Max, pay!

Amerikkalainen Darryl Peterson nosti kymmenen miljoonan dollarin korvauskanteen ”identiteettinsä varastamisesta”, suomalaista pelifirmaa Remedy Entertainmentia vastaan.

Aihetta uutisoitiin mediassa ympäri maailman alkuviikosta. Suomalaiset yksin eivät ole joutumassa lakitupaan, vaan haaste koskee myös seuraavia yhtiöitä: ”Rockstar Games Inc.”, ”3D Realms Entertainment” ja ”a Gathering of Developers”. Nyt jo eläkepäiviä viettävä show-painija Paterson esiintyi aikanaan taiteilijanimellä Maxx Payne. Mukavasti pelimerkkejä tahkonnut suomalainen kultti- ja hittipeli Max Payne kalskahtaa melkein samalta!

Remedy Entertainmentissa työskentelee parikin ns. sarjakuvapiireissä tuttua kaveria, Marko Leinonen ja Sami Saramäki. Itse pelin tiimellyksessä tapahtumat etenevät välillä sarjakuvana. Ilmeisesti on lupa odottaa, että pelin kakkososan ”The Fall of Max Payne” työstämisessä panostetaan entistä enemmän myös sarjakuvaosuuksiin.
Nähtäväksi jää, kuinka Petersonin ja Paynen käy? Ja kuinka enteellinen työn alla olevan pelin nimi lopulta on?!

Lisätietoja:
Alkuperäinen uutinen The Salt Lake Tribunessa 26.7.
HS 29.7.
HS 30.7.

2 vastausta artikkeliin “Max, pay!”

  1. Herran jestas. Kuinkahan moni Harry Potter, Robert Banner tai vaikka Tommy Vercetti voisi maailmassa nostaakaan kanteen identiteetin tahi nimensä varastamisesta?

    Kaikki on kai mahdollista maassa, jossa jopa ylipainoiset yrittävät saada korvauksia hampurilaisketjuilta siksi, ettei heille ole kerrottu rasvaisen ruoan lihottavan.

    Huokaus.

  2. Mitä Helv…! Eihän tuo ole mahdollista. Ai Amerikasta? No just joo. Petersoniahan haluaa vain ”identiteettinsä” takaisin, eikä niitä rahoja:)

Kommentit on suljettu.