Seitsemästoista Pamaus

Ankkalinnan Pamaus 17
vol 6/n:o2

Julkaisija: Ankistit ry.
Päätoimittaja: Timo Ronkainen
Hinta: 12 euroa, sis 4 numeroa
40 sivua, mustavalkoinen.

Ankismi eli Aku Ankan fanittaminen tässä fanzine-muodossa alkoi vuonna 1997 ja on ehtinyt numeroon 17 eli volyymiin nro 6. Vastaavia ankka-fanzineja julkaistaan muissakin ankkahulluissa maissa, joista Suomi ylpeilee olevansa se suurin.

Pamauksessa esitellään Ankkalinnaa, sen asukkaita ja yleensäkin ankkojen maailmaa eri tavoin. Lisäksi siinä arvostellaan erilaisia julkaisuja ja uutisoidaan Disneystä ja Ankoista ylipäätään. Tällä kertaa artikkeleissa esitellään tulevaa Barksin koottujen kirjasarjaa, Don Rosaa tutkivaa Kai Saariota, haastatellaan alkuaikojen Disney-dubbaajaa, vieraillaan Kemin Ankkalinna-näyttelyssä, tutkitaan tynnyrin merkitystä Ankkalinnassa, tutkitaan norjalaista tieteellistä ankismikirjallisuutta jne.

Minun silmääni Ankkalinnan Pamaus on ammattimaisesti toimitettu ja sisällöltään korkeatasoinen. Taitossa ja graafisessa ulkonäössä se ei häviä ”ammattijulkaisuille” muuten kuin värien puutteessa ja tilaajamäärässä. Tämä on ammattitaidolla ja rakkaudella rajatusta aiheesta rajatulle yleisölle ja se on Pamauksen suurin ongelma. Aihepiiri on parhaimmillaankin rajattu, vaikka Akun ja kumppanien maailma on vuosien varrella kehittynyt todella monipuoliseksi universumiksi.

Jos olet intohimoinen ankisti, en näe mitään syytä, miksi et nauttisi tästä. Tai ehkä lukemalla huomaat, oletko oikeasti ankisti vai et.

Aiheeseen liittyviä linkkejä:
Ankkalinnan Pamauksen kotisivut
Keskustelua Ankkalinnan Pamauksesta Kvaakissa
Ankka-aiheista keskustelua Kvaakissa

Yksi vastaus artikkeliin “Seitsemästoista Pamaus”

Kommentit on suljettu.