Anna-Karin Elde: Rikas, terve & onnellinen

Anna-Karin Elden kolmas kuvakirja, ”Rikas, terve & onnellinen”, jatkaa samoilla linjoilla kuin tukholmalaisen aiemmat teokset ”Jos joku ei kohta nipistä mua pepusta, mä lähden kotiin” (1999) ja ”Minnekäs sitä nokkansa lykkäisi, jollei joka paikkaan?” (2000). Ja hyvä niin, Elden naisellinen linja kun on perin hersyvä ja kepeän iskevä.

– ”Kun yöllä käy vessassa, ei kannata sytyttää valoja, sillä aivot saattavat herätä.”
– ”Niin, se on epämiellyttävää. Sitähän sattuu joskus päivälläkin.”

”Rikas, terve & onnellinen” pitää sisällään sellaisiakin (muun muassa) naisen elämään kuuluvia tosiasioita kuin seksi, suhteet ja selluliitti. Sivuilla tarkastellaan myös terapeutilla käyntiä, ajan riittämättömyyttä ja itsensä toteuttamista.

Elden pikapiirroksellinen kuvitusjälki sopii arkielämän osuviin toteamuksiin erinomaisesti. Muunlaista yhdistelmää olisi itse asiassa vaikea kuvitellakaan; Anna-Karin Elden croquisit kun korostavat tarkkanäköisten lausahdusten perimmäistä kepeyttä valloittavasti.

Liken kustantama ”Rikas, terve & onnellinen” on myös kooltaan sopiva; mahtuuhan A5-kokoinen kirja täten aina matkaan mukaan. Perinaisellinen pinkki kansiväritys on myös hyvä valinta kuvastamaan teoksen sisältöä.

”Rikas, terve & onnellinen” on hyvin suositeltavaa piristyslukemista niin naisille kuin miehillekin.