Kirjoittaja Aihe: Thor  (Luettu 135743 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Vincent

 • Jäsen
 • Viestejä: 1 198
Vs: Thor
« Vastaus #420 : 02.11.2013 klo 18:35:37 »
Siinä missä Iron Man 3 oli käsittämätön sekoitelma täyttä paskaa ja uskomatonta nerokkuutta ja The Wolverine ihan kelvollinen rutiinisuoritus, niin Thor 2 oli aivan loistava. Vuoden 2013 sarjakuvaelokuva.

Juoni oli suth perus Thor - menoa. Muinainen paha haluaa käsiinsä muinaisen MacGuffinin, aiheuttaen hävitystä matkallaan, mutta lopulta Thor saapuu ja iskee tätä varalla lättyyn. Jos se ei ole rikki, älä korjaa sitä. Jälleen kerran tosin kaikki Asgardissa tapahtuva sai haluamaan lisää samalla, kun pakolliset kohtaukset Maassa tuntuivat vain olevan tiellä. Tätä tunnetta pahensi se, että Asgardista oli karsittu edellisen leffan muovisuus ja se tuntui oikealta maailmalta. Lisäksi edellisessä leffassa Maassa kuhnaille tuntui sentään hyväksyttävältä, koska päähahmo norkoili siellä, mutta nyt tarjolla oli vain kolme (perusleffalle riittää yleensä yksi) comic relief - hahmoa.

Huumorista puheenollen, Iron Man 3 (vannon, että en tahallani keksi siitä koko ajan jotain pahaa sanottavaa. Mä oikeesti tykkäsin siitä... vähäsen) sai minut pelkäämään, että Marvel yrittäisi liikaa matkia Joss Whedonin humorista kirjoitustyyliä The Avengerin menestyksen jälkeen tajuamatta, että vain hän osaa heittää huumoria ja draamaa katsojien kasvoihin ilman mitään näen näistä logiikkaa ja saada se toimimaan. Vaikka muutaman vitsin olisikin voinut jättää pois niin pääasiassa Thor 2 todisti pelon turhaksi ja huumori oli orgaaninen osa jokaista kohtausta. Ja lienee sanomattakin selvää, että leffan cameo (ei, ei Stan Lee) tullaan muistamaan yhtenä parhaimpana cameona Marvel - leffojen historiassa. Koko täysi sali raikui naurusta.

Se lienee sanomattakin selvää, että Chris Hemsworth ja Tom Hiddlleston ovat syntyneet näyttelemään Thoria ja Lokia ja kaiken kruunaa miesten saumaton kemia. Onko ihan varmaa, että nämä eivät ole oikeasti veljeksiä? Näyttelijäkaartin heikoin lenkki on valitettavasti Christoper Eccleston Malekithina, mutta syytän tästä enemmän käsikirjoitusta, joka ei hirveästi tarjonnut miehelle työskenneltävää eikä tämän roolisuoritus muutenkaan mikään pannukakku ole. Ainoastaan melko yhden tekevä.

Thor: The Dark World on siis kaikkea mitä Marvel - leffan pitääkin olla: hauska, mukaansa tempaava, toimintaa täynnä ja "Fuck Yeah!" - fiiliksen rintaan jättävä.

Ai niin... Jos se pitää paikkansa, että Iron Man 3:n lopun toimintakohtaus sai Whedonin hermoilemaan miten hän pistää The Avengers 2:ssa paremmaksi, niin Thor 2:sen loppu saa tämän repimään olemattomia hiuksia päästään.

Curtvile

 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 15 808
Vs: Thor
« Vastaus #421 : 05.11.2013 klo 19:59:03 »
Miltä se näyttää, kun siipikypäräinen viikinki heiluttaa valtavaa vasaraa valkokankaalla?

Koomiselta.

