Kirjoittaja Aihe: Ajankohtaisuuksia 2.4.2004  (Luettu 10831 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Anonyymi

 • Jäsen
 • Viestejä: 37 338
Ajankohtaisuuksia 2.4.2004
« : 02.04.2004 klo 08:59:05 »
Viikon sarjakuvat siis listataan jälleen. Posti toi eilen paketin toimintapläjäyksiä. Niistä enemmän ensi viikolla. Eilen ehdin lukemaan vain Avengers/Thunderboltsin Vol. 1 -koosteen.

Valitettavasti se ei vain oikein vakuuttanut. Tarina sijoittuu aikaan hetikohta Megassa julkaistujen Kostajien seikkailujen perään. Aika oli suvantokohta noiden loisteliaiden, Kostajat uuteen suosioon nostaneiden seikkailujen ja seuraavien Kangin maailmanvalloituksesta alkaneen piristysruiskeen välissä.

Kostajat lienee kaikille tuttu, mutta Ukonnuolet (Thunderbolts) ei välttämättä, vaikka ovat hekin Suomen Marvel-julkaisuissa käväisseet. Idea oli että nippu superkonnia vaihtaa henkilöllisyyttä ja esiintyy uutena supersankarijoukkiona juuri kun maailman suurimmat sankarit ovat kadonneet (Lue Onslaught), Kuitenkin konnat pääsevät ihan oikeasti sankaruuden makuun ja syrjäyttävät suuruudenhullun pomonsa. Tässä albumissa ollaan jo päästy tuon vaiheen yli ja Kostajien Haukansilmä on joukon johtaja.

Yhden Elektra-albuminkin luin, en nyt muista nimeä, mutta Elektra harjoittelee siinä huippuninjaksi. En ole oikein selvillä Elektran tarinasta, nettihuutokaupasta on tulossa lisää uusia Elektra-albumeja, kerron lisää jos saan jutusta tolkkua. Ennisin Punisherissa oli hauska väkivaltainen tarina jossa Tuomari pyytää Elektraa treffeille. Ei ole selvinnyt suostuiko.

Enivei, Ennis on kingimpi kuin Elektran Greg Rucka.

Hiltusen Väinämöinen tuli luettua. Kyllähän näitä mielikseen lukee ja moneen kertaan. Ei ehkä Petrin omin juttu, mutta parhaimmillaan oikein hauska.

Eurolla hankin Michel Weylandin ensimmäisen Aria-albumin vuodelta 1985, kun muistelin että tuo oli ihan hyvä. Jäi ainoaksi suomijulkaisuksi. Sääli, olisi tätä lukenut enemmänkin, kun piirrosjäljen tasokin parantui jatkossa. Ranskaksi albumeita on tullut jo 25.

http://chg96.free.fr/lectures/aria/albums.htm

Ja lopuksi viikon lauluteksti, nyt en ole niin melankolisella päällä kuin aikaisemmin:

Purple People Eater

Well I saw the thing comin' out of the sky
It had the one long horn, one big eye.
I commenced to shakin' and I said "ooh-eee"
It looks like a purple people eater to me.

It was a one-eyed, one-horned, flyin' purple people eater.
(one-eyed, one-horned, flyin' purple people eater)
A one-eyed one-horned, flyin' puple people eater
Sure looks starnge to me. (one eye?)

Well he came down to earth and lit in a tree
I said Mr. Purple People Eater don't eat me
I heard him say in a voice so gruff
I wouldn't eat you cuz you're so tough

It was a one-eyed, one-horned flyin' purple people eater
one-eyed, one-horned flyin' purple people eater
one-eyed, one-horned flyin' purple people eater
Sure looks strange to me. (one horn?)

I said Mr. Purple People Eater, what's your line
He said it's eatin' purple people and it sure is fine
But that's not the reason that I came to land
I wanna get a job in a rock and roll band

Well bless my soul, rock and roll, flying purple
people eater. Pidgeon-toed, undergrowed, flyin'
purple people eater (we wear short shorts)
Flyin' purple people eater
sure looks strange to me.

