Kirjoittaja Aihe: Vieterinyrkki  (Luettu 2913 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Pässi

  • Jäsen
  • Viestejä: 3 096
Vieterinyrkki
« : 06.12.2008 klo 17:26:26 »
Yksi perinteisen sarjakuvaston mainioimmista artifakteista on vieterinyrki. Tuo nerokas ase, jolla voidaan tyrmätä vastustaja yllätyshyökkäyksellä. Yksinkertaiseen mekanismiin kuuluu jännitetty vieteri, jonka päässä on useimmiten nyrkkeilyhansikasta muistuttava nyrkki. Ja tätä mekanismia voidaan soveltaa miljoonilla eri tavoilla. Se voidaan virittää vaikkapa lahjapakettiin, jolloin paketin pahaa-aavistamaton avaaja saa mustan silmän. Sitä voidaan käyttää ansana, jos sen asentaa suljetun oven taakse kummitustalossa. Tällöin nyrkki on yleensä vähintään ankan kokoinen.

Sarjakuvan historiaan mahtuu monia ikimuistoisia vieterinyrkki-hetkiä. Taikaviitta tyrmää häntä pidättävät poliisit nojatuolin käsinojiin piillotetuilla vieterinyrkeillä. Ällin ja Tällin seikkailuissa on aina vähintään yksi vieterinyrkki.

Vieterinyrkki on vahvasti sarjakuvallinen vehje, joka ei muissa medioissa toimi. Paras esimerkki tästä on elokuva Hot Shots 2, jossa Charlie Sheenin johtamat sotilaat tainnuttavat vihollisvartijat äänettömästi käyttäen vieterinyrkeillä viritettyjä aseita. Kyseinen kohtaus elokuvassa on typerryttävän huono, ja osoittaa selkeästi ettei vieterillä viritettyä nyrkkiä voi käyttää luontevasti muualla kuin sarjakuvien sivuilla. Poikkeuksen vahvistava sääntö saattaa olla piirretyt elokuvat.
« Viimeksi muokattu: 06.12.2008 klo 19:36:30 kirjoittanut Pässi »

Antti Vainio

  • Karpaattien nero
  • Jäsen
  • Viestejä: 4 164
Vs: Vieterinyrkki
« Vastaus #1 : 09.12.2008 klo 19:03:49 »
Eikös Cocco-Billissä vieterinyrkkejä ilmaantunut kohdissa jotka uhmasivat konventionaalista tarinankerrontaa logiikan lisäksi? Vakava aihe, täytyy tsekata faktat. Kuvittelen piirroselokuvien Kojootin olleen vannoutunut vieterinyrkkien kannattaja. Mikä on vieterinyrkin virallinen nimi englanniksi ja ranskaksi?
"This country sucks. It's all about the nature and who the fuck cares about the nature".