Säädyttömyyksiä lapsille Birminghamissa

[img1 left]Englantilaislehti Birningham Evening Mail kertoi paikallisuutisissaan kauhistuneista vanhemmista jotka olivat löytäneet paikallisen lastenkirjaston hyllyiltä ”Kulttisarjakuvalehden joka oli täynnään säädyttömyyksiä ja satanismiviittauksia”.Kyseessä oli Daniel Clowesin sarjakuvaromaani Ghost World.

Uutinen jatkaa edelleen, että vaikka kyseinen teos on vain 80 sivua pitkä, se sisältää ”F-sanan” kokonaiset 50 kertaa, samoin sanat ”s*** ja a*****e esiintyvät useasti ja silti Wallsallin pääkirjaston virkailijat ovat katsoneet kirjan nuorukaisille sopivaksi”.

Kirja poistettiin lasten ulottuvilta vasta useiden protestien ja kaupunginvaltuutetun puututtua asiaan. Kirja oli joutunut lastenosastolle puhtaasti kirjastovirkailijoiden asiantuntemuksen puutteesta. Birninghamin pääkirjastossa se oli uutisen mukaan sijoitettu aikuisten osastolle.

Lähde ja lisää aiheesta: IcBirningham

2 vastausta artikkeliin “Säädyttömyyksiä lapsille Birminghamissa”

  1. Kotomaassakin ollaan samoilla linjoilla; Aku Ankan Lukunurkka-palsta päätti lopulta olla arvostelematta Ghost Worldia ollenkaan, koska ”runsaan kiroilun takia sitä ei voisi suositella Akkarin nuorimmille lukijoille, loistavuudestaan huolimatta”.
    Tex Willerin kyyniseltä väkivallalta tai nyky-Batmanin ahdistavuudelta suojelemiseksi riittää kuitenkin, kun suosittelee niitä lehdessä erikseen vain nuorille ja aikuisille…
    Kyl mänöö vaikiaksi uuden sarjakuvasukupolven kasvattaminen tähän maahan, voi voi.

  2. Jotenkin tulee taas mieleen vanha (turhaakin turhempi) valitus siitä, etteivät kaikki sarjakuvat todellakaan ole lapsille tarkoitettuja… Blah. Joko olisi aika lätkiä K-15 -tarroja myös sarjisten kansiin…?-)

Kommentit on suljettu.