And then he swung from the tree and lit on the
ground. He started to rock, really rockin' around
It was a crazy little ditty with a swingin' tune
(sing aboop boop aboopa lopa lum bam boom)

Well, bless my soul, rock and roll
flyin' purple people eater.
Pigeon-toed, undergrowed, flyin' purple peopleeater.
Flyin' little people eater
Sure looks strange to me. (purple people?)

And then he went on his way, and then what do
you know. I saw him last night on a TV show.
He was blowing it out, a'really knockin' em dead
Playin' rock and roll music through the horn in
his head (clarinet solo) ( Tequila)
 
 
 
 

 W

 • sarjakuvaduunari
 • Jäsen
 • Viestejä: 614
Re:Ajankohtaisuuksia 2.4.2004
« Vastaus #1 : 02.04.2004 klo 09:15:38 »

Hyvää kevään alkua kaikille!!!
Auringon paiste on pitänyt minut järjissäni nämä viime päivät. Koulu on tuottanut paljon töitä, mutta olen ehtinyt lukea aika paljon sarjakuvia.
Uusinta rymä-x, paljon ja vielä enemmän Prattiä ja lisää Prattiä ja hiukan Blueberryä kun nyt se leffakin tuli katottua.

Joitakin sarjakuvia ja kirjoja lukee yhtä innokkaasti aina ja aina uudestaan kuten Corto Maltesea ja joitakin asioita odottaa aina yhtä malttamattomana ja ihastuneena kuten kevättä ja ensimmäisiä kukkia!


« Viimeksi muokattu: 11.11.2005 klo 15:49:36 kirjoittanut Warda »

VesaK

 • Jäsen
 • Viestejä: 15 925
 • Kuka mitä häh?
Re:Ajankohtaisuuksia 2.4.2004
« Vastaus #2 : 02.04.2004 klo 09:25:42 »
Phjoop, tuleepi hiljainen viikonloppu (pääsiäiseen laskeutuminen) kun Kvaak.fi:n kaakattajista moni on Tukholmassa.
Njoo, sarjistapahtumiin liittyen, tällä viikolla vierailin Tove Janssonin ateljeessa osana näyttelytyöryhmää, tuloksia näkyy syyskuussa Helsingin postimuseossa.
Jubaksen avajaiset olivat, siitä enemmän etusivulla, ja samalla Arktisen Banaanin uusien toimitilojen vihkiäiset. Timppa Mäkelä soittaa muuten varsin pätevästi kitaraa. Vielä mahtui viikkoon kokous sarjakuvaohjelmiston järjestämisestä Helsingin kirjamessuille.

Luetuksi tuli Adrian Tominen Summer blonde-kokoelma, jossa pikkasen ärsytti tarinoiden loppuminen "kesken". On niin kovin samanlaista kuin Daniel Clowesilla, joskin C. on graafisesti lahjakkaampi. Toki "Bomb Scare" -tarina pyyhkii lattioita jollain Dawson´s creekillä ja 90 prosentilla uutta ameriikkalaista nuorisodraamaa.

Perusteita verrytelläkseni luin uudelleen kaikki vanhat Ahmed Ahneet. Goscinnyssa menetettiin kyllä liian monta miestä. Asterix ja Riidankylväjä meni siinä sivussa, jälleen kerran yksi niin hieno juttu kuin ikinä, vaikka huipentuukin mielikuvituksettomaan joukkotappeluun roomalaiset/gallit. Jälkinäytös toimii toki hienosti.  

 
“Like millions of Americans, I grew up with ‘Peanuts.’ But I never outgrew it.”
- Barack Obama

tertsi

 • Vieras
Re:Ajankohtaisuuksia 2.4.2004
« Vastaus #3 : 02.04.2004 klo 09:35:20 »
. Asterix ja Riidankylväjä meni siinä sivussa, jälleen kerran yksi niin hieno juttu kuin ikinä, vaikka huipentuukin mielikuvituksettomaan joukkotappeluun roomalaiset/gallit. Jälkinäytös toimii toki hienosti.  

