Kirjoittaja Aihe: Thor  (Luettu 136229 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Vincent

 • Jäsen
 • Viestejä: 1 198
Vs: Thor
« Vastaus #495 : 04.11.2017 klo 10:24:59 »
Eilen kävin katsomassa ja olo on hyvin sekainen. Ragnarok ei ole huono leffa, mutta ei se nyt millään muotoa loistavakaan ole. Jos sitä katsoo jonkun perus-leffakävijän näkökulmasta niin kai se on paras Thor - leffa puhtaassa viihdearvossa, mutta kaltaiselleni Thor - fanille se oli välillä aika tuskastuttava.

Tarina on hyvä, mutta hieman hajanainen. Helan Asgardin valloitus ja Thorin sekoillut Sakaarilla eivät koskaan tunnu osalta samaa leffaa. Asgardin dramaattiset käänteet pitävät emotionaalisesti otteessaan ja Sakaarin touhut ovat hauskoja, mutta kumpikaan ei pääse täyteen potentiaaliinsa, koska ne kilpailevat ruutuajasta. Tuntui vähän siltä, että Waititi halusi tehdä koomisen avaruusseikkailun ja Marvel dramaattisen mullistuksen Thorin status quohon, eikä minkään sortin kompromissia edes yritetty. Tähdennän edelleen, että molemmat puolikkaat ovat omissa meriiteissään hyviä, mutta niillä on vaikeuksia yhteiselossa.

Roolitukset ovat loistavia, kuten kaikissa MCU - leffoissa, ja useimmat hahmot ovat puoleensavetäviä. Valkyrie ja Thorin gladiaattorikamut ovat hyviä lisäyksiä hahmokatraaseen, ja ensiksi mainittu on yksi MCU:n parhaimmista naissankareista. Hulk on erittäin hauska ja Mark Ruffalo selvästi nauttii, kun viimeinkin sai oikeaa dialogia. Jeff Goldblum on mainio koominen pahis, kun taas Cate Blanchett ylinäyttelee pääpahiksena juuri oikealla tavalla vaikkei olekkaan kaikkein kiinnostavin hahmo. Sanoisin, että Hela on hieman samaa tasoa monien Phase 1:sen Marvel pahisten kanssa. Paljon parempi kuin Killian tai Whiplash, mutta ei myöskään parhainten joukossa. Skurge on täysin hukkaan heitetty hahmo, kun miettii tämän sarjakuvavastineen tarjoamaa potentiaalia, ja tämän
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
ei ole puoliksikaan yhtä voimakas kohtaus kuin lähdemateriaalissa. On myös aika loukkaavaa miten leffa kohteli Soturikolmikkoa.

Yksi isoimpia ongelmia on komedian määrä. Leffa yrittää aivan liian kovaa olla hauska, jolloin tulee enemmän huteja kuin osumia. Olihan Guardians of the Galaxy - leffoilla vähän sama ongelma, mutta niissä se oli osa maailman tunnelmaa/tyyliä. Thorilla oli jo kaksi leffaa, jotka asettivat hyvin erilaisen tunnelman näille hahmoille ja nyt on outoa kuinka kaikki tuntuvat olevan koomikoita. Thor kärsi kyllä tästä kaikkein eniten ja leffassa oli aivan liian monta kohtaa jossa hahmo käyttäytyi väärin. Jatkuvasti leffan aikana Thor ikään kuin katosi ja Chris Hemsworthin koominen persoona otti vallan, jonka takia huomasin ajattelevani "Thor ei ikinä sanoisi/tekisi noin" aina kun tämä yritti olla hauska. Leffa ei onneksi pilaa mitään tärkeitä dramaattisia hetkiä väkinäisillä vitseillä tms., mutta olisin silti toivonut, että huumorin määrää olisi voinnut rauhoittaa hieman.

Missä leffa loistaa ilman mitään kritiikkiä on toimintakohtaukset. Kaikki on nopeaa ja värikästä, mutta pystyin silti aina kertomaan mitä oli meneillään ja jokaisella hahmolla on oma tappelutyylinsä. Kovasti mainostettu Thor vs. Hulk matsi ei petä odotuksia ja klimaattinen taistelu pisti sydämmen jykyttämään. Ironisesti leffa, jossa Thor menettää vasaransa, vangitsi Thorin raa'an voiman paremmin kuin yksikään aiemmista.

