Sarjakuva esittäytyy festivaaleilla 15-16.9.2007

Helge Reumann
Helge Reumann

Suomen sarjakuvaseura ry järjestää Helsingin 22. sarjakuvafestivaalit Kulttuuriareena Gloriassa 15. ja 16. syyskuuta 2007.

Kulttuuriareena Gloria (Pieni Roobertinkatu 12) toimii jälleen festivaalien päätapahtumapaikkana, jonka lavalle festareiden kunniavieraat ja esiintyjät kiipeävät 15. – 16.9.2007. Glorian permannolla ovat sarjakuvamarkkinat, jossa kotimaiset sarjakuvakustantajat, -kaupat ja muut alan toimijat esittäytyvät. Glorian yläkerran täyttää pienlehtitaivas, joka kokoaa omakustannesarjakuvan kerman. Mukana on viime vuoden tapaan myös lukuisia merkittäviä kansainvälisiä pienkustantamoja.

Ruppertin ja Mulot'n taidetta
Ruppertin ja Mulot’n taidetta

Popkulttuuriin erikoistunut Kirjasto 10 (Elielinaukio 2 G) toimii toisena festarilavana. Kympissä nähdään paneelikeskusteluja ja haastatteluja festivaalilauantain ja -sunnuntain ajan. Tiloissa järjestetään myös Maailman sarjakuvat ry:n näyttely.

Hiljattain uudistunut Päivälehden museo (Ludviginkatu 2-4) on uutena yhteistyökumppanina mukana Sarjisfestareilla. Päivälehden museossa nähdään festivaalien aikaan paneeleja, luentoja ja seminaareja. Päivälehden museossa on esillä myös sarjakuvataiteilija Jyrki Heikkisen näyttely.

Black Door -ravintola (Iso-Roobertinkatu 1) toimii festivaalin virallisena baarina. Aivan Glorian vieressä sijaitseva oluthuone kestittää aikuisia festivaalikävijöitä. Black Doorin lavalla nähdään musiikkia sekä sarjakuva-aiheisia performansseja..

Keitaro Arima
Keitaro Arima

Lisätietoja festivaalien ohjelmasta, vieraista ja näyttelyistä: www.sarjakuvafestivaalit.fi

Keskustelua Helsingin sarjakuvafestivaaleista.

Otto Sinisalo, tuottaja, otto.sinisalo(at)sarjakuvafestivaalit.fi puh. +358 50 542 6980
Solja Järvenpää
, koordinaattori, solja(miumau)narttu.net puh. +358 44 7671181