Helsingin XXI sarjakuvafestivaali oli täällä!!!

”Festivaalivieraat on saatu maahan turvallisesti ja festivaalien järjestäminen jatkuu perjantaina ympäri Helsinkiä. Vieraat vaikuttavat hyväntuulisilta ja terveiltä”,

Jees Suomii, hevi karaoke!
Jees Suomii, hevi karaoke!

toteaa Helsingin XXI sarjakuvafestivaalien tuottaja Otto Sinisalo asialliseen tapaansa.
Warren Ellis saapui ensimmäisenä, häntä seuraten Guarnido ja vaimonsa, entinen Marvel-yhtiön toimittaja Anthya Flores. Ellis meni kirjoittelemaan rästissä olevia käsiksiä, Guarnido ja Flores lähtivät etsimään merenrantaa ja löysivät hevikaraokebaarin. Manu Larcenet, Canales sekä puolisonsa Maria Valero Sanchez kokivat iloisen jälleenkohtaamisen hotelli Helkan baarissa. Warren Ellis kertoi rakastavansa kovasti valokuvatuksi tulemista. Hänen housunsa saatiin sentään parsittua ennen lavalle astumista. Suomi-Ranska sarjakuvamaaottelu meni lähes täysin pistein sarjakuvakulttuurimaa Franceen, Manu Larcenet tuuletti hillitysti. Kuusisataa goottityttöä- ja poikaa kävi hakemassa Jyrki 69:ltä nimmarin Zombie Love -albbariin tahi postikorttiin. Canales ja Guardino säätivät pitkään ja hartaasti omistuspiirroksia. Curtvilekin sai omansa vain 2 h 20 min jonotettuaan. ”Ja vielä viisivuotiaani oli mukana samassa jonossa! Vaan kyllä kannatti! Amerikkalaispainoksen kansi on kyllä hienompi”, nurisi Curtvile tietämättä, että Guardinon vaimo Flores vastaa albbarin englanninnoksesta. 2900 kävijää ja Rapia ekalle päivälle! Jees! 2400 kävi sunnuntaina, mutta laskelma on alakanttiin. Pelolla odotettu mangapopulan ryntäys jäi odotettua lievemmäksi – ei ollut Cosplay -kisaa. Kun mukaan lasketaan Goethe-instituutin, TaiKin, Kipsarin ja Kirjasto 10:n tilaisuudet, kävijämääräksi tulee noin 6500 henkeä.