Oulussa pidetään sarjakuvafestivaali

Oulun Sarjakuvafestivaali toteutetaan ensi viikonloppuna. 20.-22. marraskuuta Oulun pääkirjastolla nautitaan sarjakuvasta paikan päällä ja livestriimauksena. Kaukaisimmat vieraat tällä kertaa ovat Juba Tuomola Suomen Turusta ja meksikolainen vapaapainijasupersankari Black Peider Iisalmesta.

Oulun Sarjakuvafestivaali alkaa perjantaina palkintojen jaolla. Ensin jaetaan Oulun Pohjoismaisen sarjakuvakilpailun palkinnot. Tänä vuonna kilpailun aiheena oli lastensarjakuva, voittajatöistä julkaistaan samassa tilaisuudessa albumi Aarre – Treasure. Sitten jaetaan Oulun Sarjakuvaseuran Skrew You -tunnustus ja lopuksi Oulun Sarjakuvafestivaali itse vastaanottaa Tampere Kupliissa jaettavaksi aiotun Vuoden sarjakuvateko 2019 -palkinnon.

Varsinaiset festivaalipäivät ovat lauantai ja sunnuntai. Pääkirjaston alakerrokseen levittäytyy Sarjakuvakeidas, jossa voi, turvavälit huomioon ottaen, tehdä sarjakuvahankintoja. Pääkirjastolla jututetaan ja keskustellaan sarjakuva-alan ihmisiä, muun muassa Kalervo Pulkkista, Emmi Valvetta, Pauli Kalliota ja Emilia Laatikaista. Päivän kuluessa julkistetaan myös strippisarjakuvan MM-kilpailujen voittaja.

Sunnuntaina pääosassa on lastensarjakuva. Pääkirjastolla esitellään Oulun Sarjakuvakeskuksen lapsille järjestämän sarjakuvakilpailun satoa. Keskusteluissa myös pääpaino on lapsille suunnatussa sarjakuvassa, jututettavina muun muassa Juliana Hyrri ja Jari Terho.

Koko ohjelmisto livestriimataan ja sitä voi seurata myös kotisohvaltaan. Striimaukset tulevat Youtubeen Oulun Sarjakuvakeskuksen kanavalle.

Kvaakissa voi keskustella tapahtumasta.

Kirjoittaja työskentelee Oulun Sarjakuvakeskuksella ja on ottanut osaa festivaalijärjestelyihin.