Elämänhallintaa ja nikkarointia

Puutöillä arjenhallintaa, vaikka hermot palavat.

Petri Koikkalainen: Boodoonare
Omakustanne
M/V, B5, 20 s.

Koikkalaisen aiemmasta En juhli -omakustanteesta tutut eläimet ovat päässeet päihteettömän elämän makuun puutyöpajatoiminnan kautta. Entisten sekakäyttäjien, oravan, koiran, sammakon ja kumppanien uusia vaiheita seurataan lyhyissa katkelmissa.

Hermot ovat usein pinnalla, päihteetön elämä on uutta eikä arjen hallintaa helpota ajoittaiset masennusjaksot tai pajakavereiden naljailu. Terapeuttinen voiveitsien ja epämääräisten puutöiden parissa puuhastelu ei aina motivoi, varsinkaan kun pajan jälkeinen elämä ja työllistyminen ei näytä läheskään varmalta.

Lähihoitajaksi valmistunut Koikkalainen on itse toiminut useissa mielenterveys- ja päihdetyön projekteissa, viimeksi Nuorisoasiankeskuksen Työllistämiskokonaisuuden kehittämisprojektin ennaltaehkäisevän päihde- ja huumetyönprojektin suunnittelijana ja toteuttajana loppuvuodesta 2006. Boodoonare käsittelee itseironisesti myös projektityön valmistelua ja työllistämiseen lliittyviä byrokraattisia kiemuroita.

Boodoonare jatkaa Koikkalaisen aiemman omakustanteen linjoilla, viisto musta huumori on koko ajan läsnä. Rupisen piirrosjäljen ei pidä antaa häiritä, sen verran sisältöä useimmissa näissä lyhytkuvissa on.

http://www.koikkalainen.cjb.net/

Uutinen yllämainitusta päihdetyöprojektista ja siihen liittyvästä sarjakuvanäyttelystä

Koikkalaisen En juhli -omakustanteen arvostelu