EN JUHLI

Lehdistötiedote 14.11.2006

EN JUHLI – sarjakuvanäyttelyn keinoin keskustelemaan päihteistä

EN JUHLI – sarjakuvanäyttelyyn on mahdollista päästä tutustumaan torstaina 23.11. kello 13-18 Kämpässä (Runeberginkatu 4B, Helsinki). Näyttelyn sarjakuvat käsittelevät elämää, päihdeongelmaa, masennusta sekä arjenhallintaa mustan huumorin ja rehellisyyden keinoin. Sarjakuvanäyttelyn tavoitteena on konkretisoida päihteiden käytön seurauksia ja herättää keskustelua.

Näyttelyn on tehnyt sarjakuvataitelijana työskentelevä lähihoitaja Petri Koikkalainen, joka on erikoistunut mielenterveys- ja päihdeteemoihin. Näyttely sopii erityisesti yläasteikäisille ja sitä vanhemmille. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Näyttely on osa nuorisoasiainkeskuksen työllistämiskokonaisuuden kehittämisprojektin ennaltaehkäisevän päihde – ja huumetyönprojektia, jonka rahoittaja toimii Opetusministeriö. Päihde- ja huumetyönprojekti mahdollistaa uusien päihdetyömuotojen kehittämisen ja esiintuomisen työpajatyyppiseen toimintaan ja nuorisotyöhön. Osana projektia työllistymiskokonaisuuden kehittämisprojekti järjestää räätälöityjä sarjakuvapajoja projektin asiakkaille, työharjoittelijoille ja työllistetyille. Pajat räätälöidään kunkin ryhmän tarpeen ja toiveiden mukaan. Pajoilla käsitellään sarjakuvan ja muiden harjoitusten keinoin omaa minäkuvaa, arjenhallintaa ja päihteiden käyttämisen riskejä sekä työnhakuun liittyviä seikkoja.

Lisätietoja:
sarjakuvataitelija Petri Koikkalainen, p. 050 571 7715, petri_koikkalain@hotmail.com, projektipäällikkö Pirjo Huuhtiainen, p. 041 5121 727, pirjo.huuhtiainen@nk.hel.fi

Aikaisempi arvostelu Petri Koikkalaisen sarjakuvista Kvaakissa: http://www.kvaak.fi/naytajuttu.php?articleID=538