Kvaakin foorumin huoltokatkos ohi

Keskustelufoorumin 21.-23.8.2007 huoltokatko on nyt ohi ja foorumi on jälleen avattu käyttäjille. Päivitimme foorumin uusimpaan versioonsa, joskin palvelussa on vielä muutamia puutteita, jotka korjataan viimeistään Kvaakin myöhemmin julkaistavan ulkoasun myötä.

Myös Kvaak.fi -sarjakuvaportaalin ulkoinen ilme uudistuu myöhemmin
Myös Kvaak.fi -sarjakuvaportaalin ulkoinen ilme uudistuu myöhemmin

Olennaisimpana muutoksena uusi keskustelufoorumi tarjoaa ylläpidolle työkalut jatkuvasti kasvavien roskapostirobottien hyökkäysten torjuntaan. Olemme ottaneet nyt keskustelufoorumilla käyttöön erillisen kuvavarmenteen, jonka sisältämät merkit palveluun rekisteröityvän tai keskusteluaiheita hakevan käyttäjän tulee syöttää oikein ennen etenemistä. Kuvavarmenne estää robottien roskapostitukset ja häirinnän.

Lisäksi kuvavarmenteen avulla voidaan nyt sallia myös rekisteröimättömien käyttäjien kommentointi viesteissä. Linjaus on tosin kokeiluluontoinen ja voidaan poistaa, mikäli ongelmia alkaa ilmentyä. Rekisteröitymättömät vieraat eivät kuitenkaan voi aloittaa uusia viestiketjuja tai kommentoida Sekalaiset-keskustelukategorian aiheita. Foorumille kannattaa siis rekisteröityä tämän lisäksi myös siksi, että rekisteröityneenä käyttäjänä sinulta ei vaadita kuvavarmenteen täyttöä.

Uusi Kvaakin sarjakuvagalleria

Jo vuosia odotettu Kvaakin sarjakuvagalleria näyttäisi näkevän viimeinkin päivänvalon. Olemme kehittäneet galleriajärjestelmän osaksi keskustelufoorumia, jolloin galleriaan ei tarvitse rekisteröityä erikseen. Galleria tarjoaa näppärän tavan tuoda muiden nähtäväksi, kommentoitavaksi ja arvosteltavaksi omia sarjakuvia, kuvituksia ja erilaisia luonnostöitä.

Sarjakuvagalleria julkaistaan todennäköisesti lähiviikkoina, kunhan ylläpito on testannut sen toimintaa ja valvontaa riittävästi.

Kvaak uudistuu myös muulla tavoin

Alkanut aktiivinen kehitystyö jatkuu sarjakuvagallerian julkaisun jälkeen myös Kvaakin muina uudistuksina. Myös Kvaakin ulkoinen ilme uudistuu pian ja pyrimme rakentamaan seuraavan palvelun ulkoasun edellistä kevyemmäksi ja helppokäyttöisemmäksi. Teknonörteille mainitsemisen arvoista on, että tavoitteena on myös xhtml- ja css-standardien mukainen, ns. div-taitto.

Samaten vuosia ennakoitu sarjakuvakauppa avaa ovensa viimein loppuvuotta kohti ja muutamia muitakin uutuuksia Kvaak-brändin ympärillä tullaan näkemään.

Uudistuksista voi keskustella foorumin palauteosiossa.