Uutiset | Teksti: Reijo Valta | Julkaistu: 05.09.2020 klo 14:12:12 | Luettu: 161 kertaa

Suomen paras sarjakuvatatuointi valittu

Helsingin sarjakuvafestivaaleilla on leikkimielisessä kisassa valittu Suomen parhaaksi sarjakuvatatuoinniksi Jani Heikkilän Don Rosa -tatuoinnit.

Jani Heikkilä kertoi innostuksen Don Rosaan alkaneen vuonna 1988, jolloin hän oppi lukemaan. "Omalta osalta 'muutama' Don Rosa -kuva on ilmestynyt käteen ja kylkeen. Pientä muokkausta on tehty, jotta eri tarinat on saatu mahdutettu mukaan." Don Rosan ankkahahmojen lisäksi Heikkilällä on jaloissaan Lassi ja Leevi -tatuointeja.

Sarjainfo
-lehden järjestämässä kisan tuomaristossa olivat päätoimittaja Aino Sutinen ja Puupäähattu-voittaja Petteri Tikkanen. "Tämä on upeasti tehty fanitatuointi väreineen kaikkineen. Monelle Suomessa tutut Don Rosan Ankka-tarinat heräävät eloon Roopen kullankaivuuaikoja myöten. Löytyy huumoria ja magiaa", totesi tuomari Sutinen voittajan tatuoinnista.

Toiselle sijalle valittiin Satu Ahon Spiduäijä ja kolmannelle Toni Lintulan Hopeanuoli. Voittajakolmikko palkittiin Sarjainfon vuosikerroilla, festivaali-T-paidoilla ja -kasseilla.

Ahon Spiduäijästä tuomari Tikkanen totesi:

"Sympaattinen Spiduäijä voisi olla pelkkä koriste olkapäässä, muttei ei, Spiduäijä menee pidemmälle. Hahmo roikkuu konkreettisesti kantajansa rinnan alla. Hahmo on hauska ja harkittu sijoittelu luo tatuoinnille yllättävän fyysisen ulottuvuuden."

Kuvagalleria kolmesta parhaasta ja kisaan osallistuneista on Sarjakuvakeskuksen sivuilla.


* Kvaakissa on keskustelu Helsingin sarjakuvafestivaaleista.

Tekstissä esitettyjen kuvien, tuotemerkkien ja hahmojen tekijänoikeudet kuuluvat haltijoilleen. Itse tekstin tekijänoikeudet ja -vastuut kuuluvat kirjoittajalle. Tekstiä lainatessa pyydämme ilmoittamaan vähintään kirjoittajan ja palvelun nimen, online-lainauksissa myös linkin palveluun tai suoraan tähän tekstiin.

Bookmark and Share

© Copyright Kvaak.fi - sarjakuvaportaali