Mannisen näyttely Cosmicissa

Suomen tuotteliaimpana sarjakuvantekijänä tunnettu P.A.Manninen avasi näyttelynsä perjantaina Turun Cosmicissa.

Näyttely koostuu tussipiirroksista ja vesivärimaalauksista. Kansikuvien ja sarjakuvasivujen lisäksi esillä on myös miehen vähämmän tunnettua kuvitustuotantoa. Finnconin kanssa päällekäin ajoitettu näyttely esittelee tekijälle tärkeitä fantasiateemoja. Näkyvimmin esillä on Mannisen luoma supersankari Kapteeni Kuolio, jonka seikkailuja on ilmestynyt Mannisen toimittamassa Tampereen Sarjakuvaseuran lehdessä, sekä viime syksynä Suomen Yrityslehdet Oy:n kustantamana sarjakuvapokkarina. Näyttelyyn voi tutustua Cosmic Comic Cafessa elokuun ajan.

Manninen, joka on vaikuttanut maamme sarjakuva ja sci-fi piireissä 1970 -luvun lopulta asti, on tullut tutuksi ainakin Sarjarin ja Tähtivaeltajan lukijoille. Vuonna 1995 Manninen väitteli tohtoriksi Tampereen Yliopiston Kasvatustieteiden tiedekunnasta aiheenaan: Vastarinnan välineistö – sarjakuvaharrastuksen merkityksiä.

Manniselta on parin kymmenen vuoden kuluessa ilmestynyt viisi sarjakuva-albumia ja hän on avustanut lukemattomia pienlehtiä.

Huom. Oheiset kuvat ovat yksityiskohtia teoksista.