 
Se joukkotappelu on parodia pilotoramoista, isoista historiallisista Pilotessa ilmestyneistä "opettavaisista" kuvista.

 Ja Riidankylväjä ilmestyi alkujaan Pilotessa, kai.

Luin Natasa-albumin La Mer de Rochers. Piirsin puoli sivua Hullu Lehmä -sarjakuvaa kiireesti. Siitä tuli aika ruma, taas kerran.
Tänään piirretään palkkamurhaaja-stooria. Huolella.

Veli Loponen

 • Isoveli
 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 11 086
 • <><
Re:Ajankohtaisuuksia 2.4.2004
« Vastaus #4 : 02.04.2004 klo 10:10:33 »
Lukuohjelmaani on viimeisen viikon aikana kuulunut Niilo Pielinen (useita), Piko ja Fantasio (useita), Tim ja Tom (#1) sekä Johannes ja Pirkale (#2).
Päällimmäisenä mielessä on ollut näissä se, että miksi tämän kaltaisissa seikkailusarjoissa päähenkilöt ovat niin usein piilohomoja. Tim ja Tom ovat tästä oikein hyvä esimerkki, kun ilmeisesti asuvat yhdessä ja toinen (en muista kumpi on kumpi) vielä kokkaa molemmille  herkkuruokia. No, platonistahan se tyystin on.
Tim ja Tom oli muutenkin tämän kasan heikoimpia esityksiä. Ei huono, vaikkakin hyvin keskinkertainen seikkailu. Kun en entuudestaan tiennyt mitään T&T:n päävastustajasta, Shockista, oli tämän esilletulo todellinen yllätys. Miksi sillä on tuo haarniskan kypärä? Eikö se haittaa naamioitumista? Ja vielä kun äijä menee parhaat päällä joka paikkaan.
Johannes ja Pirkale oli hyvä, vaikka jäin kaipaamaan ykkösalbumissa nähtyjä smurffeja. Albumin parhaiksi hahmoiksi nousivat yllättäen kiertelevät viihdetaiteilijat.
Pikossa ja Fantasiossa olen päässyt jo lukemaan muidenkin kuin Franguinin töitä ja kyllä täytyy todeta, että ison F:n seikkailut ovat huimasti parempia kuin jälkeen tulevien, vaikka kuvitus ei vielä olekaan sitä (mielestäni) parasta Franguinia, mitä nähdään mm. Niilo Pielisen myöhemmissä jaksoissa. Marsupilami on mielestäni useimmiten vähän turha sivuhahmo (Spip on paljon söpömpi eläimellinen sidekick), mutta esim. Jättiläinen jäätiköltä -albumissa marsu oli yllättävän hyvä, vaikka sen viaton ilkiömäisyys ärsyttikin suunnattomasti. Itse olisin näyttänyt haulikon piippua jo siinä vaiheessa, kun se vei sen dinosauruksen munan.
Pielinen taas jaksaa hauskuttaa, vaikka vitsit on luettu moneen kertaan ja niistä useimmat vielä kierrätettynä monissa Niilo -jaksoissa. Usein naurattavinta ei ole se vitsin ydin (tai se, minkä oletan olevan vitsin ydin), vaan pienet yksityiskohdat, joita sarjassa vilisee. Niilon tempauksia lukiessa alkaa itsekin haluta töihin jonkin lehden toimitukseen. Niilo on mun idoli!

Tällä viikolla olen piirtänyt vain yhden sivun sarjakuvaa. Harrastin myös kokkailua ja väsäsin peruna/soijalaatikon. Koulussa olen kovasti asemoinut sivuja ja koittanut välttää tylsistymistä.
Perry Rhodan ei polta tupakkaa!
http://www.veliloponen.com/sarjakuva

Anonyymi

 • Jäsen
 • Viestejä: 37 338
Re:Ajankohtaisuuksia 2.4.2004
« Vastaus #5 : 02.04.2004 klo 10:41:51 »
Vai Tim ja Tom homoja? Olen aina ajatellut heidän olevan veljeksiä. Ovat saman näköisiäkin. Mielestäni Tim voi olla homo mutta Tom ei ainakaan, koska hän ihastui Kobran uhka-tarinassa välittömästi kreivitär Kikiin.

