Star Wars – Empire: Petos

Tähtien sota jatkuu Egmont Kustannuksen uuden spesiaalin sivuilla. Alkuperäistä Tähtien sota -elokuvaa edeltävään aikaan sijoittuvan tarinan pääosassa on itse musta lordi Darth Vader.

STAR WARS – EMPIRE: PETOS
Tarina: Scott Allie
Piirros: Ryan Benjamin
Tussaus: Curtis Arnold
Väritys: Dave Stewart
Suomennos: Topi Makkonen
Egmont Kustannus Oy

Suomalaiset fanit ovat kärsineet vieroitusoireista viime vuoden joulukuusta lähtien, kun Yhtyneet Kuvalehdet lakkautti Star Wars -lehtensä. Jalavan SW-klassikkojen viivästyttyä pelastajaksi on ehättänyt Egmont. Kuten aiemminkin, laadusta vastaa Dark Horse Comics, joka on vaihteen vuoksi myös saanut logonsa lehden kanteen.

Tarina kertoo Imperiumille uskollisten upseerien järjestämästä murhasalaliitosta, jonka liipaisee käyntiin keisarin aikomus hajottaa senaatti, viimeinen este hänen absoluuttisen itsehallintonsa tiellä. Päästäkseen käsiksi keisariin salaliittolaisten on ensin raivattava tieltään tämän uskollinen oppipoika Darth Vader. Saatte arvata kolme kertaa, onnistuvatko he aikeissaan.

Rehellisyyden nimissä on myönnettävä, että luin tämän tarinan aivan liian pikaisesti ensimmäisellä kerralla, koska en todellakaan uskonut sen tarjoavan minkäänlaisia yllätyksiä. Huolimattomuuteni takia minulta jäi huomaamatta sekä tarinan pääroistoon liittyvä hauska yksityiskohta, että koko tarinan huipentuman keskeinen idea. Toisin kuin keisarin vihollisilla, minulla kuitenkin on mahdollisuus oppia erehdyksistäni. Toisella lukukerralla juoni tuntui jo paljon ovelammalta.

Scott Allien tarina hyödyntää alkuperäisen elokuvatrilogian hahmojen ja konseptien lisäksi myös uudemmissa episodeissa nähtyä Darth Vaderin taustatarinaa. Imperiumin vihollisia jahdatessaan Vader kokee takaumia lapsuuteensa ja nuoruuteensa jediritarien keskuudessa ja rakastettunsa Padmén rinnalla. Star Wars -fanin näkökulmasta Allie kulkee vaarallisella maaperällä, sillä Vaderin suhde omaan menneisyyteensä juuri tuona ajankohtana, aluperäisen ja uuden trilogian tapahtumien välillä, on lähes täydellinen mysteeri, jonka viimeisen Star Wars -elokuvan on tarkoitus selvittää. Allie ei kuitenkaan sorru selittelyyn, ja Vaderin ilmeetön naamio jättää tulkinnan pitkälti lukijan vastuulle.

Image-koulukuntaa edustava piirtäjä Ryan Benjamin on parhaimmillaan kuvatessaan lordi Vaderia täydessä toiminnassa, kuten tarinan huikealla ensimmäisellä sivulla, mutta myös rauhallisemmat kohtaukset luonnistuvat häneltä tyydyttävästi. Tussaaja Curtis Arnoldilta olisin kaivannut hieman huolellisempaa otetta, etenkin tuikitärkeässä tähtituhoajan esittelykuvassa, mutta todennäköisesti hän on vain yrittänyt olla uskollinen Benjaminin lyijykynille. Vaikka piirrosjälki onkin hieman ailahtelevaista, Dave Stewartin komea väritys pitää kokonaisuuden yhtenäisenä.

Petos käynnistää Egmontin Star Wars -spesiaalien sarjan mukiinmenevällä seikkailudraamalla Kummisetä-elokuvan hengessä (okei, sen kolmannen, mutta kuitenkin). Bonuksena mukana on käsikirjoittaja Scott Allien pitkä haastattelu, joka valaisee tarinan syntyhistoriaa. Tästä on hyvä jatkaa seuraavan spesiaalin Kloonisotaan.

2 vastausta artikkeliin “Star Wars – Empire: Petos”

  1. Hyvä juttu että SW:a julkaistaan vielä Suomessa; ehdottakaapas joukolla Egmontille Crimson Empire-stooreja !
    Mutta, mutta… olenko ainoa jota harmittaa että Kloonisotia ei nähdäkään kunnolla valkokankaalla ?

  2. Hyvä kun tulee ja vielä kahdelta kustantamolta!
    Et ole ainut. Minäkin tahtoisin ne nähdä kankaalla, mutta EpIII:kin alkaa Clone Warsin lopusta. Tai näin ainakin Flanellipaita on kertoillut.

Kommentit on suljettu.