Jope ja cairnterrieri Lyyli: ”Olemme vain ystäviä!”

Lyyli ja Jope lähettävät terveisiä Ressulle useampaankin otteeseen.
Lyyli ja Jope lähettävät terveisiä Ressulle useampaankin otteeseen.

Harmaantunut suonenjokelainen gentlemanni, Jope, tunnetaan parhaiten Lempi-sarjakuvastaan. Nyt Jope on astunut www-aikaan Dogiblogillaan.

Jorma ”Jope” Pitkänen: Dogiblogi
Zum Teufel 2007, 80 sivua, mv.
ISBN 978-952-99699-4-4

Siinä missä monet bloggaajat haaveilevat saavansa bloginsa joskus kirjaksi, näyttää Jope vanhana konkarina esimerkkinä: hän julkaisee blogin suoraan kirjana.

Albumista saa pikakertauksen koirien maailmanhistoriaan.
Albumista saa pikakertauksen koirien maailmanhistoriaan.

Dogiblogi kertoo Jopen ja ikääntyneen cairnterrieri Lyylin läheisestä suhteesta: yhteisiä kävelyretkiä sateessa, filosofointia Ressun tunnelmissa, köllötystä sohvalla ja leivän jakamista… Yksisivuisiin juttuihin on ripoteltu runsaasti koira-aiheisia sitaatteja maailmankirjallisuudesta. Poikkeuksellista on, että tässä kirjassa on hyvin vähän härskiyksiä, vaan yleistunnelma on suorastaan kiltti. Onko Jope tosiaan pehmentymässä?

Lyylillä on suora tyyli.
Lyylillä on suora tyyli.

Koirista itsekin pitävänä tykkäsin albumin koiramietelmistä ja -havainnoista. Lyyli havainnoi koiramaisella otteella Jopen touhuja ja Jope puolestaan tuo esille vilpittömän kiintymyksensä ja ihailunsa koiria ja etenkin Lyyliä kohtaan. Piirrosjäljen puolesta albumi on hieman luonnosmainen, mikä tosin sopii leppoisaan kokonaisuuteen. Koirien hyvien puolien kuvaamisen lisäksi albumia voisi kutsua parisuhdeoppaaksi, ainakin genressä ”Millaista on olla avioliitossa vuosien ja vuosikymmenten jälkeen”. Useammassakin stripissä Jope joutuu pötköttämään koirankoppiin tai pakoilee vaimonsa nalkutusta.

Dogiblogi sopii luettavaksi erityisesti koirien ystäville, mutta myös Jopen tyyliin tykästyneille, jotka haluavat nauttia leppoisan tunnelmavälipalan.

Keskustele aiheesta.