Mutta oikeasti, poikakaksikoiden seikkailut olivat yleisiä tuolloin koska pikkupojat eivät halunneet nähdä tyttöjä sotkemassa asioita.

Kun ensi kerran luin Timiä ja Tomia Trumf-sarjan albumeissa niin kalju oli Tim ja parrakas Tom. Ruudussa se oli toisin päin. Tarkoitin tuossa aiemmin Ruudun versiota joka pätee myös nykyisissä albumeissa.

Veli Loponen

 • Isoveli
 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 11 086
 • <><
Re:Ajankohtaisuuksia 2.4.2004
« Vastaus #6 : 02.04.2004 klo 11:01:43 »
Olen aina ajatellut heidän olevan veljeksiä. Ovat saman näköisiäkin.
Joo, toi on totta toi samannäköisyys. Ehkäpä ovatkin siis kaksosia. Mutta tuota samaa ei voi sanoa vaikkapa Pikosta ja Fantasiosta (tosin Fantasiohan kyllä on naisiin menevä). Kohtalokas kuu oli tässä mielessä oikein oivallinen, kun siinä tarina aika pitkälle perustui juuri Pikon "vastustuskyvylle".

Tietenkin noi pikkupoikien mieltymykset vaikuttivat paljon. Siksipä kai Batmanilläkin on Robin.
Perry Rhodan ei polta tupakkaa!
http://www.veliloponen.com/sarjakuva

Justen@Bibilioteekki

 • Vieras
Re:Ajankohtaisuuksia 2.4.2004
« Vastaus #7 : 02.04.2004 klo 11:35:59 »
Robin tuli sen takia, että Kane arveli että muksut pitäisivät siitä, että lehdessä olisi sankarina heidän ikäisensä lapsi, eg. heidän ei tarvitsisi odottaa olevansa "isoja" päästäkseen seikkailemaan. Ja tottahan on, että heti Robinin ilmestymisen jälkeen myyntiluvut kasvoivat. Sen jälkeen joka toinen supersankari sitten saikin lapsen (tai lapsenomaisen aikuisen) sidekickikseen.

Ja koska Batman ja Robin asuu yhdessä ja Robin tykkäsi poseerata jalat levällään, todistettiin 50-luvulla että se tarkoittaa heidän olevan homoja, ja että tämä nimenomainen sarjakuva on syynä siihen miksi homojen määrä yhteiskunnassa oli kasvanut.
Tiedän että tiedätte, tuo on vain niin kiva sanoa, aina.

tertsi

 • Vieras
Re:Ajankohtaisuuksia 2.4.2004
« Vastaus #8 : 02.04.2004 klo 12:49:25 »
Tim ja Tom oli muutenkin tämän kasan heikoimpia esityksiä
Ostin jokin aika sitten sen Tim Ja Tom Louvre-seikkailun. Olipa heikko.

Mietin vain, että mikä oli käännöksen osuus jutun tunnelmaan. Koska eniten siinä haittasi jotenkin dialogin töksähtelevyys. Onko sama ongelma jo alkuperäisessä ranskankielisessä versiossa?

Muistan Ruudusta lukeneeni äskettäin albumina ilmestyneen Uniin Tunkeutujan ja ainakin silloin joskus se tuntui varsin hyvältä seikkailulta.

Miten on? Onko joku lukenut sen nyt albumina?

Willin akvarellit ovat hyviä!

Ja Tim ja Tom -seikkailu Majakan Kirous on hieno.


