Mitä supersankarit tekivät 6/12?

MKKPictures: Suomen Puolustajien Liittouma: Itsenäisyyspäivä

A5, ISSN: 1795-9691
Painettu Domus Offsetissä, I-painos
Sarjakuvaa 24 sivua
mainoksia 2 sivua
palsta ja värikannet
hinta 3 euroa, sisältäen postikulut
mukana tarroja

Tekijöinä:
Curtvile, Simon Herkert, E. Holopainen, Jho, Hannu Kesola, Jukka Koivusaari, Markku Myllymäki, Johannes Mäkinen, Tero Mäntylä, Aapo Pihkala, Miika Ruoho ja Vesa Vitikainen

Taitto: Tero Mäntylä
Kannen värit: Aapo Pihkala

Tarinat:
Aamuneljään, kirjoittanut Vesa Vitikainen, piirtänyt Simon Herkert
Hyvää itsenäisyyspäivää, kirjoittanut Hannu Kesola, piirtänyt Markku Myllymäki
Sisu, piirtänyt Curtvile
1918, kirjoittanut ja piirtänyt Johannes Mäkinen
Nimetön, kirjoittanut ja piirtänyt Jho
Zuma Fin-Laden, piirtänyt E. Holopainen

MKKPictures on Johannes Mäkisen johdolla ollut ahkerana. Tämä on jo kuudes numero puolentoista vuoden sisään. Eli neljän numeron vuositahti jatkuu.

Tästä on hieman vaikea jo päästä mukaan. Itselleni tämä oli ensimmäinen numero, enkä tajunnut yhtään mitä hahmoja on kyseessä ja mitä he tekevät. Asiaa ei paranna yhtään että tapahtumat sijoittuvat sekä nykyisyyteen, menneisyyteen, tulevaisuuteen että vaihtoehtotodellisuuteen.

Markku Myllymäki
Markku Myllymäki

Neljässä tarinassa kuudesta esiintyy Mäkisen oma supersankari Finlander. Ja ilmeisesti tarinan 1918 sankari on myös Finlander. Ja onko vielä Zuma Fin-Ladenkin? Lehdessä ei kerrota kuka on tehnyt mitäkin. Piirtäjät sain jäljitettyä, kirjoittajista jäi epäselvyyksiä, mutta tuolla ylempänä luetellussa listassa hekin ovat.

Simon Herkert
Simon Herkert

Aamuneljään-tarina on tummanpuhuva, jossa on käytetty paljon mustaa. Kolmisivuisessa Simon Herkertin piirtämässä tarinassa ei vain tajua missä mennään.

Hyvää itsenäisyyspäivää on huumori/parodiajuttu, jossa Finlander pieksee Epäisänmaallisuusseuran jäsentä. Ovatpa ne epäisänmaalliset ehtineet yhtenä itsenäisyyspäivänä paljon, kertovat Hannu Kesolan selityslaatikot. Markku Myllymäki on piirtänyt sarjan lähes ilman taustoja. Paremminkin tämän olisi voinut tehdä. Ideahan on varsin mainio.

Curtvile
Curtvile

Sisussa Finlander on taas itse piestävänä ja kidutettavana. Mutta sankari tietysti voittaa lopuksi. Curtvile on piirtäjänä hieman Ossian Saarmanin kaltainen tyylittelijä. Eli mistään virtuoosista ei voida puhua. Väkivaltaa on reippaasti.

Johannes Mäkisen 1918 on osa suuremmasta kokonaisuudesta, johon pitäisi tutustua laajemmin. Mäkinen osaa ainakin piirtää, vaikka parantamisenkin varaa vielä jää.

Jho
Jho

Nimimerkki Jhon nimetön sarja vaikuttaa myös olevan leikattu keskeltä tapahtumia. Jho on hieno piirtäjä kuitenkin, eikä mikään jättiläisrobottisarjakuva voi missään tapauksessa olla huono. Tässä nähdään enemmänkin Suomen Puolustajien Liittouman supersankareita, mutta lähinnä vilaukselta.

Lopuksi E. Holopaisen makaaberi huumoripläjäys jossa EU-luopioille käy kehnosti. Piirrosjälki on ammattimaista, kuten ennenkin.

Kokonaisuutena lehti on ilmeisen sekava. Johtunee siitä, ettei ole lukenut aikaisempia osia, mutta näinhän supersankarilehdillä tuntuu nykyisin olevan tapana. Jokusen hahmon saattaa tuntea sieltä täältä, mutta paletti on hukassa. En siis ole täysin vakuuttunut tämän erinomaisuudesta. Täytyy kuitenkin seurata tilannetta. Missään tapauksessa kyseessä ei ole mikään tavanomainen pienlehti. Kannetkin ovat hienot. Ja oikeita mainoksia mukana.

MKKPictures
Keskustelua MKKPicturesista Kvaakissa
Aikaisemman numeron arvostelu Kvaakissa
Numeron 2/2005 arvostelu Kvaakissa
Numeron 1/2005 arvostelu Kvaakissa

Johannes Mäkinen
Johannes Mäkinen

Johannes sanoo:
Tilaa omasi laittamalla 3 euroa Nordean tilille 162735-6577. Pistä viitteeksi nimesi ja lehtien määrä. Kun olet maksanut, ilmoita osoitteeseen maziwapp@hotmail.com, niin tulee helpommin perille. Laita viestiin nimesi, katuosoitteesi, postinumero ja toimipaikka. Toimitusaika on noin viikon. Onnellisia lukuhetkiä.

Ja voi juku! Voi pojat! Voi hyvät hyssykät sentään! Eli jos tilaatte kerralla numerot 2/2005, 1/2006, 2/2006, 3/2006 ja 4/2006, saatte ne vain vaivaisella 12 eurolla! Suoraan sanottuna siis naurettavan halpaa!

Kuvat saat klikkaamalla näkyviin suuremmassa koossa.

3 vastausta artikkeliin “Mitä supersankarit tekivät 6/12?”

  1. Tuo oli hieman sekavaa luettavaa (siis ihe tarinat), mutta kai avautuisivat hyvin, jos olisi aiemmin lueskellut näitä

Kommentit on suljettu.