Loppujen lopuksi, fiilikset noukkuvat enemmän positiiviselle puolelle, mutta en voi teeskennellä etteikö moni asia olisi jättänyt kylmäksi. Jos Kevin Feige julkistaisi huomenna, että Marvel ei tee Kostajien pääkolmikolle enää ikinä soololeffoja, niin Rautamiehen ja Kapteeni Amerikan fanit jäisivät ihan tyytyväisiksi (Mandariinin puutteesta huolimatta), mutta Thor - faneilla olisi kaikki oikeudet tuntea olonsa pettyneiksi. Monia loistavia hahmoja ja tarinoita ei koskaan nähty valkokankaalla, ja kun miettii tämän leffan lopun jättämää status quota, ei luultavasti tulla koskaan näkemäänkään. Ehkä minun pitää yrittää katsoa leffa uudestaan niin etten ajattele sitä liikaa Thor - fanina, mutta tällä hetkellä Thor: Ragnarok on minusta heikoin Marvel - leffa tänä vuonna.

Ai joo, mutta soundtrack oli kyllä helvetin kova. Kasari - tyylin syntikka musiikilla ei voi mennä metsään. Pitää varmaan ostaa CD, kun ilmestyy.

Curtvile

 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 15 863
Vs: Thor
« Vastaus #496 : 04.11.2017 klo 16:55:49 »
Tämä on hienoa: 2 Thor fania näkee saman elokuvan ja näkee sen aivan eri tavalla.
Tässä on parhaimmillan kvaakin rikkaus.
Itsellä tässä oli lukuisia kohtauksia jotka entisestään korostivat aiempien elokuvien ja sarjakuvan teemoja, mukaanlukien gladiaattoritaistelun vertautuminen Avengersin tapahtumiin ja korostaen Thorin ja Lokin eroavaisuutta.
Toisaalta muuten näytettiin miten ensimmäisen osan kypsyminen kuninkaan tehtävien veroiseksi korostuu molemmissa.
Ei yksin velipuolten keskinäisessä dialogissa vaan tietty "lokimaisuus" välittyy myös Thorin keskusteluissa Hulkin ja Bannerin kanssa.

Skurgen kohtaus ei ehkä ollut yhtä väkevä kuin Simonsonilla, mutta tässä rajallinen aika tuli vastaan. Nyt Kirby ei ollut esitellyt hahmoa 20 vuotta aiemmin vaan pikemminkin sama kaarti mutta ~1,5 tuntia sitten.

Planet Hulkin soturit toki kevensivätkin tunnelmaa, ettei mene pompöösiksi kalkkunamaiseksi vasaranheittelyksi tjs mikä nyt se olikaan, mutta itsestä tämän koomisuus oli paremmin kasassa kuin vaikkapa muutoin onnistuneessa Guardians of the Galaxy vol 2ssa.

Thorin luonne on ollut aiemmissa välillä turhankin nyansoitu, mutta itsestä tässä panostettiin sen raa'an voiman lisäksi myös persoonaan: toisaalta on asgardin kultalusikka suussa syntynyt veijarimainen hannu hanhi täynnä hubrista, mutta tarpeen tullen vakavienkin asioiden kanssa painiskeleva traaginen hahmo jonka moraalinen kompassi ylittää itsesuojeluvaiston rajoitteet.
Tai siis lainaten "What heroes do""Mitä sankarit tekevät"

Ei tämä tietenkään kaikkien Thor ole , mutta itselle kokonaisuus toimi yhtälössä aiempien osien ja lähdemateriaalin kanssa.


Riffe

 • Man of Tomorrow
 • Jäsen
 • Viestejä: 664
Vs: Thor
« Vastaus #497 : 08.11.2017 klo 17:48:41 »
Leffa nähty, ja nautin paljon. En edes tunnistanut Matt Damonia, Sam Neiliä saatika Hemsworthin velipoikaa. :D

Lopputekstien aikainen kohtaus jätti ison kysymysmerkin, en muista että näin kryptinen tapaus olisi ollut aikaisemmin. Osaako joku avata?

Pässi

 • Jäsen
 • Viestejä: 3 165
Vs: Thor
« Vastaus #498 : 08.11.2017 klo 22:28:38 »
Lopputekstien aikainen kohtaus jätti ison kysymysmerkin, en muista että näin kryptinen tapaus olisi ollut aikaisemmin. Osaako joku avata?

Thor will return in Avengers: Infinity War

Riffe

 • Man of Tomorrow
 • Jäsen
 • Viestejä: 664
Vs: Thor
« Vastaus #499 : 09.11.2017 klo 06:28:10 »
Thor will return in Avengers: Infinity War
Toki, mutta
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Vincent

 • Jäsen
 • Viestejä: 1 198
Vs: Thor
« Vastaus #500 : 09.11.2017 klo 06:30:50 »
Toki, mutta
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Pässi

 • Jäsen
 • Viestejä: 3 165
Vs: Thor
« Vastaus #501 : 09.11.2017 klo 18:05:48 »
Taika Waititi kertoo jotta asia on just niin.

