Etsi linkkihakemistosta:    

    Etusivu | Uutiset | Arvostelut | Artikkelit | Kolumnit | Linkkihakemisto | Hakukone | Postituslista | Keskustelu
   » Kvaak.fi: Käyttöehdot

anna juttuvinkki | lähetä arvostelukappale | käyttöehdot | mediatiedot

1. Yleistä
Kvaak.fi -sarjakuvaportaali pyrkii edistämään suomalaista sarjakuvakulttuuria tarjoamalla kotimaisille sarjakuvanharrastajille, -tekijöille ja -kustantajille interaktiivisen suomenkielisen sarjakuvia journalistisesti käsittelevän verkkopalvelun. Palvelua ylläpitää sarjakuvantekijä Juha Kouvalainen, mutta palvelun sisällöntuotannosta huolehtivat myös monet muut sarjakuvanharrastajat.

Palvelun käyttäminen on ilmaista mutta käyttö edellyttää tässä esitettyjen käyttöehtojen noudattamista. Kvaak.fi -sarjakuvaportaalin keskustelualueella on lisäksi omat käyttöehdot joiden noudattamista keskustelualueen käyttäminen edellyttää.

2. Käyttäjän vastuut ja velvollisuudet
Palveluun tuotettujen uutisten, arvostelujen, artikkeleiden tai muiden teksti- ja kuvamateriaalien tekijänoikeudet kuuluvat palvelun sisällöntuottajille tai edellä mainituissa kirjoituksissa käsiteltyjen sarjakuvien tai muiden tuotteiden tekijänoikeuksien haltijoille. Palvelusta löytyvän materiaalin kopioiminen tai käyttö palvelun ulkopuolella ilman erillistä lupaa on ehdottomasti kielletty.

Palveluun uutisten, arvostelujen, artikkeleiden, keskusteluiden sekä muun palveluun tuotetun teksti- ja kuvamateriaalin lainaaminen on kuitenkin sallittua erilaisiin journalistisiin tarkoituksiin, hyvän maun mukaisesti ja lähdetiedot mainiten. Lähdetietoina tulisi ilmoittaa ainakin lainatun tekstin kirjoittaja sekä maininta Kvaak.fi -sarjakuvaportaali. Lisäksi palvelun käyttäjä on velvollinen käyttämään palvelua Suomen lakien ja asetusten sekä yleisten verkkokäyttäytymissääntöjen mukaisesti tuottamatta vahinkoa tai häiriötä palvelulle, sen käyttäjille tai kolmansille osapuolille.

3. Sisällöntuottajan vastuut, velvollisuudet ja oikeudet
Palvelun käyttäjillä on mahdollisuus päästä palvelun sisällöntuottajaksi. Palvelun sisällöntuottajavalinnat suorittaa palvelun ylläpitäjä Juha Kouvalainen joka myös pidättää oikeuden poistaa käyttäjiltä tuottaa sisältöä palveluun, mikäli parhaaksi niin näkee.

Palvelu toimii toistaiseksi ei-kaupallisena verkkojulkaisuna, jolloin sisällöntuottamisesta ei voida maksaa palkkaa. Sisällöntuottajan palveluun tuottama materiaali on kuitenkin jatkuvasti sisällöntuottajan hallittavissa ja halutessaan sisällöntuottaja voi poistaa palveluun tuottamansa materiaalin. Sisällöntuottaja vastaa itse omien kirjoitustensa ja muun tuotetun sisällön paikkaansapitävyydestä ja siitä, että ne ovat journalistiselta ja kielelliseltä linjaltaan yhdenmukaiset Kvaak.fi -sarjakuvaportaaliin journalistisen ja kielellisen linjan kanssa. Tuottaessaan materiaalia palveluun sisällöntuottaja pitää myös huolen siitä, että hänen tuottamansa materiaali ei loukkaa tekijänoikeuksia, on objektiivisesti ja hyvien tapojen mukaan kirjoitettua sekä kielellisesti hyvää suomea.

4. Palvelun journalistinen linja ja sisältö
Kvaak.fi -sarjakuvaportaali käsittelee sekä koti- että ulkomaista sarjakuvaa objektiivisesti, hyvän lehtimiestavan mukaisesti mutta viihdyttävästi. Palveluun tuotetun materiaalin tulee olla kielellisesti mahdollisimman virheetöntä ja elävää.

