Pallukka pyörii

Rami Selinin ensimmäiset omakustanteet Pallukka I ja II ovat oiva osoitus siitä, ettei toimivan ja viihdyttävän sarjakuvan tarvitse olla vaikeasti tehtyä.

Rami Selin: Pallukka
Omakustanne 2006
Koko: 145 mm x 145 mm
Laajuus: 32 s. MV (+laminoidut kannet)
Hinta.: 3 euroa (sisältää toimituskulut)

Rami Selin: Pallukka II
Omakustanne 2006
Koko: 145 mm x 145 mm
Laajuus: 52 s. MV (+laminoidut kannet)
Hinta.: 4 euroa (sisältää toimituskulut)

Rami Selinin (s. 1989) Pallukka-omakustanteet ovat ilahduttavia kertomuksia, joissa ilmeikäs – ja loputtoman utelias – päähahmo ajautuu vauhdikkaasti tilanteesta toiseen. Tarinat itsessään eivät ole mitenkään maatamullistavia, eivätkä tapahtumat sinällään jää yksityiskohtaisesti päähän pyörimään albumit luettuaan. Pallukan pieni maailma on kuitenkin miellyttävän lämminhenkinen ja yllätyksellinenkin.

Limingan taidekoulun sarjakuvalinjallakin opiskelleen Selinin siveltimellä vedetyt

viivat ovat leppoisan selkeää luettavaa. Ruuduissa keskitytään yksinkertaisesti pääasiaan: kerronnan eteenpäinvientiin.Kerronta siirtyykin varsin vaivattomasti ruudusta toiseen ja lukija tempautuu helposti Pallukan vauhtiin mukaan. Tarinan kuljetuksen toimivuudesta kertoo sekin, että vaikka sarjakuva onkin täysin sanaton voi tapahtumien ääniraidan kuitenkin kuulla omassa päässään.

Pallukka-sarjakuvien parasta antia on mielestäni se, että Selin käyttää kerronnassaan sarjakuvan ja ruudun rajoja mukavan väljästi; tapahtumapaikkoja hahmottavat viivat eivät nimittäin aina muodosta sitä, mitä aluksi näyttäisi. Pallukan luulisikin toimivan hyvin myös animaationa.

Albumeita voi tilata suoraan Rami Seliniltä.
Pallukasta voi keskustella Kvaakissa.