Mika Lietzénin näyttely

Tarinoita lännestä

Mika Lietzén (s. 1974) on palkittu turkulainen sarjakuvataiteilija, jonka töitä on ilmestynyt useissa julkaisuissa (mm. Turun ylioppilaslehti, Suomen Kuvalehti, Laikku-antologiat). Hän on yksi uuteen kotimaiseen laatusarjakuvaan keskittyvän Asema Kustannuksen perustajista ja aktiiveista. Koulutukseltaan Lietzén on filosofian maisteri englantilaisen filologian oppiaineesta, mutta vuodesta 2001 alkaen hän on toiminut kokopäivätoimisesti freelancer-sarjakuvataiteilijana ja -kuvittajana.

Tarinoita lännestä on Mika Lietzénin uusin teos ja samalla hänen ensimmäinen kokopitkä albuminsa. Albumi koostuu neljästä eri puolille Turkua sijoittuvasta novellista, jotka ovat kuvauksia ”miehistä ja naisista, isistä ja äideistä, aviomiehistä ja vaimoista, rakastajista ja rakastetuista, lapsista ja kadulle sammuneista juopoista”.

Mika Lietzénin ”Tarinoita lännestä” -näyttely koostuu Tarinoita lännestä -albumin (2007) sarjakuvaoriginaaleista, Kirjoitettu mies -novellin (2006) sarjakuvaoriginaaleista, valokuvista sekä Tarinoita lännestä -aiheisista puu- ja linopiirroksista. Kuvat esittävät Lietzénin kotikaupunkia Turkua, ja niiden taustalla ovat usein luonnon ja mekaniikan väliset suhteet. Näyttelyn, kuten myös albuminkin väri on voimakkaan valkoinen.

Näyttely on esillä Suomen Sarjakuvaseuran pylväissä Arabianrannan kirjastossa (Hämeentie 135A, Helsinki) 14.9.-14.11.2007.

Lähteet ja lisätietoja:

http://www.asemakustannus.com
http://personal.inet.fi/koti/mika.lietzen