Kvaak.fi koostuu tätä kirjoitettaessa neljästä tärkeästä pääosa-alueesta, joista ensimmäinen on palvelun etusivulle päivittyvät sarjakuvauutiset. Kvaak.fi pyrkii uutisoimaan sekä koti- että ulkomaisia sarjakuvamaailman merkittäviä tapahtumia tarmokkaan nopeatempoisesti mutta journalistisella jämäkkyydellä.

Toisen kulmakiven muodostavat artikkelit-osasto, josta lukijakunnan luettavaksi avautuu pohdiskelevia kolumneja ja julkaisuarvosteluja sekä kaupallisista sarjakuva-julkaisuista että omakustanteista. Alueen jutut eivät rajaudu yksinomaan julkaisujen analysointiin vaan artikkeleihin eksyvät myös mahdolliset raportit vaikka sarjakuvapäiviltä tai -kilpailuista. Lukijoilla on myös mahdollisuus kommentoida uutisia ja artikkeleita.

Kolmannen osion muodostaa monipuolinen, selkeästi osioitu linkkilista, josta käyttäjä voi löytää kaikki mahdolliset tärkeät sarjakuvalinkit niin seurojen tai tekijöiden sivuille, kustantamoihin tai vaikka nettisarjakuviin.

Viimeisempänä kulmakivenä toimii Kvaak.fi:n keskustelufoorumi, jossa harrastajat ja tekijät voivat vaihtaa mielipiteitä piirtämistekniikoista, tiedustella mielipiteitä omista töistään, kaupata omakustannejulkaisujaan tai sarjakuvalehtiään sekä solmia kontakteja jopa sarjakuvakustantajiin.

5. Palvelun vastuut ja velvollisuudet
Kvaak.fi -sarjakuvaportaali on verkkoyhteisö, jonka sisältövastuun ottaa jokainen palvelun sisällöntuottaja oman palveluun tuottamansa materiaalinsa osalta. Palvelun ylläpitäjä Juha Kouvalainen ei ota vastuuta palveluun muiden tuottamasta sisällöstä eikä voi valvoa tuotetun materiaalin paikkaansapitävyyttä tai laillisuutta.

Ylläpitäjä sekä ylläpitäjän nimeämät toimitussihteerit pidättävät kuitenkin oikeuden valvoa ja muokata palveluun tuotettua materiaalia tai tarvittaessa poistaa sitä. Myöhemmässä vaiheessa palveluun tuotettu materiaali voidaan sijoittaa odottamaan ylläpidon tai toimitussihteerien tarkistusta ennen materiaalin julkaisemista.

Ylläpitäjä sekä toimitussihteerit pidättävät myös oikeuden kontrolloida palvelun käyttäjien kirjoitusten yhteyteen jättämiä kommentteja ja tarvittaessa muokata tai poistaa niitä.

6. Palvelun mainokset
Kvaak.fi -sarjakuvaportaali pyrkii tukemaan kotimaista sarjakuvantekoa sekä sarjakuvien oma- ja pienkustantamista. Palvelu tarjoaa ilmaista näkyvyyttä omakustantajille ja ei-kaupallisille pienkustantamoille, jotka voivat esitellä tuotteitaan esimerkiksi keskustelualueella. Myös kohtuullisista bannerimainoskampanjoista voidaan sopia, joiden avulla tekijät voivat tuoda omia kustanteitaan tai sarjakuvaprojektejaan esille.

Selkeästi kaupalliset ja voittoa tavoittelevat yritykset ja yhteisöt voivat myös hankkia mainostilaa ja näkyvyyttä palvelusta erikseen sovittavaa korvausta vastaan.

7. Yksilönsuoja
Palveluun tai osaan sen alapalveluista voidaan edellyttää rekisteröitymistä. Käyttäjän antamia yhteystietoja ei kuitenkaan toimiteta kolmansille osapuolille tai käytetä suoramarkkinointiin. Pidätämme kuitenkin oikeuden ilmoittaa palvelussa tapahtuvista muutoksista palveluun tai sen osapalveluun rekisteröityneille käyttäjille.

8. Muuta huomattavaa
Näitä käyttöehtoja voidaan muuttaa ja tarkentaa ilman erillistä ilmoitusta. Pyrimme kuitenkin ilmoittamaan muutoksista erikseen.

© Copyright Kvaak.fi -sarjakuvaportaali

   » Haku linkkihakemistosta