Bilalin uusin ilmestyi Suomeksi

Hirviön uni-albumin aloittama trilogia jatkuu. Tammen julkaisema 32. joulukuuta-albumi on juuri ilmestynyt Juhani Tolvasen suomennoksena.

Tammi ei julkaise vain ”pornomangaa”, vaan myös eurooppalaista huippulaatua. Suurella kohulla Ranskassa julkistettua Enki Bilalin uusinta albumia päästään lukemaan tuoreeltaan myös täällä pohjolan perukoilla.
Nike Hatzfeld ja Leyla ovat kohdanneet 30 vuotta syntymänsä jälkeen. He kaipaavat seuraansa enää Amiria. Maailma ei kuitenkaan suo heille hetkenkään rauhaa: Niken ilmiömäinen muisti on tehnyt hänestä monen ryhmittymän maalitaulun. Ne kaikki tavoittelevat yhtä päämäärää, likaisia keinoja kaihtamatta: rikollisjärjestöt, tieteelliset tahot ja uskonnolliset yhteenliittymät. Kaikki haluavat valtaa, mahdollisuutta hallita muita.

Jugoslavialaissukuinen Enki Bilal yhdistää albumeissaan harvinaisen elävän ja vivahteikkaan kuvitustyylin tarinoihin, joissa nykyhetken poliittisia ja yhteiskunnallisia ilmiöitä tarkastellaan usein tulevaisuuden perspektiivistä. Uuden trilogian teemoissa entisen Jugoslavian alueen tapahtumilla on tärkeä osa.

Lähde: Tammen tiedote