Ken Parker ratsastaa jälleen!

Tämän kesän, jopa koko vuoden miellyttävin sarjakuvauutinen on nytjulkaisukelpoinen: 20 vuotta taukoa pitänyt Ken Parker ratsastaajälleen Suomen markkinoille.

Ken Parker on Giancarlo Berardin ja Ivo Milazzon luoma oikeamielinenlännenhahmo, joka poikkeaa kollegastaan Tex Willeristä senrealistisuudella ja omaperäisyydellä. Parker ei toki ole suomalaisilleuusi tuttava, vaan sitä nähtiin jo Texin kokoisina pokkareina 1980lähtien aina vuoteen 1987, jonka jälkeisten sarjojenjulkaisemattomuutta murehditaan vieläkin.

Tämän italialaisenhahmon muistavat lähes kaikki 80- luvulla vähänkäänsarjakuvamarkkinoita seuranneet, tai Tex Willeriä lukeneet ihmiset.Parker herättää monien empatiat menetettyään monesti kaverinsa. Hänenseikkailujensa skaala onkin suuri, sen pystyy todeta jopa niistä 44numerosta, joita Suomessa julkaistiin 80- luvulla.

Ivo Milazzon kansitaidetta
Ivo Milazzon kansitaidetta

Parkerin julkaisu aloitetaan kronologisesti alusta asti, mutta välissänähdään myös uusia, ennenjulkaisemattomia tarinoita toivesarjoina.Päätavoite on haalia vanhan ja uskollisen lukijaporukan lisäksi uuttapolvea lukijakuntaan.

Lehdet ilmestyvät kahden seteissä, elins. Maxi- Keneinä, joissa siis kaksi tarinaa on nidottu yksiin kansiin.Ensimmäisessä lehdessä nähdään alkuperäistarinat 1 ja 2, mutta jotoisessa tarinat 45-46, eli jo tämän vuoden puolella saatetaan nähdäennenjulkaisematonta Parkeria. Ensimmäisten 44 tarinan suomennoksestavastaa legendaarinen Renne Nikupaavola kaikkineetukansimateriaaleineen, mutta näiden jälkeisiä tarinoita on mukanasuomentamassa myös Texistä uusi tuttavuus, Jukka Nyman.

Kysymykseen painomäärästä, ei osattu vielä Egmontin puolelta sanoa sensuurempia, kun painosopimusta ei ole vielä tehty. Alustavienkaavailujen mukaan puolet Parkerin kollegan, Tex Willerin levikistä,joka tekisi noin 15 000 kappaletta kutakin.

Teknisestipainojälki on taattu hyväksi, sillä kyseessä on Italiassakinkäytettyjen Parkereiden digi-materiaali. Hyvää tavaraa on siis tulossa,josta saakin etsiskellä pikseliä todellakin suurennuslasien kanssa.Formaatti on myös hiukan suurentunut entisestä, melkein nyky-Texinkokoihin!

Ennennäkemättömässä matskussa on koeteltu tekniikoita.
Ennennäkemättömässä matskussa on koeteltu tekniikoita.

Ensimmäinen Parker nähtäneen jo syyskuussa, toinen toivottavasti ennen joulua. Julkaisusta vastaa Egmont Kustannus.

Aiheesta on keskusteltu jo jonkin aikaa Kvaak.fi:n foorumilla.