Ryöstäjät veivät Finnconin kassan

Turun Science Fiction Seura ry:n taloudenhoitajan kotiin murtauduttiin perjantaina 8.8.2003. Varkauden kohteeksi joutuivat muun omaisuuden lisäksi conin lähes kaikki myyntitulot.

Asuntoon oli menty sisään murtautumalla takaovesta. Poliisin mukaan asialla olivat ammattilaiset. TSFS:n hallussa oli oman myyntinsä lisäksi myös fandom-pöydän myynti sekä eri provisio-myyjien myyntirahat. Varkaiden haltuun päätynyt summa oli useita tuhansia euroja.
Laskelmien mukaan tietyin velkajärjestelyin ja tietyin ehdoin seuran talous saadaan tämän katastrofin jäljiltä vielä nollille. Mutta joka tapauksessa Turun Science Fiction Seuran rahat ovat totaalisen loppu.
TSFS:n hallitus on päättänyt erinäisistä varainkeruukeinoista, jotta mm. Spin-lehti saataisiin vielä ulos tänä vuonna kahden numeron voimin. Tämä vaatii suuria ponnistuksia. Siksi TSFS pyytää nyt apua myös muulta fandomilta. Yksi avustustapa on liittyä TSFSaan, tai tukea seuraa sopivaksi katsomallasi summalla tilille 800028-5295713, oma nimi mukaan. Seurasta saat lisätietoja käymällä sen nettisivulla.

Jos ihme tapahtuisi, ja varastetut varat jollain tavalla saataisiin takaisin, lupaa TSFS tukea saamaansa avustusta vastaavalla summalla seuraavaa Finnconia Jyväskylässä. Ryöstö oli äärimmäisen ikävä loppukaneetti muutoin hienosti onnistuneelle tapahtumalle.

Lue Kvaakin kolumneista Reima Mäkisen Finncon-raportti.