Ripaus naisellista viehätysvoimaa

Osuvista ihmissuhdekuvauksistaan tuttu Pauli Kallio on tällä kertaa yhdistänyt voimansa taitavista ihmiskuvistaan tutun Tiitu Takalon kanssa. Kokoonpanon lopputulos toimii loistavasti, sillä “Josefiina leipoo” –albumia on ilo lukea.

Suurin osa albumin 26 stripistä ilmestyi kesäkuussa 2006 Ilta-Sanomien kuukauden kotimaisena sarjakuvana. Muut sarjakuvat on tehty nimenomaan ko. julkaisua varten, ja stripit on käännetty linjakkaasti pystysuoraan muotoon.

Strippien pääosan esittäjätär, hunajainen Josefiina on melkeinpä kadehdittavan sinut itsensä ja maailman kanssa: elo on leppoisaa, kun siitä ei itse tee turhan monimutkaista. Kepeän mutkaton Josefiina onkin vastaansanomattoman vastustamaton niin omalle Topiakselleen kuin muillekin miehille, jotka kiertyvät makaronin tavoin neidin pikkusormen ympärille.

Pauli Kallion Josefiinan suorasanaiset sutkautukset ovat ovelaa luettavaa. Suorasukainen neitokainen nimittäin sanoo mitä tahtoo – ja myös saa, mitä tahtoo. (Hieman) ilkeähkökin Josefiina on, mutta siitäkin huolimatta – tai ehkä juuri sen takia – kerrassaan ihastuttava.

Tiitu Takalon sutjakkaat piirrokset tukevat selkeää linjaa. Takalon taidokkaan yksinkertaiset viivat kuljettavat kerrontaa soljuvasti eteenpäin. Ruuduissa keskitytään pääasiaan, taustat ovat suuntaa-antavia.

Josefiina leipoo
Pauli Kallio & Tiitu Takalo
Suuri Kurpitsa, 2006
Nidottu, 11 x 25 cm, mv, 32 s.
ISBN 952-9887-46-9

Yksi vastaus artikkeliin “Ripaus naisellista viehätysvoimaa”

  1. Tosiaankin suositeltavaa tavaraa.

    Oli pakko ostaa mukaan sarjisfestareilta kun näin kuinka komeaa piirrosjälkeä siinä oli.

    Eikös tämä kuitenkin eroa Tiitun normaalijäljestä?

Kommentit on suljettu.