Al Davison Suomessa

Vammaiselokuvafestivaali Kynnyskino laajentaa ohjelmistoaan sarjakuviin, festivaaleilla vierailee englantilainen Al Davison joka esittelee töitään yhdessä Kaisa Lekan kanssa Lasipalatsin aukion näyttelyssä 27.4 saakka.

Al Davison ©The Beat/Heidi McDonald
Al Davison ©The Beat/Heidi McDonald

Vaikeasti selkäydinhalkioisena vuonna 1960 syntyneen Al Davisonin ei uskottu selviävän hengissä. Hänen isänsä ei hyväksynyt poikansa vammaisuutta vaan yritti jopa tappaa tämän. Kymmenien leikkausten jälkeen toivottomana tapauksena pidetty Davison saatiin toimintakykyiseksi mutta on silti saanut kohdata vammaisuuteensa kohdistuvia ennakkoluuloja ja väärinkäsityksiä.

Davisonin esikoisalbumi Spiral Cage on omaelämäkerrallinen selviytymistarina kamppailusta oman vammansa rajoitusten ja sitä ympäröivien ennakkoluulojen voittamiseksi.

Vammastaan huolimatta Al on sarjakuvapiirtäjä, elokuvantekijä, valokuvaaja ja itämaisten taistelulajien harrastaja, mustan vyön karateka. Taistelulajeihin liittyen hänen ensimmäinen ammattimaisesti valmistunut sarjakuvatyönsä oli Bruce Leen elämäkerta. Valtavirtasarjakuvaa hän on tehnyt mm. DC:lle.

Spiral Cage
Spiral Cage

Davison vierailee Helsingissä koko Kynnyskino -festivaalin ajan 18.–22.4. ja hän on yhdessä sarjakuvataiteilija Kaisa Lekan kanssa tavattavissa tänään 18.4. klo 17 – 19 Tarutalli -galleriassa (Simonkatu 3, Helsinki) ja hänen elokuvansa The Gauntlet esityksessä lauantaina klo 15.00.

Kuudennen kansainvälisen Kynnyskinon teemana on ”Yksin, yhdessä, maailmassa”. Teema kertoo nykyajan länsimaita vaivaavasta yhteisöllisyyden puutteesta ja siitä kuinka ollaan kovin yksilökeskeisiä ihmisiä.

Davisonin ja Kaisa Lekan yhteisnäyttely Lasipalatsin aukiolla 27.4. saakka. Esillä mm. Davisonin originaaleja Spiral Cage -albumista. Al Davisonilta on suomennettu yksi albumi, Minotauros vuonna 1992.

KynnysKINO

Al Davisonin kotisivut

Keskustele Al Davisonin ja Kaisa Lekan sarjakuvista tai näyttelystä Kvaakissa.