Watchmenista suunnitteilla elokuvaversio

Lloyd Levin, yksi Tomb Raider-leffan jatko-osan tuottajista, on kertonut olevansa mukana myös tekemässä sarjakuvaversiota Alan Mooren ja Dave Gibbonsin klassikko-sarjakuvaromaanista Watchmen.

Leffan käsikirjoittajana on toiminut X-maninkin valkokankaalle kässäröinyt David Hayter, joka saattaa toimia myös ohjaajana. Levinin mukaan tuleva sovitus on uskollinen alkuperäisteokselle.

Toivottavasti elokuva pääsee nyt lopulta tuotantovaiheeseen, edelliset yritykset Watchmenin filmaamisesta ovat kuivuneet kasaan. Eräs kiintoisimmista olisi takuulla ollut Terry Gilliamin ohjaama versio. Jos elokuva nyt valmistuu, saataneen tämäkin sarjakuvaklassikko lopulta suomennettua.

Lloyd Levin myös on Mike Mignolan sarjakuvaan perustuvan Hellboy-elokuvan tuottaja.

Lähde: SciFiWire

3 vastausta artikkeliin “Watchmenista suunnitteilla elokuvaversio”

  1. Ihmettelin kun Teriksen lukijanpalstalla sanottiin ettei Watchmeniä voida suomeksi julkaista koska ei ole yhteistyökumppaneita.

    Kumminkin se ilmestyi vähän sen jälkeen ruotsiksi ja vielä kovissa kansissa.

  2. Terry Gilliam sanoi Alan Mooren juhlakirjassa, ettei aio ohjata Watchmeniä missään nimessä. Käsikirjoitukset aiheesta huonomivat tasaisesti (tuottajana oli Joel Silver silloin), ja itsestään albumista (”sarjakuvan Sota ja rauha”) juustohöylättiin pois kaikki kiinnostava materiaali – lopulta hahmot olivat vain sitä mitä Watchmenin hahmot EIVÄT ole, eli hassusti pukeutuneita ja ankarasti tappelevia supersankareita. Olen lukenut yhden käsikirjoitusversion, ja onneksi ainakaan sitä ei filmata (Sillä ko. version alussa terroristit räjäyttävät vapaudenpatsaan ja sen mukana joukon panttivankeja..)

  3. Vähän epäilyttää tuo ”uskollisuus” alkuperäisteokselle. Watchmen on tässä juuri uusintaluvussa ja kyllä tuossa sen verran tiheästi päällekäin on oleellista tavaraa etten kyllä näe miten tuosta mitään järkevää saisi leffamuodossa aikaa.

    No, onhan se tietty kiva jos joku on valmis haasteeseen.

Kommentit on suljettu.