Tämä leffa ragnarökitetään totaalisesti.

eroavan mielipiteen ja kädentaitoja omaaville:
Kuinka tehdä Mjölnir

joskin ontto kymmenkiloinen on vähän nössöilyä (peruste miksi töissä on ns. tee-se-itse- wolverinen jälkeen todettu allekirjoittaneen olevan vähän erikoinen)

Miqz

 • Avustava Slemmy
 • Jäsen
 • Viestejä: 1 674
 • Riipivä jännityspommi!
Vs: Thor
« Vastaus #422 : 05.11.2013 klo 21:36:06 »
eroavan mielipiteen ja kädentaitoja omaaville:
Kuinka tehdä Mjölnir

Ei voi kuin ihailla kuinka taitavia noi herrat on. Tollaset lopputuotokset kelpais kyllä...
"Aijaa no minä olen Rauta-Pekka!"
"Iskä, saanko minä sinun Batman-kalsarit sitten kun sinä kuolet?"

Toni

 • Jäsen
 • Viestejä: 1 748
 • Tähtivaeltaja Sarjakuvaneuvos Rakkaudesta Kirjaan
Vs: Thor
« Vastaus #423 : 05.11.2013 klo 22:52:01 »
Mäkin sain paljon iloa irti Thorin kakkosleffasta, en tosin ehkä samasta kulmasta kuin jokunen muu täällä.

Thor: The Dark World 3D

Ensimmäinen Thor-leffa oli epäsuhta mölkky. Game of Thrones -televisiosarjaa muutaman jakson ohjanneen Alan Taylorin komennossa teattereihin on nyt tuotu paljon hauskempi fantasiapieru. Järkeä Thor: The Dark World -elokuvasta ei löydy siteeksikään, mutta silti se jaksaa naurattaa.

Otetaan yksi osa Lord of the Ringsia, toinen mokoma Tähtien sotaa ja sekoitetaan. Näin syntyy tolkuton tarina näkymättömillä avaruusaluksilla lentävistä mustista haltijoista, jotka tahtovat tuhota aivan kaiken. Paras tilaisuus tähän tarjoutuu aina 5000 vuoden välein, kun maailmat yhtyvät ja todellisuuden seinämät repeilevät.

Ensin vain täytyisi löytää muinainen aether-materia. Ikuisuuksia piilossa pysynyt voimallinen aine on ihan sattumalta luikahtanut Thorin ihmistyttöystävän, Jane Fosterin (Natalie Portman), nahkoihin. Niinpä häijyn Malekithin (Christopher Eccleston) johtamat haltijat käyvät suinpäin Odinin (Anthony Hopkins) joukkoja vastaan.

Miekat, sädeaseet ja ohjukset laulavat, kun avaruushävittäjät mutkittelevat myyttisen Asgardin ilmatilassa.

Mukana on myös jumalallista isä-poika-suhteen kelailua sekä Thorin (Chris Hemsworth) ja Lokin (Tom Hiddleston) välistä vähemmän veljellistä kädenvääntöä. Maan pinnalla seurataan humoristista sivujuonta, jossa kekkaloivat sekä tohtori Erik Selvig (Stellan Skarsgård) että Janen kuppikakkukumppani Darcy Lewis (Kat Dennings).

Thor: The Dark World on hyvällä tavalla supisurkea elokuva. Se kun ei edes yritä naamioida sitä, että koko touhun tarkoitus on vain lätkiä valkokankaille mahdollisimman hullunkurista tieteisfantasiahuttua. Mitä väliä sillä on, ettei aineksista yksikään ole tuore, tuntuvat tekijät huutavan. Me vaan pidetään kivaa.

Koherentti juoni? Onko se jotain syötävää?

Kyllä tällä kolme tähteä viidestä irtoaa helposti.
https://tahtivaeltajablogi.com – Ilman on paha elää!

q-mies

 • Jäsen
 • Viestejä: 2 772
 • Muso Shinden Ryu
Vs: Thor
« Vastaus #424 : 10.11.2013 klo 21:53:30 »
..Ikuisuuksia piilossa pysynyt voimallinen aine on ihan sattumalta luikahtanut Thorin ihmistyttöystävän, Jane Fosterin (Natalie Portman), nahkoihin..

En tiedä toivonko liikoja mutta olisipa oivaa jos yllämainittu ei olisikaan sattumaa vaan erään purppuraisen titaanin vehkeilyn tulosta..

