Näytillä kuvia ja kuplia

Sarjakuvanäyttely Kuvia ja kuplia täyttää taidemuseon sarjakuvista sekä sarjakuvan muotokieltä hyväksi käyttävästä taiteesta. Sekä perinteisempi kuvataide että sarjakuvat ovat lainanneet ahkerasti vaikutteita toisiltaan. 1960-luvulla alkoi poptaiteen myötä sarjakuvien ja kuvataiteen rajat hämärtyä. Nykyään sarjakuva on oma tunnustettu taiteenlajinsa. Näyttelyssä esitellään tunnettuja sekä vähän tuntemattomampiakin kansainvälisiä ja kotimaisia taiteilijoita. Näyttelyyn liittyy myös sarjakuvatyöpajoja, jotka on tarkoitettu kaikenikäisille sarjakuvien ystäville mutta suunnattu erityisesti koululais- ja opiskelijaryhmille.

Näyttelyn taiteilijat:
Mikko Aspa, Anke Feuchtenberger (Saksa), Alvar Gullichsen, Matti Hagelberg, Markus Heikkerö, Matti Helenius, Kristian Huitula, Solja Järvenpää, Anssi Kasitonni, Kaisa Leka, Roy Lichtenstein (USA), Leo Lindsten, Leo Niemi, Ville Pirinen, Ville Ranta, Jenni Rope, Kaj Stenvall, Ville Tietäväinen, Jukka Tilus, Jupu Tolonen, Katja Tukiainen ja Marko Turunen.

Lähde: Lahden taidemuseo

Keskustelua näyttelystä Kvaakissa

Yksi vastaus artikkeliin “Näytillä kuvia ja kuplia”

 1. Moi!
  Lahden taidemuseon Kuvia ja kuplia -näyttelyyn on tosiaan tulossa paljon sarjakuvataidetta, josta suuri osa on originaalipiirustuksia. Mukana on myös sarjakuvamaista taidetta mm. Lichtensteinilta, Stenvallilta ja Gullichsenilta. Lisäksi nähdään animaatioita Feuchtenbergerilta, Hagelbergilta, Huitulalta, Kasitonnilta, Tukiaiselta ja Turuselta.
  Näyttely aukeaa 26. tammikuuta.
  Kannattaa tulla vilkaisemaan!

  Terv.
  V-M Rautjoki / Lahden taidemuseo

Kommentit on suljettu.