Maisteri Outo

 • Jäsen
 • Viestejä: 423
 • (Ei tekstiä)
Vs: Thor
« Vastaus #502 : 11.11.2017 klo 11:55:18 »
No tämäpä oli helvetin viihdyttävä leffa. Hyväkin? Kyllä, tietyin varauksin. Oon vähän pettynyt siitä, että Thorissa on siirrytty tällaisen Gotg-tyylisen komedian puolelle. Se söi tietyssä mielessä leffan tehoja, kun olen tottunut sarjakuvapuolen (erityisesti Simonsonin) mahtipontisempaan ja vakavampaan Thoriin. Mutta aina kun oli Thor-mytologiaa kankaalla, olin kyllä ihan myyty.

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Mutta. Piirun verran parempi kuin Gotg2 (juuri tuon pseudoviikinkimytologian takia) ja paljon parempi kuin Spiderman:Homecoming, joka oli minusta vähän turhake ja lievästi pettymys. Juuri liian komediallisuuden takia ei yhtä hyvä ja uudelleenkatsottava kuin Logan ja Wonder Woman, mutta MCU:n paras veto tänä vuonna ja ehdottomasti katsomisen arvoinen.

X-men

 • Jäsen
 • Viestejä: 15 090
 • Comics costs too much, damned!!!
Vs: Thor
« Vastaus #503 : 21.11.2017 klo 23:18:09 »
Leffa nähty ja sai vastinetta rahalle mutta liikaa Gotgtä ja liian vähän Thoria, pahalaiset olivat ihan ok mitä nyt Surtur olisi voinut olla pahempi (jos vertaa sarjakuvaan niin oli pikemminkin normi tulidemoni paitsi sitten loppupuolella) ja Helakin oli aika vaisu (saman asian olisi melkein ajanut joku pahalainen), Grandmaster olisi sopinut paremmin Gotghen kuin Thoriin, huumori toimi osittain mutta iso osa oli muka-hauskaa. Ei yltänyt ed. Thorin tasolle.
There Are Too Many Comics Which Don't Get Published Here.

Jarkko Sikiö

 • Valvoja
 • ***
 • Viestejä: 8 219
Vs: Thor
« Vastaus #504 : 06.02.2018 klo 06:10:13 »
Olin sitä mieltä, että Hulk ja Thor ei voi olla huono yhdistelmä, mutta oli se kaikista Planet Hulk jne. viittauksista huolimatta.

Oliko tämä nyt sitten Kostajat 2,5, kun GOTG tuli kuitenkin läpi joka kulmasta ja sitten piti lopettaa niin, että jatketaan seuraavista Kostajista. GOTG teki kuitenkin kaiken tässä nähdyn jo niin hyvin, että olisi jotain omaakin pitänyt olla.

Huumoria ja yleistä ilveilyä oli liikaa. Alusta lähtien nousivat karvat pystyyn. Omituinen audiovisuaalinen sekasotku koetti hakea jotain retrofiilistä videopelien esihistoriasta tai jotain.

Hela oli hyvä, Surtur olisi vetänyt koko touhun efektimössön puolelle. Eikun hetkinen, eihän tässä ollut muuta kuin efektimössöä.

Oli tämä varmaan piirun verran parempi kuin GOTG 2, mutta koska en enää sitä jatko-osaa muista niin varmaksi en mene sanomaan.

Curtvile

 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 15 863
Vs: Thor
« Vastaus #505 : 17.07.2019 klo 01:00:55 »
Thor 4.
Taika Waititi ohjaa ja käsikirjoittaa.

X-men

 • Jäsen
 • Viestejä: 15 090
 • Comics costs too much, damned!!!
Vs: Thor
« Vastaus #506 : 17.07.2019 klo 19:33:30 »
Vieläkö Hemsworth tulee heilumaan vasaran kanssa vai loppuiko tämänkin soppari?
There Are Too Many Comics Which Don't Get Published Here.

Veli Loponen

 • Isoveli
 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 11 153
 • <><
Vs: Thor
« Vastaus #507 : 17.07.2019 klo 21:23:32 »
Toivottavasti maha on edelleen mukana kuvioissa.
Perry Rhodan ei polta tupakkaa!
http://www.veliloponen.com/sarjakuva

Curtvile

 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 15 863
Vs: Thor
« Vastaus #508 : 21.07.2019 klo 04:41:27 »
Natalie Portman kylläkin ja pohjaa Jason Aaronin Mighty Thor eli tässä on Thoreja kaksin verroin
Laine, Jukka

 • Jäsen
 • Viestejä: 37 308
Vs: Thor
« Vastaus #509 : 09.09.2020 klo 12:15:33 »
Vuonna 1981 oli suunnitteilla Thor-elokuva. Stan Lee kertoi Comics Featurelle (# 11) että Orson Welles on siinä Odin.