Minulle maistui oivallisesti, nokitan neljään tähteen, ja ehkä vielä puolikas päälle jos ei olisi tarvinnut kärsiä epämukavista 3D-laseista.
t.Q

q-mies

 • Jäsen
 • Viestejä: 2 772
 • Muso Shinden Ryu
Vs: Thor
« Vastaus #425 : 18.11.2013 klo 16:50:15 »
Thor:TDW on jo nyt tienannut enemmän eka Thor, ei varmaan tarvitse arvailla onko jatkoa tulossa. Hemsworthin diilissäkin on muistaakseni ainakin yksi Thor ja kaksi Avengersia jäljellä.
t.Q

nowatar

 • Jäsen
 • Viestejä: 40
Vs: Thor
« Vastaus #426 : 25.11.2013 klo 20:13:56 »
Sarjakuvafilmatisointien ollessa nyt totisesti muotia on kyllä itse tullut katsastettua suurin osa ainakin näistä Marvel-puolen tuotoksista. Ensimmäinen Thor-elokuva oli mielestäni lähinnä tahattomasti koominen ja paikoin hutaistunkin oloinen (Thor/Jane-romanssi) plus täysin hukkaanheitetty Natalie Portman! Hyviäkin juttuja toki oli ja mielestäni nämä painottuivat nimenomaan Asgårdin päähän. Tom Hiddleston onnistuu Lokina mallikkaasti ja Antony Hopkins on nappivalinta ylijumala Odiniksi, joskaan mies ei ole aivan huippuvedossa.

Jatko-osaa lähdin sitten katsomaan pienin ennakkoluuloin, vaikka uskoinkin lopputuloksen olevan vähintäänkin ensimmäistä osaa parempi (johon ei toisaalta paljon oltaisi vaadittu) Yllätyin positiivisesti! Elokuva oli erittäin viihdyttävä ja aikaisemmassa elokuvassa turhakkeiksi jääneille hahmoille saatiin tässä jotain järkevää tekemistä. Hiddleston on mielestäni yksi leffan kantavia voimia ja näin ollen leffan mielenkiintoisinta antia. En nyt lähde tässä koko elokuvaa purkamaan, mutta sen sanon, että kyllä kestäisi useammankin katselukerran.

Pidän yleisesti sarjakuvafilmatisointeja lähinnä sarjakuvan eräänlaisina "kuvituksina" en niinkään itsenäisinä elokuvina. Uskon itse pitkään marvelin sarjakuvia lukeneena saavani paljon enemmän irti näistä rainoista, kuin esimerkiksi asiaan vihkiytymättömät ystäväni. Katselen siis näitä aina vähän omassa kontekstissaan :)

Tulipa vuodatus...Anteeksi!

Tina DeMona

 • Pervo Örvelö
 • Jäsen
 • Viestejä: 1 644
Vs: Thor
« Vastaus #427 : 25.11.2013 klo 22:13:46 »
Pidän yleisesti sarjakuvafilmatisointeja lähinnä sarjakuvan eräänlaisina "kuvituksina" en niinkään itsenäisinä elokuvina.

Niin tuntuu Marvelkin (tai vielä enemmän oikeastaan Fox) pitävän, mikä on itselle vähän ongelma: minä kun katsoisin mieluummin ihan hyvin kirjoitettuja, toimivia elokuvia. Ja antaisin niiden sarjakuvien toimia itsensä kuvituksina.

Mutta onhan niitä toki ollut hyviäkin, esimerkiksi juuri Avengers oli nimenomaan elokuva. Ja silti ehkä jossain mielessä vieläpä uskollisin alkuperäisten Kostajien meiningille ja fiilikselle.

Kukin tietysti tavallaan ja kaikille lie ainakin jotakin mieluista, kun tarjontaa on näinkin paljon.

nowatar

 • Jäsen
 • Viestejä: 40
Vs: Thor
« Vastaus #428 : 27.11.2013 klo 16:43:23 »
Niin tuntuu Marvelkin (tai vielä enemmän oikeastaan Fox) pitävän, mikä on itselle vähän ongelma: minä kun katsoisin mieluummin ihan hyvin kirjoitettuja, toimivia elokuvia. Ja antaisin niiden sarjakuvien toimia itsensä kuvituksina.