Anonyymi

 • Jäsen
 • Viestejä: 37 338
Re:Ajankohtaisuuksia 2.4.2004
« Vastaus #9 : 02.04.2004 klo 12:53:46 »
Joku kuuluisa sarjakuvantekijä (en muista kuka*) sanoi vihanneensa Robinia lapsena. Batman oli jotain joksi voisi tulla isona mutta Robin oli hänen ikäisensä ja oli jo supersankari.

Mutta me laulettiin pienenä "Robin huusi avannosta...Bätmääään"

*EDIT: Se oli John Romita vanhempi.
« Viimeksi muokattu: 18.05.2016 klo 23:17:30 kirjoittanut Jukka Laine »

Ilja Rautsi

 • Jäsen
 • Viestejä: 651
 • Kvaak!
Re:Ajankohtaisuuksia 2.4.2004
« Vastaus #10 : 02.04.2004 klo 13:05:46 »
En ole lukenut muuta kuin ostamani Poison Elves 76: n ja Spawn mikänumerolienikäänjahälläväliä. Lukemista odottavat Savage Dragon 114 ja Hellboy: The Corpse, jonka sai eurolla.
"I'd prefer not to be reminded of his continued existence, frankly. If he's hit by a bus--let me know so I can go piss on his grave--otherwise, give it a rest."

-Erik Larsen Rob Liefeldista

Veli Loponen

 • Isoveli
 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 11 086
 • <><
Re:Ajankohtaisuuksia 2.4.2004
« Vastaus #11 : 02.04.2004 klo 13:54:00 »
Lainasin just kirjastosta Tim ja Tom nelosen (TOARIN herääminen). Saapi nähä millainen se on. Mukaan tarttui myös yksi Klorofylli -albumi ja liuta muita (Asterix, Ahmed Ahne, Piko ja Fantasio sekä Niilo Pielinen).
Näköjään tommonen reilun kymmenen albumin satsi riittää aika hyvin viikon.
Perry Rhodan ei polta tupakkaa!
http://www.veliloponen.com/sarjakuva

Timo Ronkainen

 • professionaali amatööri, sarjakuvaneuvos
 • Toimittaja
 • *
 • Viestejä: 19 036
 • "Ja rangaistus on greippi!"
Re:Ajankohtaisuuksia 2.4.2004
« Vastaus #12 : 02.04.2004 klo 14:19:38 »
Lainasin just kirjastosta Tim ja Tom nelosen (TOARIN herääminen). Saapi nähä millainen se on.

Kerro sitten olitko eri (tai samaa) mieltä:
http://www.kvaak.fi/naytaarvostelu.php?articleID=46

Timo

Leo

 • Jäsen
 • Viestejä: 1 297
Re:Ajankohtaisuuksia 2.4.2004
« Vastaus #13 : 02.04.2004 klo 14:22:38 »
Ostin Taru vanhoista herroista -juhlaalbumin.

Sain kotisivuni valmiiksi.

Ostin ja luin "Teinitärinää" -albumin (Jere).

Jatkoin sarjakuvieni listaamista.

Kiersin kaikkien aktiivikvaakkilaisten kotisivut.

Puhuin paljon Ankkiksessa joka on taas alkanut kerätä lukijoita. Kaikki Ankkaa lukevat sinne ;D

Suunnittelin uusia hahmoja, mutta sivuja sain valmiiksi vain yhden.
« Viimeksi muokattu: 02.04.2004 klo 14:23:27 kirjoittanut Leo Lehtinen »

Maso

 • Jäsen
 • Viestejä: 154
 • Kvaak!
Re:Ajankohtaisuuksia 2.4.2004
« Vastaus #14 : 02.04.2004 klo 14:56:51 »
Olin/olen flunssassa. Luin P. Craig Russellin Ring of the Nibelungin. Oli mielestäni tosi hyvä. Sen jälkeen aloitin Daredevilin (Underbossin) lukemisen. Ihmetyttää, että Suomessa julkaistiin Megassa heikompitasoista tarinaa kahdessakin lehdessä. Välistä jäi tuolloin myös Bendisin Wake Up-stoori.

Olen lähettänyt myös nettihuutokaupan kohteita. Toivottavasti tulevat perille.