Kaisa Leka: I am not these feet

Kaisa Leka
I am not these feet
Absolute truth press

Kirjanalussa Leka kertoo epämuodostuneista jaloistaan, ja miten hän päätyimolempien jalkojensa amputaatioon. Pääpaino tarinassa on leikkauksestakuntoutumisessa, niin henkisesti kuin fyysisestikin.

Vaikkaluulisi, että näinkin henkilökohtaisen asian kertominen voisi ollavaikeaa, Leka paljastaa tarinansa lukijalle kuitenkin ihailtavanavoimesti. Albumi on täynnä pieniä asioita, joita ei yleensä ehkäpätule ajatelleeksikaan; esimerkiksi varpaankynsiensä leikkaaminen,viimeistä kertaa. Toisaalta uskon sarjakuvan työstämisen ja ajatustenulossaattamisen kenties myös osaltaan hyvän hoidon, ystävien ja HareKrishnan ohella auttaneen paranemisprosessia.

Kerrontaa jalukemista tavallaan helpottaa osaltaan myös Lekan kepeän selkeä japelkistetty piirrosjälki, jossa hän kuvaa mm. itsensä tyyliteltynähiirenä. Mikäli piirrostyyli olisi karun ”oikeaoppista” ja tarkkaa,saisi itse kerrontakin synkemmän sävyn.

Mutta onneksi näin eiole, Kaisa Lekan sarjakuvapäiväkirja kun toimii tällaisenaanoivallisena innoittajana ja energiaa sekä uskoa valavana.

Mustavalkoista I am not these feet -albumia voi ostaa 7 euron hintaan suoraan tekijältä (kaisa@absolutetruthpress.com) sekä Akateemisesta että Kiasmasta.

www.absolutetruthpress.com/kaisa

3 Replies to “Kaisa Leka: I am not these feet”

  1. Todella häiritsevä albumi, ihan myönteisellä tavalla kylläkin. En ole ikinä milloinkaan kuullut, että joku tekisi vastaavankaltaisesta aiheesta sarjakuvan.. toki omaelämäkerrallsia sairaskertomuksia löytyy (Harvey Pekar: Our Cancer Year). Hämmentävää lukea, suosittelen vaikka siitä harekrisnailusta ei olisi ollut niin väliksi.

  2. itselläni tuli sattumalta tampereen kirjastosta mukaan, ja oikein asiallinen sarjis oli. se on kieltämättä hieman harekrisna-sävytteinen, mut ei sillai samallaista ’saarnaamista’ kuin jotkut muut lukemani harekrisnha sarjakuvat. mut en kokenut häiritsevänä, vaan suht elämänmyönteisenä juttuna

Kommentit on suljettu.