Jadesoturi myös sarjakuvaksi

Albumin kansi
Albumin kansi

Suomalainen Kung Fu -elokuva vyöryttää monessa mediassa. Lokakuun puolivälissä ensi iltaan tulevan Antti-Jussi Annilan (s.1977) Jadesoturi -elokuvan oheistuotteena julkaistaan sarjakuva. Teos kantaa nimeä Jadesoturi – Sangfu ja sen on piirtänyt Tuomas Lius (s.1976).


Sarjakuvan tarina päättyy siihen mistä elokuva alkaa. Molemmissa luotetaan vahvasti fantasiaan. Piirretyn tarinan lisäksi kirja sisältää stillikuvia elokuvasta.

Tuomas Lius muistetaan mm. suurehkossa ilmaisjakelulehdessä vuosina 2000-2002 ilmestyneestä sarjasta ”Vitun törkeet jätkät”, Joensuun Sarjakuvaseuran Karelikummaa -albumista (2001) sekä uutisteksteistä Egmont kustannuksen nettisivuilla.


Elokuvan budjetti, 2,5 miljoonaa euroa, on suomalaisittain verrattain suuri. Levitysoikeudet on myyty 20 maahan. Tuotantoyhtiö Blind Spot Picturesin lisäksi tuotantoon osallistuu mainostoimisto Steinmann Klinik, joka on ideoinut päätuotteen ympärille kaiken laista. Sarjakuvan lisäksi tulemme näkemään ainakin soundtrackin, englanninkielisen mobiilipelin, oman vaatemalliston, kaulariipuksen ja raaputusarvan.

Lähteet:
Like
Digitoday
http://www.jadesoturi.net

Yksi vastaus artikkeliin “Jadesoturi myös sarjakuvaksi”

  1. moi,

    kaikki muu pitää paikkaansa, mutta steinmann klinik tieto on vanhaa! kaikki oheistuotteet on ideoitu ja toteutettu tuotantoyhtiön toimesta.

    t.tero

Kommentit on suljettu.