Päivän Planeetta vol. 3

Ensi toukokuussa DC-kustantamo esittelee uuden nuorille naislukijoille tarkoitetun sarjakuva-albumi -sarjan. Sarja kulkee Minx-nimen alla, ja alkajaisiksi vuoden 2007 mittaan julkaistaan kuusi nimikettä. Jokaisen albumin hinta jää alle kymmenen dollarin. Sarjan ensimmäisissä albumeissa tavataan mm. lontoolainen bilehile, joka ratkaisee mysteeriä albumissa nimeltä Clubbing. Re-Gifters puolestaan kertoo korealais-amerikkalaisesta teinistä, joka harrastaa itämaisia taistelulajeja, ja Good as Lilyssä päähenkilö on nuori nainen, joka kohtaa kolme eri-ikäistä versiota itsestään.
DC on yhdessä Alloy Marketing + Median kanssa aloittamassa Minxin mainoskamppanjan ja rahaa siihen on varattu 125 000 dollaria. Paul Levizin, DC:n päätoimittajan, mukaan se on suurin summa, mitä DC on pistänyt mainostukseen viimeisten kolmenkymmenen vuoden aikana. Lisää aiheesta: NY Timesista

Marvel julkisti marraskuun alussa vuoden kolmannen neljänneksen tuloksensa. Laskua nettotuotossa oli viime vuoteen tapahtunut noin kymmenen miljoonan dollarin edestä 23,4 miljoonasta 13,2 miljoonaan dollariin. Koko kuluneen vuoden tulos syyskuun loppuun mennessä osoitti myös laskua nettotuoton ollessa 46 miljoonassa ja nettomyynnin 266,6 miljoonassa dollarissa, kun viime vuoden luvut samalta ajalta olivat 76,9 miljoonaa nettotuotossa ja 273,4 miljoonaa dollaria nettomyynnissä. Eri osa-alueista lisenssit ovat laskeneet 15%, kun taas julkaiseminen ja lelulinja kasvatti tuottoaan 20% (julkaisu) ja 49% (lelut). Marvelin markkinointiosasto odottaa kuitenkin vuodesta 2007 parempaa, sillä luvassa on useita Marvel-elokuvia. Lisää aiheesta: http://forum.newsarama.com/showthread.php?t=90143

Marvel tv:ssä ja valkokankaalla. Marvelin ja Guiding Light -saippuasarjan cross-overista on julkistettu traileri: http://marvel.com/news/comicstories.703, Spider-man 3:n trailerin voi katsoa vaikka Newsaramalla: http://forum.newsarama.com/showthread.php?t=90533. Marvel panostaa tosissaan myös Moon Knight’iin ja uuden tv-sarjan tuottaminen on aloitettu yhdessä No Equal Entertainmentin kanssa. Lisää aiheesta: http://www.marvel.com/news/moviestories.714

Tänä vuonna USA:n postimerkkejä koristamaan pääsi joukko DC-sankareita ja ensi vuonna vuorossa on Marvelin sankarit. Postimerkeissä esiintyy mm. Namor, Ihmeneloset, Ryhmä-X, Hämähäkkimies ja Hulk.

Edellisessä Päivän Planeetassa arvuuttelimme Mark Bagleyn seuraajaa Ultimate Spider-maniin. Uusi piirtäjä ei ole Byrne, mutta ei myöskään John Romita jr. tai Tom Grummet vaan Stuart Immonen. Immosen urakka alkaa Ultimate Spider-manin numerosta 111, joka ilmestyy ensi vuoden kesällä. Lisää aiheesta: http://forum.newsarama.com/showthread.php?t=88987

Superman Returnsin jatko-osaa ollaan jo kovasti suunnittelemassa ja Returnsin ohjaaja Bryan Singer on allekirjoittanut sopimuksen uuden elokuvan ohjaamisesta. Singerin mukaan tuleva jatko-osa on toimintapainotteisempi. Ensimmäisessä osassa haluttiin esitellä hahmot, mutta kakkosessa päästään kunnolla toimintaan. Lisää aiheesta: http://forum.newsarama.com/showthread.php?t=89374

Alan Moore vierailee Simpsoneissa. Ennakkotietojen mukaan jaksossa nimeltä ”Husbands and Knives” Springfieldiin tulee uusi sarjakuvakauppa Comic Book Guyn Android’s Dungeonin kilpailijaksi, mihin Alan Mooren hahmo Simpsoneissa liittyy. Aikaisemminhan mm. Stan Lee on majaillut Springfieldin sarjakuvakaupassa. Lisää aiheesta: http://forum.newsarama.com/showthread.php?t=90598

Disney-sarjakuvien julkaiseminen USA:ssa tuntuu aina kohtaavan vastoinkäymisiä. Viimeisimmän vaikutukset nähdään ensi vuonna, kun Gemstone lakkauttaa useita lehtiään. Syynä yllättävälle päätökselle on paperin hinnan nousu, joka tuo myös paineita lehtien hinnan nostamiseen. Gemstonessa ei kuitenkaan haluttu nostaa lehtien hintaa liian suureksi ja ainoa vaihtoehto oli lakkauttaa osa julkaisuista. Hätä ei ole kuitenkaan tämän näköinen, sillä Gemstone alkaa panostaa tulevaisuudessa entistä enemmän Walt Disney Treasure -kokoelmiin ja Shonen Jump -tyylisiin mustavalkoisiin julkaisuihin. Loppujen lopuksi uudistusten myötä Gemstone saattaa ensi vuonna julkaista enemmän ankka-sarjoja kuin tänä vuonna.

Kustantamoiden helmikuun julkaisujen listoja löytyy Comicscontinuumista: http://www.comicscontinuum.com/stories/0611/20/index.htm (sivun alaosassa). Luvassa on mm. Absolute Batman: the Long Halloween, Brave and the Bold #1 (tekijöinä Mark Waid ja George Perez) ja Showcase presents: Hawkman DC:ltä sekä Stephen Kingin kirjoihin perustuva Dark Tower: the Gunslinger born #1 Marvelilta.

Kiitokset: Timo Ronkainen ja Curtvile

Päivän Planeetan uutisista voi keskustella Kvaakin foorumilla http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php?topic=7040.0