Syksy avaa ennätysmäärän sarjakuvanäyttelyitä

Art Goes Kapakka 21.8.-30.8

Onko sarjakuva galleriakelpoista? Päätä itse! Elokuun lopulla voi Suomessa tutustua ainakin kymmeneen sarjakuvahenkiseen näyttelyyn.

Ympäri Helsinkiä levittäytyvä kapakkabakkanaali on vakiinnuttamassa asemaansa merkittäväksi sarjakuvataiteilijoiden esittelytapahtumaksi.

Viimeksi toissavuonna AGK:ssa nähty Kati Kovacs on mukana ”Miestennielijäksi sirkukseen” -näyttelyllään (Klaus Kurki). Jaana Suorsa esitteli pilakuviaan jo Kemissä mutta nyt ”Elämä on laiffia” kirjan kuvitusnäytteitä voi ihastella myös etelän elävä (Bar no9).
Glömp -omakustanteella räväyttelevä Tommi Musturi ripustaa maalauksiaan Erottaja-baariin. Jenni Ropen ”elokuun horoskooppi” on esillä Helmen lasinalusissa ja Timo ”Timppa” Mäkelän ”Häjyt” -strippeihin voi tutustua Zetorissa. Saunabaarissa on Kaisa Raution ja Hanna Arvelan yhteisnäyttely.

Lisätiedot: www.artgoeskapakka.fi

Amos Andersonin taidemuseo, Yrjönkatu, Helsinki
”Tyttöjen elämästä” (22.8.- 5.10.) on yhteisnäyttely jossa on mukana Katja Tukiainen.

Lisätiedot: Amos Andersonin taidemuseo

Lasten kirjapäivät Vammalassa 29. ja 30.8.

Katja Tukiaisen ja Reima Mäkisen sarjakuvia Nyyssösen talossa 29.8.- 5.9. Onkiniemenkatu 11. Avoinna ark 12-18 ja la 10-16.
Mauri Kunnaksen hahmoihin perustuva elämyksellinen näyttely, Herra Hakkaraisen talo. Marttilankatu 10. Auki pe 10-18, la 10-17, sisäänpääsy 2€.

Kirjapäivillä on muutakin mielenkiintoista ohjelmaa kuten:
Vammalan teatterin ”Nuori Kuningas Artturi” -lastennäytelmä. Se on dramatisoitu Mauri Kunnaksen kirjan ”Kuningas Artturin ritarit” pohjalta . Näytökset perjantaina ja lauanataina. Rudolf Koivun ystävät ry julkistaa ”Sadepisaroiden seikkailut” -kirjan näköispainoksen. Paneelikeskustelu lastenkirjallisuuden muodoista ja sisällöistä. Keskustelun alustaa Suomen nuorisokirjallisuuden instituutin johtaja Kaisu Rättyä. Keskustelemassa kirjailijat Harri István Mäki, Karo Hämäläinen, Markku Karpio, kirjallisuuskriitikko Paula Havaste, Ellinoora Havaste, sanataidekasvattaja Outi-Maria Takkinen sekä Kaisu Rättyä. Lauantaina järjestetään Lapsille sarjakuvatyöpaja.

Lisätiedot: www.vammala.fi

Vielä ehtii käydä myös Päivälehtimuseon mainiossa Enemmän kuin tuhat sanaa -kuvitusnäyttelyssä, osoitteessa: Ludviginkatu 2-4, Helsinki. Näyttely on avoinna 31.10. asti (ti-su klo 11.00-17.00). Sisäänpääsy ilmainen.

Lisää Enemmän kuin tuhat sanaa -näyttelystä

2 vastausta artikkeliin “Syksy avaa ennätysmäärän sarjakuvanäyttelyitä”

  1. Timo Kokkila on mukana tuossa yllä mainitussa Vammalan näyttelyssä.

    Ja tuo Tommin näyttely oli hiano! Käykää tsiigaamassa.

Kommentit on suljettu.