Toinen Sarjakuvan Lokakuu

Lahden muotoiluinstituutissa on SARJAKUVAN SÄVYT seminaari, jossa on mukana raudan kovia sarjakuvan ammattilaisia mm. Helsingin Sanomissa ilmestyvän Fingerporin piirtäjä Pertti Jarla, tämän vuoden Puupäähattuvoittaja Marko Turunen.

Suomen kovimmat undergroundsarjakuvatekijät ja kustantajat ovat myymässä sarjakuviaan KASISALILLA koko päivän. Korkeatasoista ulkomaalaista ja suomalaista sarjakuvaa löytyy Pitkän miehen myyntipöydästä, myös Daadaa-kustantamo ja Glömp-antologia tuovat graafisen ja taidesarjakuvan helmet esille.

Myrkystä tuttuja tekijöitä on Happy Horsen vallattomassa mutta törkyisessä tallissa. Mukana myös lukuisia muita omakustanteita, mangaa, kirjallisuutta, piirrustustarvikkeita, kahvila sekä muuta pientä kivaa.

Illalla on Taidepanimolla Nyrjähdys Klubi, joka on kutsunut sarjakuvatekijöitä esittämään performanssia. Mukana ovat esimerkiksi sarjakuvapiirtäjä Petteri Tikkanen hahmonsa Black Peiderin kanssa ja Borgtronin isä Jyrki Nissinen.

Perinteinen ja suuren suosion saavuttanut Vessa sarjakuvanäyttely levittäytyy Lahden ravintoloiden vessoihin. Voit lähteä sivistämään itseäsi Vessa sarjakuvanäyttelyyn, jonka kattavat ravintolat Hiidenkivi, Teerenpeli, Pitkä Pub, Kymi pub, Roosteri, Tirra ja Torvi. Vessoista voi pongata mm. Toni Tirrin Leppiztä, Pahkasiasta tutun Reima Mäkisen Paskajutun joka on myös mangaksi, Jaana Suorsan Possua, ja Jupu Tolosen Baarien naista.

Koska sarjakuvaväki viihtyy usein ravintoloissa, niin jatkot ovat ”tyyliin” sopivasti ravintola Tirrassa, jossa karaokelauteille pyrkivät niin lukijat kuin sarjakuvantekijätkin. Näe ja koe sarjakuva-cosplay!

Ja tämä on vain pintaraapaisu mitä kaikkea sarjakuviin liittyvää voit löytää lauantaina. Tule reippaasti mukaan ja ihastu!
Lisää tietoa aikatauluista ja tapahtumapaikoista:
http://sarjakuvanlokakuu.wordpress.com/
Keskustelua Sarjakuvan Lokakuusta.
Jos tulee kysymyksiä: solja(miumau)narttu.net