Jep! Olen toki samaa mieltä. Fox studion supersankarielokuvat ovat olleet kyllä allekirjoittaneen mielestä järjestäen aikamoista roskaa (varsinkin X-men-filmatisoinnit) mutta Marvel yksinään on onnistunut tuottamaan huomattavasti laadukkaampaa jälkeä (ei tosin virheetöntä).

Avengers menee kyllä minun kirjoissani (kaikessa viihdyttävyydessäänkin) silti tuonne ns. kuvituksen puolelle mutta toisaalta tämä on vain makukysymys :)

Ja aivan kuten Toni mainitsi jo aijemmin, niin näistä leffoista paistaa selkeästi se, että tekijöiden perimmäinen tarkoitus on ollut irroitella ja pitää hauskaa. Vaikka sarjakuvista saa toki myös "vakavampaa" viihdettä on mielestäni tällainen iloittelukin toisinaan paikallaan. Varsinkin jos se tehdään niinkin onnistuneesti kuin Avengerssissa ja Thor: The Dark Worldissa.

Tina DeMona

 • Pervo Örvelö
 • Jäsen
 • Viestejä: 1 644
Vs: Thor
« Vastaus #429 : 27.11.2013 klo 19:29:56 »
Joo, toki. Irroittelu on kaikin puolin jees kun se ilo siitä vaan välittyy katsojillekin.

X-men

 • Jäsen
 • Viestejä: 15 017
 • Comics costs too much, damned!!!
Vs: Thor
« Vastaus #430 : 01.12.2013 klo 20:31:30 »
Tuli käytyä katsomassa Thor eilen (ja 20.00 esitysaika oli kyllä per......... etenkin kun luulin että joudun 30 minuuttia istumaan siellä kun bussit ei kulje sopivasti (otin mukaan yhden Mustis-spessun luettavaksi) mutta lopulta istumista ei tullut kuin n. 15 minuuttia)  ja ihme ja kumma kun sali tuli täyteen (käytännöllisesti katsoen sillä vapaita paikkoja ei ollut kuin jokunen ja itse olin rivillä 6 paikka 1ssä eli ei ihanteellinen paikka) vaikka leffa on ollut teatterissa jo jonkun aikaa.

Leffa itsessään oli oikein hyvä (mitä nyt Thorin ja Jane Fosterin Asgårdin järven rannalla olo oli kuin Star Wars Episode 2sta tai 3sta lainattu) ja toimintaa ja juonenkäänteitä riitti alusta loppuun, edelleenkin mentiin aika scifistisesti (mm. Asgårdin vahdeilla oli sarjatuliaseita ja jonkinsortin sinkoja), huumoriakaan ei oltu unohdettu (aika runsaasti sitä viljeltiin) ja näyttelijät (pääosin tutut Thor 1stä) tekivät työnsä hyvin. Stan Leekin vilahti hullujenhuoneella.

Oliko lopussa vielä jotakin Collector-kohtauksen jälkeen? Itse lähdin tuon jälkeen pois ja lopputekstit jäivät vielä pyörimään.

Kolmas leffa tämän vuoden aikana (ja neljäs reilun vuoden sisään) katsottu jossa pääosassa on Chris Hemsworth.
« Viimeksi muokattu: 01.12.2013 klo 20:33:19 kirjoittanut X-men »
There Are Too Many Comics Which Don't Get Published Here.

Riffe

 • Man of Tomorrow
 • Jäsen
 • Viestejä: 663
Vs: Thor
« Vastaus #431 : 01.12.2013 klo 21:24:51 »
Oliko lopussa vielä jotakin Collector-kohtauksen jälkeen? Itse lähdin tuon jälkeen pois ja lopputekstit jäivät vielä pyörimään.
Thor palaa maahan ja suutelee naistaan kiihkeästi. Keskeytti Fosterin ja kumppanien aamupalan sisääntulollaan.

