Jussi Pakkanen & Mikko Kuitunen: Ilman naista

Jussi Pakkanen & Mikko Kuitunen: Ilman naista

Tuotetiedot
84 sivua, mv.
Omakustanne 2006
ISBN 952-92-1389-1
Hinta: €10.00

Suosittu nettisarjakuva ”Ilman naista” julkaistiin loppuvuodesta 2006 kokoomana. Albumiin mahtui mukaan n. 80 strippiä vakuuttavaa näyttöä herrojen Pakkasen ja Kuitusen taidoista. Strippisarjaa ”Ilman naista” olen sivusilmällä aikaisemmin katsonut.

Nyt syvennyttyäni albumiin voin sanoa ohittaneeni melkoisen helmen. Parhaiten nauraa koko idealle, että teekkarinörtit ivaavat itseään ja jaksavat nauraa stereotypioinnille.

Hauskaahan minulla oli lukiessani ”Ilman naista” -sarjakuvaa.

Tekijät ovat joko kokeneet tuon kaiken itse tai omaavat hyvän mielikuvituksen. Ilman naista sarjakuvassa seurataan surkimusta, joka ei pääse edes hajuetäisyydelle naisista. Aihe ei kulu puhki ainakaan tähän albumiin kasatuissa stripeissä. Jokaisen stripin idea vaikuttaa pitkälle hiotulta ja vain muutamassa sorrutaan itsetietoiseen kikkailuun. Pahiten epäonnistutaan kun kommentoidaan ajankohtaisia asioita esim. Fab Five -viittaus, ei naurata.

Ilman naista -sarjakuva onnistuu kuvaamaan todella monipuolisesti ja ilkeän ivallisesti miltä sinkkuus nuoresta ja ei niin nuoresta miehestä tuntuu. Jos olisin vähän korrektimpi, sanoisin että vähän säälin sarjakuvan luuserinörttistereotyyppiä, mutta oikeasti virnuilin joka hetki lukiessani.

Kuitusen kuvitus tuo hyvin Pakkasen käsikirjoitukset esiin. Tarkka ja tinkimätön jälki on hyvin näkyvissä, vaikka albumin koko on suhteellisen pieni.

Väritys on harmaasävyä tietokoneella, joka istuu ihan hyvin kuvitukseen ja aiheeseen. Yksi hauska huvi jota harrastan on saada teekkarit kiinni jostain virheestä tai virheellisestä tiedosta. Myös Pakkanen ajautuu muutaman kerran liian kauas omista vahvoista aiheistaan ja erehtyy kutsumaan HIV-virusta bakteeriksi ja sekoittaa Antiikin mytologian Rooman ja Kreikan jumalat keskenään. Afrodite (Roomassa Venus) on kreikkalainen rakkauden jumalatar ja Diana (Kreikassa Artemis) roomalainen metsästyksen jumalatar.

Pääsinpäs pätemään insinööreille!

Kaiken kaikkiaan ”Ilman naista” sarjakuva on mainio ja korkeatasoinen strippisarjakuva. Suosittelen hankkimaan kaikkiin talouksiin joita piinaa nörtti jos toinenkin.Toimii ainakin meillä.

Suosikkistrippini löytyvät sivuilta 37,60 ja 83

Ilman naista -sarjakuvaa voi lukea osoitteessa http://kvantti.tky.fi/in/ Löytyy Helsingin Akateemisesta, Kulkukatin pojasta ja Zum Teufel -nettikaupasta.

Keskustella Ilman naista -sarjakuvasta voit Kvaakin foorumilla

Arvioi Warda Ahmed
Asemoi (ja kuvituksen nouti) JL

Klikkaamalla näet kuvat suuremmassa koossa

9 vastausta artikkeliin “Jussi Pakkanen & Mikko Kuitunen: Ilman naista”

  1. Hieno kuvitus innosti! Juttua olisi kaiketi löytynyt enempikin arvostelemiseen. Vai?

  2. Katkeaako tuo yksi lause keskeltä, kun siinä eri kerrota, missä päästiinkään pätemään ja siitä puuttuu pistekin.

  3. Kato joo. En ymmärrä, koko pätkän kopioin kerralla Wardan viestistä, ja korjasin puuttuvasta pätkästä kirjoitusvirheenkin.

    Mutta korjataan.

  4. Kopsahditkohan omaan näppäryyteesi myös arvostelun osalta mainitessasi HIV-viruksen olevan jotain muuta kuin bakteeri. HIV-virushan voisi hyvinkin jopa olla bakteeri, nimittäin HI-virus on sitten se AIDSin aiheuttaja, ei HIV-virus 😉

  5. Paluukuittauksena voisin todeta, että sukunimessäni ei edelleenkään ole kuin kaksi a-kirjainta. En siis kuulu Marimekon omistajiin.

  6. Marimekko-sukua onkin eräs tonen sarjakuvaimmeinen….

    Copypastaaja korjannut nimesi.

Kommentit on suljettu.