut Imagelta ja Marvelilta yhteensä tusina ja taso notkahtaa vähän hieman ennen kymppiä mutta sen jälkeen petrataan merkittävästi ja tarjoillaan aika tanakkaa jautaa!

JussiDBC

 • Jäsen
 • Viestejä: 164
Vs: Invincible
« Vastaus #3 : 27.05.2009 klo 20:09:12 »
Pidin viime viikonloppuna Invinciblen originaalia kädessäni, kun kaverini oli saanut sen tyttöystävältään syntymäpäivälahjaksi.

Muut synttäreitten vieraat hieman tuijottivat, kun meikäläinen heti tsekkasi paperin paksuuden ja pinnan ;D
Täytyyhän Imagen paperista heti tärkeimmät jutut tarkistaa.

Ottley vaikuttaa todella siistiltä ja tarkalta tekijältä noin nopeasti vilkaistuna. Esiintyipä sivulla itse päähenkilökin, joten sivu on luultavasti maksanut maltaita.

Mitä itse sarjakuvaan tulee, niin en ole vielä tutustunut, vaikka samainen kaveri on sitä jo monesti suositellut. Kyllä täytyy joskus tutustua lähemmin.

Powerssia taas suosittelen lämmöllä kaikille. Yksi lempparisarjakuvistani, ollut jo pidemmän aikaa. Mielenkiintoista dialogia ja hienoja tarinakokonaisuuksia. Kannattaa tutustua myös Bendisin murhamysteeriin, Torsoon.

MTT

 • Jäsen
 • Viestejä: 915
Vs: Invincible
« Vastaus #4 : 28.05.2009 klo 08:42:20 »

Lainaus
Se eka ultimate collection on myynnissä ainaki bookdepositeryssa ja hintaa jotain 25€. Suosittelen kaikille. Ihan kaikille. Ostakaa ja lukekaa niin voidaan ihquttaa sitä kaikki yhdessä.

Jep ja juuri viime kuussa ilmestyi Ultimate Collection #4. Odottaa juuri paraikaa pöydällä lukemista  :)

-MTT

janne luokkanen

 • Jäsen
 • Viestejä: 514
Vs: Invincible
« Vastaus #5 : 30.05.2009 klo 08:57:03 »
Tuli luettua tuo ultimate collection 4 loppuun ja hauskaa oli. Nyt jäi vain sellanen tunne että parempi odottaa UC 5 eikä alkaa ostaa pienempiä alppareita ku muuten tulee ähky. Alkaa tapahtumat paisua ja mielessäni kummitteli jo Lost ilmiö (eli jotain todella yllättävää tapahtuu ja minusta se on ihan sama ku koko ajan tapahtuu jotain muuta yhtä yllättävää). Selvästi huomaa että tarkoitettu kerran kuussa luettavaksi ku tehot alkaa hiipua loppua kohti, eli ei jaksa innostua kaikesta.

Mikael Mäkinen

 • maziwapp
 • Valvoja
 • ***
 • Viestejä: 1 462
 • Ostapa kuule sarjakuvaa.
Vs: Invincible
« Vastaus #6 : 05.05.2024 klo 11:38:48 »
Sarjismiehet puhuvat Inviciblestä!

Oma arvioni sarjakuvasta oli hyvinkin positiivinen! Ainoa miinus siinä oli, että se hiukan toisti itseään, mutta ehkä sekään ei olisi haitannut jos sitä ei olisi lukenut kaikkia 144 numeroa muutaman viikon sisään.

Mutta toisaalta, luin sen mielelläni. Sarjismiehissä ollaan tehty useampi jakso, johon en ole ehtinyt lukemaan mitään, ja muutama johon olisin ehtinyt lukea, mutta en vain ole halunnut. Tästä oikein innostuin!