Sitten vielä näytettiin jäämonsterin temmellyksiä urbaanissa ympäristössä lintuja jahtaamassa. Tätä kaveria olisi voitu hyvin hyödyntää S.H.I.E.L.D. -sarjassa minun mielestäni, kun kerta muutenkin keräsivät Lontoossa talteen osia joita elokuvan aikana sinne jäi.

Maisteri Outo

 • Jäsen
 • Viestejä: 423
 • (Ei tekstiä)
Vs: Thor
« Vastaus #432 : 02.12.2013 klo 14:50:24 »
Sitten vielä näytettiin jäämonsterin temmellyksiä urbaanissa ympäristössä lintuja jahtaamassa. Tätä kaveria olisi voitu hyvin hyödyntää S.H.I.E.L.D. -sarjassa minun mielestäni, kun kerta muutenkin keräsivät Lontoossa talteen osia joita elokuvan aikana sinne jäi.

Tuskin nyt sentään olisi voitu. Sehän oli CGI-monsteri, eli aivan liikaa tv-budjetille, vaikka käsittääkseni SHIELDillä onkin keskivertosarjaa enemmän pätäkkää käytettävissä.

X-men

 • Jäsen
 • Viestejä: 15 017
 • Comics costs too much, damned!!!
Vs: Thor
« Vastaus #433 : 02.12.2013 klo 19:39:57 »
Tuskin nyt sentään olisi voitu. Sehän oli CGI-monsteri, eli aivan liikaa tv-budjetille, vaikka käsittääkseni SHIELDillä onkin keskivertosarjaa enemmän pätäkkää käytettävissä.

Monessa sarjassa on käytetty CGItä, toisissa enemmän (esim. Terra Nova (kaatui kalleuteensa), Doc Who ja Spartacus) ja toisissa vähemmän (esim. CSIt jne) eli ei se hinta välttämättä ole este.
There Are Too Many Comics Which Don't Get Published Here.

q-mies

 • Jäsen
 • Viestejä: 2 772
 • Muso Shinden Ryu
Vs: Thor
« Vastaus #434 : 07.01.2014 klo 08:16:14 »
uuden Thorin DVD/BluRay sisältö on vuotanut nettiin:

    ALL HAIL THE KING - A MARVEL ONE-SHOT
    A BROTHERS JOURNEY - THOR & LOKI (PART 1)
    A BROTHERS JOURNEY - THOR & LOKI (PART 2)
    EXCLUSIVE LOOK - CAPTAIN AMERICA: THE WINTER SOLDIER
    SCORING THOR: THE DARK WORLD WITH BRYAN TYLER
    DELETED & EXTENDED SCENES: EXTENDED CELEBRATION SCENE
    DELETED & EXTENDED SCENES: JANE LEARNS ABOUT THE AETHER
    DELETED & EXTENDED SCENES: LOKI: THE FIRST AVENGER
    DELETED & EXTENDED SCENES: THOR AND FRIGGA DISCUSS LOKI
    DELETED & EXTENDED SCENES: DARK ELVES PREPARE FOR BATTLE
    DELETED & EXTENDED SCENES: EXTENDED VANAHEIM SCENE
    EXTENDED CELEBRATION SCENE COMMENTARY BY ALAN TAYLOR & KRAMER MOREGENTHAU
    JANE LEARNS ABOUT THE AETHER COMMENTARY BY ALAN TAYLOR & KRAMER MOREGENTHAU
    LOKI: THE FIRST AVENGER COMMENTARY BY TOM HIDDLESTON
    THOR AND FRIGGA DISCUSS LOKI COMMENTARY BY KEVIN FEIGE
    DARK ELVES PREPARE FOR BATTLE COMMENTARY BY KEVIN FEIGE
    GAG REEL
    THOR THE DARK WORLD AUDIO COMMENTARY

listan ensimmäinen herätti ensin ajatuksia Odinista, mutta sitten muistui mieleeni Ben Kingsleyn "salainen projekti" ja tämä kommentti IM3:sta:
KILLIAN: "They say his Lear was the toast of Croydon, wherever that is."
(Lear tietenkin viittaa Shakespearen "King Lear"-tragediaan)
t.Q