Muumit Eisner-ehdokkaina tänä vuonna

Tove Janssonin ensimmäisistä Muumipeikko-sarjakuvista koottu englanninkielinen laitos on ehdolla kahdessa sarjassa tämän vuoden Eisner-palkinnon saajaksi. Eisner-palkinto on todennäköisesti arvostetuin englanninkielisen maailman sarjakuvapalkinto. Muumit ovat ehdolla sekä nuoremmalle yleisölle suunnattujen julkaisujen sarjassa että sanomalehtistrippisarjakuvien kokoelmien sarjassa.

Aivan kuten elokuvien Oscareissa, jo pelkät Eisner-ehdokkuudet herättävät kiinnostusta ja kasvattavat myyntiä. Muumipeikot on tehty 50-luvulta alkaen alunperinkin englanniksi brittiläisiä sanomalehtiä varten. Kvaakin uutinen Muumi-sarjan lanseeraamisesta täällä.

Tänä vuonna ehdokkaissa ei muutoin ollut ihmeempiä yllätyksiä. Kussakin sarjassa on viisi ehdokasta. Tarkemmin ehdokkaat voi katsoa täältä.

Tenavien täydellinen kokoelma on ehdolla
Tenavien täydellinen kokoelma on ehdolla

Suomalaisille lukijoille tuttuja sarjakuvia on ehdolla Tenavat kilpailemassa Muumien kanssa samassa sarjassa strippikokoelmien kanssa. Viimeisimmissä koosteissa nähdään niitä sarjoja jotka nostivat Tenavat aikoinaan sekä kriitikoiden että yleisön lemmikeiksi.

Don Rosan Musta ritari
Don Rosan Musta ritari

Lyhyistä tarinoista ovat ehdolla Don Rosan Musta Ritari slurppaa jälleen, joka nähtiin Suomessa Aku Ankassa jo vuonna 2004 ja uudempi Stan Leen kirjoittama tarina jossa Stan itse tapaa Hämähäkkimiehen.

Marvel-sankareista sekä Kapteeni Amerikka että Daredevil kilpailevat jatkuvien lehtien sarjassa. Näitä viimeisimpiä, laadukkaita supersankarisarjakuvia olisi hyvä nähdä suomeksikin.

Marvelsarjojen klassikoista ehdolla on Jack Kirbyn Ikuiset (The Eternals) joka on julkaistu täydellisenä laitoksena, ja se on ainakin hengessä jatkoa Kirbyn kilpailevalle yhtiölle 70-luvun alussa tehdyille jumalallisille sarjiksille.

Jack Kirbyn Ikuiset
Jack Kirbyn Ikuiset
Teräsmies. Kuva: Frank Quitely
Teräsmies. Kuva: Frank Quitely

Kilpaileva yhtiö on tietysti DC Comics jonka yksi monista Teräsmies-lehdistä on ehdolla. Kyse on viime vuonna suomeksi nähdystä Grant Morrisonin juonikkaasti kirjoittamasta ja Frank Quitelyn upeasti kuvittamasta All-Star Supermanista. DC- Spesiaaleja voi löytyä vielä käytettyjen lehtien kaupoista jos käy tuuri.

Lähde: Comic Book Resources

Muumipeikosta keskustelua Kvaakin foorumilla