Angoulême 2007: Grand Prix José Muñozille

Angoulêmessa palkittiin vaihteeksi taas vanhemman polven taiteilija. Tänä vuonna kunnian sai argentiinalainen Jose Muñoz.

Muñoz on viimevuotista Grand Prix- voittajaa Lewis Trondheimia reilut pari vuosikymmentä vanhempi. Harvoin kuitenkaan pääpalkinnon voittajaksi on päässyt ulkomaalainen sarjakuvantekijä. Suomeksi Muñozilta on julkaistu seitsemän albumia, Alack Sinner -etsiväsarjaa ja Billie Holidayn elämää kuvittava albumi.

Muñoz ©FIBD
Muñoz ©FIBD

Vuoden 2007 parhaaksi albumiksi tuomaristo valitsi japanilaisen Shigeru Mizukin Non Non Bâ -teoksen. Manga oli näin palkintopallilla ensi kertaa. Mizukin kirja on kylläkin melko kaukana keskivertomangan valtavirrasta.

Voittoisa vaihtoehtomanga
Voittoisa vaihtoehtomanga

Muista palkituista voisi mainita Charles Burnsin tummanpuhuvan surrealistista teinikauhua edustavan Black Holen, joka ilmestyy ensi syksynä suomeksi.

Suomalainen sarjakuva oli myös hyvin esillä Keski-Euroopassa. Ylen kuvausryhmä seurasi Ville Rantaa viime viikolla Poitiersissa, kun tämä avasi suomalaisen näyttelyn ja kävi Angoulêmen festivaalilla. Tulokset nähtävillä tiistaina 30. tammikuuta K-rappu -ohjelmassa.

Parhaana vaihtoehtojulkaisuna palkittiin italialainen Canicola, jonka julkaisuun on osallistunut myös suomalainen Amanda Vähämäki.

Tiistaina 30. tammikuuta K-rappu
TV1 19:10 – 20:00 Suomalaista sarjakuvaa ranskassa.

Lista palkituista

Muñozin esittely