Helsingin 21. sarjakuvafestivaali lähestyy

Helsingin 21. Sarjakuvafestivaali ensi viikonloppuna. Lauantai 23. ja sunnuntai 24. syyskuuta 2006 Kulttuuriareena Gloriassa (Pieni Roobertinkatu 12, Helsinki). Vapaa pääsy. Festivaaliohjelmaa jo pitkin viikkoa.

Festivaalin kunniavieraina ovat tänä vuonna Warren Ellis, Anke Feuchtenberger, Juan Díaz Canales, Juanjo Guarnido ja Manu Larcenet sekä sarjakuvaryhmät Canicola ja Dongery.

Festivaalia edeltävällä viikolla, 18-22. syyskuuta, sarjakuva-aiheista ohjelmaa nähdään muuan muassa Kirjasto 10:ssä, TaiK:ssa ja Helsingin Goethe-instituutissa. Lisäksi Helsingissä on Festivaalin aikaan avoinna lukuisia sarjakuvanäyttelyitä.

Kirjasto 10:n stagella nähdään 18.9 alkaen luentosarja Sarjakuvan historiankuvat, jossa käsitellään eurooppalaisen sarjakuvan historiankuvausta eri näkökulmista. Esillä mm. Asterix, Tintti, Corto Maltese, ja Tardin Adèle. Esitelmät järjestetään 18. – 21.9. klo 18.00 – 20.00 ja niihin on vapaa pääsy.

Festivaalin lavaohjelma on jälleen mahdollisimman monipuolinen. Kaikenlainen sarjakuva on edustettuna: eurooppalainen ja japanilainen, vastavirta ja valtavirta, uusi ja vanha. Käsittelytapa vaihtelee luontevasti akateemisesta viihteelliseen.

Glorian sarjakuvamarkkinoilla ovat edustettuna Suomen parhaat sarjakuvakustantamot ja -kaupat. Pienlehtitaivaassa esittäytyvät puolestaan omakustanteet ja vaihtoehtosarjakuva. Ohjelmassa lisäksi mangakurssi, klubeja, näyttelyitä…

Tarkemmin: www.kupla.net

3 vastausta artikkeliin “Helsingin 21. sarjakuvafestivaali lähestyy”

  1. Hienoa, että sarjakuvafestivaalien tietoja on myös ranskaksi – koskahan Angoulemen tapahtumasta saataisiin tietoja edes englanniksi??? Milloin seuraava?

Kommentit on suljettu.