Finncon/Animecon 2006

Olin siellä minäkin, ja pari tuhatta muuta.

Animeconin pääkunniavieras, sarjakuva-asiantuntija ja -journalisti keräsi yleisöä.
Animeconin pääkunniavieras, sarjakuva-asiantuntija ja -journalisti keräsi yleisöä.

Ei, tämä ei ole kokonaisvaltainen katsaus Finncon/Animeconiin. Kukaan tuskin pystyykään moista tekemään, niin paljon mielenkiintoisia esiintymisiä, tapahtumia, pajoja ja haastatteluita sattui päällekkäin joko osittain tai kokonaan. Ennätysmäisen yleisömäärän vuoksi kaikkia mielenkiintoisia ohjelmanumeroita ei olisi edes mahtunut katsomaan. Ja ohjelmaa oli tarjolla yli sata tuntia! http://www.finncon.org sivulla olevan tilaston mukaan vierailijoita oli seuraavasti:

  • perjantai 18.8. 500
  • lauantai 19.8. 5000
  • sunnuntai 20.8. 3500

Suomalainen Finncon kehuu olevansa euroopan suurin science fiction -tapahtuma. Tämä selittyy sillä, että maailmalla conit ovat yleensä maksullisia muutaman sadan ihmisen kokoontumisia, kun taas Suomessa tapahtumat ovat maksuttomia. Tämä houkuttaa paikalle myös niitä joiden kiinnostus aiheeseen on vasta aluillaan.

Väki parveili ulkona, sillä sisätiloissa oli hiostavan kuuma.
Väki parveili ulkona, sillä sisätiloissa oli hiostavan kuuma.

Finnconin sivulla on toki myös artikkelia ja runsaasti kuvia spekulatiivisen fiktion tapahtumista. Vastaavasti osoitteesta www.animecon.fi löydät animepuolen kuvia, kisojen tuloksia ja keskustelua tapahtumasta.

Kvaakkilaisiakin tapahtumassa oli paikalla, onneksi en montaan nähnyt kun olivat kuulemma aika pelottavia. DNA-internetin viihdesivuilta löytyy pari artikkelia, joiden takaa löytyy tuttuja nimiä kvaakista.

Tämän vuoden Finncon oli järjestyksessään 12. Animecon järjestettiin nyt neljännen kerran. Ensi vuonna tapahtumat järjestetään Jyväskylässä 14-15.7.2007

Cosplay pukuloistoa.  Pukukilpailu veti salin ääriään myöten täyteen.