Mike Wieringo kuoli

Mike Wieringo, suomalaisessakin Hämähäkkimiehessä viimeisen kymmenen vuoden ajan yhtenä piirtäjänä toiminut taiteilija kuoli yllättäen 12.8.2007 44-vuotiaana sydänkohtaukseen. Hän ehti soittaa hätänumeroon, mutta apu tuli liian myöhään.

”Ringo” aloitti uransa 1990-luvun alussa DC:llä piirtämällä Salamaa ja Robinia. Sieltä hän siirtyi Marvelille Hämähäkkimiehen pariin. Näitä sarjoja nähtiin suomeksikin kymmenkunta vuotta sitten.

Oma sarja, kaikenikäisille tarkoitettu fantasiaseikkailusarja Tellos syntyi Image Comicsin ja kirjoittaja Todd deZagon avustuksella. Sarja ei menestynyt, ja Mike palasi DC:lle. Tällä kertaa piirtämään Teräsmiestä.

Vuonna 2002 oli taas Marvelin vuoro. Ihmeneloset saivat Wieringon uudeksi piirtäjäkseen. Hänen viimeiset työnsä liittyivät Hämähäkkimieheen. Tänä vuonna näitä on nähty taas suomalaisissa Hämislehdissä.

Mike Wieringo 1963-2007
Mike Wieringo 1963-2007

Mike Wieringo oli oman alansa eräs arvostetuimpia ja tunnetuimpia nimiä 1990-2000-luvuilla. Omaperäinen piirrostyyli on helppo tunnistaa. Työ jäi ikävä kyllä kesken. Telloksenkin jatkaminen oli vahvasti suunnitelmissa.

www.mikewieringo.com

Lähde: Comic Book Resources