Comic Campus 2007 piirustuskilpailu

Egmont Kustannus etsii lahjakkaita mangataiteilijoita, siksi Egmont Kustannus, Lindell ja Schwan-Stabilo ovat käynnistäneet manga-aiheisen piirustuskilpailun, johon voi osallistua 30.11.2007 saakka. Kilpailutarkoitus on houkutella kaikenikäistä yleisöä piirtämään uutta japanilaisvaikutteista sarjakuvaa. Piirustustöiden aihealue on vapaasti valittavissa, mutta aiheen on oltava lapsille ja nuorille sopiva. Töiden pitää olla myös ennalta julkaisemattomia.

Kilpailun parhaat työt pääsevät mukaan Egmontin manga-antologiaan, joka julkistetaan keväällä 2008. Lisäksi kilpailun voittaja pääsee kahden hengen matkalle Saksaan Erlangenin kansainvälisille Comic Salon -sarjakuvafestivaaleille toukokuussa 2008. Tämän lisäksi 20 parasta palkitaan Stabilo-kynäpaketeilla.

Arvosteluraatiin kuuluvat Egmont Kustannuksen sarjakuvatoimittaja Jouko Ruokosenmäki sekä kuvataideopettaja Simo Koivunen.

Mangan kiinnostavuus nuorison keskuudessa käy hyvin ilmi myös IRC-Galleriasta, jonne Lindell perusti Stabilo-yhteisön koulunalusviikolla. Yhteisön tavoitteena on koota yhteen mangasta kiinnostuneita sekä samalla levittää tietoa Comic Campus 2007 -piirustuskilpailusta. Koulunalusviikolla sivustoa tuettiin bannerimainonnalla. Yhteisön suosio on yllättänyt kaikki: se nousi IRC-galleriayhteisöjen joukossa 100. suosituimmaksi jo kolmannella viikolla julkistamisestaan. (Yhteensä IRC-yhteisöjä on yli 400.000 kpl). Jäsenmäärä on edelleen kasvussa, vaikka mainonta on jo loppunut.

Alan harrastajille tarkoitetun kilpailun lisäksi IRC-Galleriassa on piirustuskilpailu amarööreille. Viikon 35 alkuun mennessä sinne oli lähetetty 2.187 piirustusta.

Tarkemmat ohjeet ja säännöt:
www.egmontkustannus.fi/sarjakuvat
www.stabilo.com
www.lindell.fi/?id=152
sekä IRC-Galleria/Stabilo-yhteisö