Diana poistetaan X-Statix -sarjasta

Prinsessa Dianan oli tarkoitus liittyä Marvel-yhtiön X-Statix -lehden mutanttisupersankariryhmään lehden numerossa 13. Suunnitelmista syntynyt kohu sai Marvelin perääntymään. Kaikki viittaukset edesmenneeseen kuninkaalliseen poistetaan tarinasta.

Viiden numeron pituiseksi suunniteltu tarinakokonaisuus Di Another Day nimetään uudelleen. Nähtäväksi jää miten jo valmistuneeseen sarjaan muutokset tullaan tekemään. Lehti jossa Dianan piti esiintymän ilmestyy USA:ssa syksyllä. Suomessa 7 päivää -lehtikin ehti jo uutisoimaan X-Statixia otsikolla ”Sairas sarjakuva Dianasta”.

Lähde: Cinescape

7 vastausta artikkeliin “Diana poistetaan X-Statix -sarjasta”

  1. Olihan tuo kieltämättä hieman roisi ajatus julkaistakin sarja edesmenneestä kuninkaallisesta, jonka poismeno tapahtui vieläpä sen verran traagisesti, että joku voisi pitää jo nimeä ”Di Another Day” häväistyksenä. En tiedä, mitä tuumitte?

  2. En minä näe Dianan käyttämistä fiktiivisessä tarinassa mitään moraalisesti arvelluttavaa.
    Onhan joku Elviskin seikkailut vähän kaikkialla poismenonsa jälkeen. Miksei kukaan vaikka siitä älähtele? Jonkinlaisista ikoneista on kuitenkin kyse ja ”sarjakuvamaisista” karaktääreistä muutenkin. Enemmän nuo 7 päivää-sorttiset lehdet saisivat pohtia omia arvojaan.

  3. Oli se munkin mielestä vähän härski ajatus. En mä suuttuis jos musta tehtäis supersankari kuoleman jälkee, mut joku hienosteleva prinsessa.

  4. No hui hai! Sensuuriahan se on tämäkin, ennakkosensuuria ja painostusta. Maailmassa tapahtuu monia pahempia ja arvelluttavampia asioita – varmaan kuningasperheen sisälläkin – kuin tällainen huumoripläjäys. Jessus, mitä hurskastelua.

  5. Lähinnä tuossa häiritsee läpinäkyvä rahastuksen maku, joka ei välttämättä kuulu niihin asioihin joita minä haluaisin tukea.
    Toisaalta kyse on juuri siitä sarjakuvan genrestä josta en ole ikinä innostunut minimaalisimmassakaan määrin, joten väliäkö tuolla ^_^

  6. X-Statix on sentää Milliganin sarjakuva. Jutusta olisi voinut hyvinkin tulla vinhan nokkela ja monitasoinen, pelkän kuolleella julkkiksella ratsastamisen sijaan – jos sekava metafora sallitaan.

Kommentit on suljettu.